Spyware-Adresy a přesouvání

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
shorty9841
Návštěvník
Návštěvník

Spyware-Adresy a přesouvání

#1 Příspěvek od shorty9841 »

Zdravím všechny, potřebuji od někoho poučit ohledně Spyware. Mám celkem dva problémy , prvním je ten , že se mi do PC dostaly Spyware (nejhorší asi Relevant Knowledge) a po přečtení si informací o tomto Spyware na strankach relevantknowledge.com ale i na jinych forech atd. sem zjistil že většina Spyware kromě dělání škod v PC a zaznamenávání informací co se v počítači ději také zjištují přímo adresu bydliště majitele infikovaného počítače a Relevant Knowledge se dokonce pokouší zjištovat kolik lidí bydlí v daném domě/bytě, jejich věk atd.
Moje první otázka tedy zní: Proč proboha Spyware zjištují informace jako je bydliště a počet obyvatel v bytě , to se jako už snažijou lidi i vykrádat nebo co?
A moje druhá otázka je: Budu si kupovat nový počítač a hodlám používat internetový kabel, který sem používal na svém starém PC,který byl docela slušně zamořen havětí (nový počítač tedy bude mít tedy stejnou IP adresu atd.) a zajímá mě zda se takto můžou Spyware a jiné viry přeposlat automaticky do nového PC nebo bych musel stáhnou znovu infikované soubory / navštívt infikované stránky internetu?
Omlouvám se pokud jsou moje otázky nesmyslné nebo tak něco, moc se v PC i virech nevyznám a budu rád, když se dočkám odpovědí. Děkuji

JaRon
Moderátor
Moderátor
Místo/Bydliště: BB-SK

Re: Spyware-Adresy a přesouvání

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
1. urcite nie :) moze poslat len to co je v PC a pokial viem tak bezne udaje o osobach sa v PC nenachadzaju ,,,
pokial nevieS zabezpecit bezpecnost svojho PC pred spywarom, tak Ta musim varovat hlavne pred pouzivanim internetbankingu na takom PC :!:
2. s rovnakou IP urcite nenastane automaticke zavirenie - to zasa mozes len sam navstevou zavirenych stranok, alebo pouzivanim oblubenych crackov apod. :)
cize pozri v sekcii AV doporuceny SW
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Zamčeno