Zdravím
Takže včera jsem chytil onen ,,Policie české republiky, zablokovaly jsme vám počítač...,, virus.
Na internetu jsem si našel pár věcí, ale nic z toho pro mě nefunguje.
Dočetl jsem se že si mám najít %UserProfile%\Application Data\msconfig.dat , ale ten bohužel nemůžu ani po kompletním vyhledávání ve skrytých složkách najít.
Situace je taková že jsem v nouzovým módu s dosem .Momentálně scanuju celej počítač antivirákem (kterej mi tenhle šmejd nějak vyřadil).Můžu spouštět příkazy přes spustit, dostat se do složek atd.Bohužel nemůžu stahovat ani se dostat na net (tímto se omluvám za chybějící výpis).
Mimochodem...ve stejnou chvíly jako se mi oběvil screen, sem zjistil že se vytvořil soubor nazvanej ,,Polish keyboard layout,, se kterým nemůžu nic dělat.Zkoušel jsem ho extra oskenovat ale nic.
Díky za nápady a rady.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Trojan.Ransomlock.Q
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Trojan.Ransomlock.Q
Ok, nevím přesně co se stalo, ale je to vyřešený.
Možná že to byl jeden soubor kterej přesunul antivirák do karantény.Možná scen po restartu.Každopádně funguju!
Možná že to byl jeden soubor kterej přesunul antivirák do karantény.Možná scen po restartu.Každopádně funguju!

Re: Trojan.Ransomlock.Q
Zdravim
Ja bych rekl ze tam neco bude jeeste, dejte log z RSIT http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=105895