Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém se zkl. deskou ASUS M2N68-VM

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
KejmlRX8
Návštěvník
Návštěvník

Problém se zkl. deskou ASUS M2N68-VM

#1 Příspěvek od KejmlRX8 »

Dobrý den

Do nedávna tato základní deska fungovala normálně. Byla používána jako HTPC. Nyní se však po cca 3s od sepnutí tlačítka power sama vypne. Dělá to s komponenty i bez nich (holá deska). Otázka zní: odešla do "věčných lovišť" nebo je jen někde nějaká drobná chyba...

Předem děkují za odpovědi a jakékoliv rady.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se zkl. deskou ASUS M2N68-VM

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Přesvědčte se, zda nezaskočilo a není trvale sepnuto tlačítko tvrdého resetu. Pokud ano, uvolněte.
Udělejte reset biosu a zkuste nový start.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KejmlRX8
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od KejmlRX8 »

Tlačítko reset není vůbec zapojeno. Po proměření kontaktu multimetrem jsou v pořádku, spojené nejsou.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Udělejte ten reset biosu. Jinak popis základní hw diagnostiky najdete zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=53&t=109260 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KejmlRX8
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od KejmlRX8 »

Reset BIOSu jsem prováděl - nepomohl. Výše zmiňovaný postup jsem také procházel, bohužel nemám další komponenty (CPU, RAM, GK) na vyměnění. Ale jelikož deska dělá totéž i bez nich, předpokládám že je vada někde v ní...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

V tomto případě můžete vyjmout na zkoušku gr. kartu. Pokud by způsobovala ten problém, Deska by bez ní běžela, bios by vypípal chybu, ale neměla by se sama vypnout. Stejný postup lze aplikovat i v případě kontroly RAM, ovšem musí být v PC více, než 1 modul. Vyjměte jeden, vyzkoušejte a pak RAMky vyměňte. V případě, že se deska bude i nadále vypínat, je z 90% problém v ní. 10% ponechávám na CPU.

Varování:

KejmlRX8
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od KejmlRX8 »

Tak je to určitě deskou. Komponenty jsem dnes odzkoušel u známého a jsou plně funkční.
Takže deska je zřejmě na vyhození, v domácích podmínkách ji asi nijak neopravím že? Problém bude zřejmě v BIOSu, zjistil jsem že když po zapnutí mačkám v intervalu cca 2s reset, tak se deska drží a nevypne. Jakoby po načtení biosu zjistí nějakou chybu a vypne se aby se nepoškodila. Bohužel reset biosu nepomáhá. Měl jsem dokonce na 24h vyndanou baterii a ani to nepomohlo. Napadlo mě nějakým způsobem přehrát BIOS, ale jak, když se po cca 3s vypne... :(

Ještě podotknu, že grafika je integrovaná...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Bios při této vadě nepřehrajete a oprava desky (vícevrstvý pl. spoj) je prakticky vyloučena. Pokud se nedostanete ani do biosu, je i náhrada grafiky za vloženou s vypnutím té původní v biosu nemožná.

Varování:

Zamčeno