Zdravim Vas, uz delsi cas se potykam s nekolika BSOD, dokola opakujici se...... Symptomy jsou nasledujici
Nevim jak zjistit, co zpusobuje pady EuroTruck Simulator2. Me osobne to z prvu prislo tim, ze to bylo demo a ze hra neni dost dobre optimalizovana....ale. Rekneme, jednou za dva dny mi to spadne i presto, ze mam full verzi. Pravda, dal jsem tam par modu, ale padalo to i predtim.
Nekdy se obraz jakoby zacne rychle za sebou trhat a grafarna okamzite prestane davat 60fps ale spadne to na cca 25fps. Po vypnuti hry a zapnuti jakekoliv jine hry jsou FPS stale na 25 a je jedno jake je nastaveni. Po restartu vse OK.
Nekdy to hodi BS - chybu Video Memory konkretne
This was probably caused by the following module: watchdog.sys (watchdog+0x122F)
Bugcheck code: 0x10E (0x1F, 0xFFFFF8A00D620550, 0x0, 0x110287)
Error: VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\watchdog.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Watchdog Driver
Bug check description: This indicates that the video memory manager has encountered a condition that it is unable to recover from.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.
Podrezrival jsem grafarnu, ale testoval jsem ji do zblbnuti a slape normalne.
OCCT, Furmark, Kombustor cca 3/3/3h, pak sem nasel zde na foru jeste test VMT ( Video Memory stress test ) - 4h bez chyby.
Aktualne mam ovladace 306.97, zkousel jsem i novejsi, ale hra neni zdaleka tak plynula..
DirectX aktualizovanej, zadny viry ani bordel.
V posledni dobe hra nepada pri hrani ale kupodivu, kdyz ji vypinam, tak to hodi BSOD konkretne
On Thu 20.12.2012 20:48:10 GMT your computer crashed
crash dump file: F:\Minidump\122012-14352-01.dmp
This was probably caused by the following module: dxgmms1.sys (dxgmms1+0x307AC)
Bugcheck code: 0x1000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF88004D447AC, 0xFFFFF8800481F748, 0xFFFFF8800481EFA0)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgmms1.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: DirectX Graphics MMS
Bug check description: This indicates that a system thread generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.
Jina gamesa to nedela, ostatni hry slapou normalne. RAM je v poradku, grafarna taky,CPU a deska stabilni, zdroj taktez. vsechny disky bez chyb a vadnych sektoru.
jestli mozna ovladace zvukovky? Tezko rict. System je bez svinstva.
Nevedel by nekdo? Stare Dumpy nemam, smazal jsem je. dekuji
E8400@4Ghz
Asus P5Q deluxe
2x2GB Geil 1066
CM RealPower 620+
Samsung F1+F2+F3, Barracuda
SSD Patriot Pyro

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
BSOD prosim o zhodnoceni
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
BSOD prosim o zhodnoceni
- Přílohy
-
- 122012-14352-01.rar
- (36.91 KiB) Staženo 106 x
Re: BSOD prosim o zhodnoceni
Já se na to večer podívám.
Pokud ale dochází k chybám při správě videopaměti, může se jednat o chybu video adaptéru.
Žádný spolehlivý test grafického adaptéru, který určí zda je vadný nebo ne, neexistuje.
Pokud ale dochází k chybám při správě videopaměti, může se jednat o chybu video adaptéru.
Žádný spolehlivý test grafického adaptéru, který určí zda je vadný nebo ne, neexistuje.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Jak rikam, je to jen u tyhle hry a ty BSOD jsou ruzne. Vesmes se ale jedna o DX.
Grafarna je testovana OCCT GPU test, Furmark, Kombustor a pamet grafarny testovana specialnim programkem. Takze v HW bych chybu nehledal.
Grafarna je testovana OCCT GPU test, Furmark, Kombustor a pamet grafarny testovana specialnim programkem. Takze v HW bych chybu nehledal.
Pravděpodobně to bude chyba v ovladači nvlddmkm.sys.
Grafický subsystém mě až tak moc nebere, ale vypadá to, že tu chybu opravdu vyprovokuje ten simulátor.
Při pokusu videoplánovače o vyklizení videopaměti po provedené grafické operaci, dojde k neošetřené vyjímce narušení ochrany přístupu do paměti.
(při pokusu o načtení 64 bitové hodnoty do registru RDX z neplatné adresy umístěné v registru RCX)
Zkus jiný grafický ovladač.
Taky nedoporučuji přetaktovávat. E8400 na 4GHz může dělat blbosti, i když se procesor zdá stabilní. Ta chyba výše by tak klidně mohla vzniknout.
Pokud taktuješ i GPU a videopaměť, doporučuji nastavení do defaultu a pak otestovat stabilitu při té hře.
Já nerad řeším pády OS na přetaktovaných strojích, kde není nic jisté.
Grafický subsystém mě až tak moc nebere, ale vypadá to, že tu chybu opravdu vyprovokuje ten simulátor.
Při pokusu videoplánovače o vyklizení videopaměti po provedené grafické operaci, dojde k neošetřené vyjímce narušení ochrany přístupu do paměti.
(při pokusu o načtení 64 bitové hodnoty do registru RDX z neplatné adresy umístěné v registru RCX)
Zkus jiný grafický ovladač.
Taky nedoporučuji přetaktovávat. E8400 na 4GHz může dělat blbosti, i když se procesor zdá stabilní. Ta chyba výše by tak klidně mohla vzniknout.
Pokud taktuješ i GPU a videopaměť, doporučuji nastavení do defaultu a pak otestovat stabilitu při té hře.
Já nerad řeším pády OS na přetaktovaných strojích, kde není nic jisté.
Natoceny to je, mas pravdu.
CPU na 4Ghz, FSB 444, RAM defaultne na 1066, na NB je increase +0.2V. Slape to v pohode a je to samozrejme stabilni. GK je nataktovana cirka o 8%, ale pouze ja jadre a Sharderech. Pameti jsou na "factory default"- jelikoz je to Lightning a ta je natocena uz z vyroby.
Samozrejme jsem to zkousel na default. Ale zmena neni zadna.
CPU na 4Ghz, FSB 444, RAM defaultne na 1066, na NB je increase +0.2V. Slape to v pohode a je to samozrejme stabilni. GK je nataktovana cirka o 8%, ale pouze ja jadre a Sharderech. Pameti jsou na "factory default"- jelikoz je to Lightning a ta je natocena uz z vyroby.
Samozrejme jsem to zkousel na default. Ale zmena neni zadna.
Prostě nevím. Osobně bych řekl že je to buď chyba v grafickém ovladači (vyzkoušej více WHQL ovladačů) nebo vada GK.
Zvláštní je pouze to, že se to objevuje jen u jedné hry. Může v ní dojít k chybnému volání nějaké GDI služby a grafický ovladač to neustojí.
Většinu chyb videomemory managementu se kterou jsem se setkal, způsobovala závada grafického adaptéru.
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Zvláštní je pouze to, že se to objevuje jen u jedné hry. Může v ní dojít k chybnému volání nějaké GDI služby a grafický ovladač to neustojí.
Většinu chyb videomemory managementu se kterou jsem se setkal, způsobovala závada grafického adaptéru.
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.