Zdravím dostal se mi do ruky starší notebook na kterým se dobře hraje

ale má vadu.Nepíše mu klávesnice v qwerty režimu tak jak by měl.Jsou tam Windows Vista.Píše to ty znaky obráceně jak jsou třeba u písmene K ta dvojka nebo jiné šílené znaky.Po čase to píše dobře,samo se to přehodí,píše to normálně a pak to zase najednou nejde.Dlouho jsem nad tím přemýšlel a zkoumal internet a nakonec jsem zjistil ( samozřejmě nepomůže žádná klávesová zkratka na přepnutí ),ale že když spustím z nabídky Start-Ovládací panely- a tam kliknu na jakoukoli ikonu bezpečnostního štítu po které naskočí ta bezpečnostní hláška jestli jsem ten program spustil já tak ať pokračuji,tak pak po tom schválení ( například chci povolit jako programy v bráně firewall atd.) nechám to pak otevřené nic neměním,přepnu do netu nebo do vyhledávacího panelu windowsu tak pak to píše česky,ale není to natrvalo.Podle mě to po čase vyprší to povolení a musím to udělat znovu

.We win je jeden účet a to administrátorskej,když tam udelám učet další třeba ten Guest tak to s ním taky nejde.Myslíte že je ten účet admina nějak nakopnutej anebo ho stačí podle návodu překopírovat do jinýho který vytvořím?Podle mě je chyba někde v bezpečnostním přístupu skrze hlavní účet,( admin vlastně nemá všechny práva k dispozici,anebo se mu nenačtou,nebo je klávesnice nějak výše zabezpečená v registrech nebo co...)
Problém byl že tam měli heslo pro přihlášení do windows a nešlo to tam zadat jelikož ta klávesnice nepsala.Teď se mi to aspoň podařilo vypnout to zadávání hesla ale jinak se to musí takhle obejít a pak lze psát...Nějaká rada nad zlato? moc děkuji předem...Jirka
Ikona na kterou klikám aby to psalo je v příloze ,jupíí