Zdar,
Je možnost že by nějaký vir(červ) dokázal softwarovou cestou kontrolovat teplotu a otáčky větráku v PC?
Jde mi o to že poslední dobou mi samovolně počítač slyšitelně přidává a ubírá otáčky větráku na grafce, navíc když se do toho zaposlouchám zní mi to jako melodie tý židovský písně.
HW problem mě napadl první:
-větrák jsem vyměnil situace stejná.
-vyměnil jsem grafiku i větráky sem prohodil . situace stejná.
-zkusil jsem to v jiným PC problém ustal.
-tak jsem chtěl vyloučit vadnej MB nebo HDD, udělal jsem všemožné výměny mezi 2 ma PC a došel jsem k tomu že to dělá jen s mým HDD na obouch pc.
Disk jsem prověřil je ok, tak mě to zavedlo k mé původní otázce, jestli to nemůže být nějaký vir.
Teplotu mi to drží v červeným (59st) a nejde za boha dolů, se bojim aby něco neodešlo.Ostatní je s teplotou OK.Programem SpeedFan jsem zkoušel otáčky přidat však marně, ubrat taky nejdou. CASE jsem odstrojil a chadim stolním větrákem ale popsaný problem s větrákem je furt.
Pár fakt:
DO preventivek jsem vložil RSIT log jestli tam něco třeba nebude.
CCleanerem jsem Pc pročistil, UPM jsem proběhl ješte PC a povypínal zybtečnosti.
Avtivir avast, Home edition. našel pár PUPů nějaké zaheslované soubory a jednu dekompresní bombu.
Používám Superantispyware , detekce 160 threads? dal jsem delete!
Jinak nevim co bych dodal: Sestava Sempron 2600+, HDD 30GB/160GB 1,5 gb RAM _MB VIA KT881_NVIDIA FX 5200, XP-SP3

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Samovolná/řízená regulace teploty a otáček větráku
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samovolná/řízená regulace teploty a otáček větráku
Zdravím!
Takový virus neznám. Myslím, že je to důsledek činnosti automatiky regulace otáček. Navíc 59°C je stále ještě přijatelná teplota.
Takový virus neznám. Myslím, že je to důsledek činnosti automatiky regulace otáček. Navíc 59°C je stále ještě přijatelná teplota.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.