Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Policie.....

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milda13
Návštěvník
Návštěvník

Policie.....

#1 Příspěvek od Milda13 »

Dobrý večer, včera jsem chytil virus s tímto obrázkem: http://www.windroid.cz/wp-content/uploads/policie.jpg, který mi znemožňuje používat PC. Všecny návody které jsem na internetu prostudoval začínají tím, že se při restartu uvede pomocí tlačítka F8 PC do nouzvého režimu. Mě se to povede jem tak že nejprve mačkám Del a Tab a pak až F8. Když F8 mačkám ihned naskočí mi modrá tabulka kde je napsno Please select boot device a pak čtyři možnosti.
Tu tabulku která mi nabízí Nouzový režim v systému MS-DOS jsem na obrazovku dostal, ale po stisknutí ENTER se objeví nápis abych vybral OS a pokud nějaký vyberu objeví se vždy omluva, že nejde spustit a když kliknu na běžný způsob tak se spustí klasický restart který končí obrázkem. Když dám F8 tak je tam tabulka na nouzový režim, takže kolečko z kterého se mi nedaří vyskočit.
Ještě bych chtěl dodat, že mám XP, bohužel jen jeden účet a PC moc nerozumím. :)

Najde se prosím někdo kdo by mi s tím pomohl?

vyosek
VIP
VIP

Re: Policie.....

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim :)

:arrow: Mate instalacni CD :???:

:arrow: Mate pripadne moznost vypalit CD :???:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Milda13
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Milda13 »

CD mám.

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

Zkuste jeste spustit Hitman - KickStart dle tohoto navodu http://www.bleepingcomputer.com/virus-r ... ransomware
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

Milda13
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Milda13 »

Neumím sice vůbec anglicky, ale i tak jsem pochopil že bych si měl stáhnout tento program na flash disk a pak ho spustit. Problém je v tom že se k té flešce po zastrčení vůbec nedostanu, protože už jsem chtěl takto spustit program Routh Killer nebo jak se to přesně jmenuje na který jsem v růzých radách našel plno odkazů. :-(

vyosek
VIP
VIP

#6 Příspěvek od vyosek »

Tyto veci udelate na neinfikovanem PC:
Stahnete ten program na flash disk
Vytvorite ten kick start dle pokynu

Na nakazenem PC:
Spusteni PC
Najit na uvodni obrazovce neco ve smyslu Boot menu
Pokracovat dle toho obrazkoveho navodu

Milda13
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Milda13 »

Tak konečně se mi podařilo rozhýbat PC. Kasperský odstranil hodně havěti, po něm ještě Rougekiller našel 3 vážné viry na Javě i po její aktualizaci a teď běží SuperAntiSpyware a už tam má asi 63 nálezů.
Mám však ještě problémy které nedokážu zatím vyřešit.
1) Nastavilo se mi rozlišení které mi dělá na obrazovce vše roztahané. Když jsem se několikrát pokoušel rozlišení v nastavení změnit naskočila mi tapeta v požadovaném rozlišení, ale bez ikon a nic nefungovalo. Tedy jen po kliknutí myšky se objevila ta tabulka co se s ní dají seřadit ikony nebo vytvořit nová složka. Po restartu se objeví zase původní nastavení.
2) Chtěl jsem si udělat zálohu na externí HD, ale po zasunutí USB se mi nic v přehledu neobjeví (dříve to byl disk F) nefunguje to ani na flešku.

vyosek
VIP
VIP

#8 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Dejte log z RSIT z toho nakazeneho PC

:arrow: Zkuste preinstalovat ovladace graficke karty

:arrow: Problem s externim diskem je problem ve vsech USB portech?

Milda13
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od Milda13 »

Děkuji za rady, ale když se mi po 10 min od zapnutí PC začaa postupně ztrácet tapeta a PC začínal být neovladatelný, rezignoval jse a PC dal do servisu. Už ho tam mají týden a pořád mi slibují že zítra (asi fakt nestíhají). No uvidíme jak to dopadne a na kolik mě ta Policie bude opravdu stát :-)

vyosek
VIP
VIP

#10 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Uprimne, vyleceni ransomware (policejni virus) je prace na cca 20 minut, pokud je zkuseny odbornik u PC

:arrow: Pak prosim napiste, jak jste dopadl :)

Odpovědět