Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o pomoc, PC padá do "bezvědomí"

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
tominus
Návštěvník
Návštěvník

Prosím o pomoc, PC padá do "bezvědomí"

#1 Příspěvek od tominus »

Dobrý den, prosím moc o radu s dlouhodobějším problémem na mém PC. Taky prosím o trpělivost protože jsem na řešení problémů s PC v podstatě laik a nerozumím ani odborným termínům ani neumím pracovat s programy, přeinstalovávat ovladače či PCa vůbec. No bohužel je tomu tak, a proto se obracím zde pro pomoc.

Můj problém je následující: Při běžné práci s PC, například surfování po netu najednou přestane pracovat počítač, všechno přestane fungovat a na nic počítač nereahuje. Zajímavé je, že obrazovka nahlásí změní barvu svitici diody ze zelené na červenou, to značí, že je v režimu offline, protože zkončil kontakt s PC, to stejné by nahlásila kdybych ji nechal zapnutou a počítač vypl. přitom zelená dioda na bedně počítače svítí, takže počítač je zapnutý, ale oranžová dioda procesoru nesvítí a pojkus ano tak jen občas na zlomek vteřiny. Přestane fungovat jak myš, i klávesnice, ale myslím že DVD mechanika lze pomoci tlačítka vysunout. Nepomůže nic jiného než tvrdý restart a je třeba dlouho držet tlačítko zapínání. Dnes se ukázala i modrá obrazovka - avšak nevím zda se jedná o modrou smrt, jelikož ny modré ploše byl jen jakoby rozdroben čarovy kod, prostě jakoby zbytky nějakého textu ale jen čárky. Po této obrazoce šel PC opět do bezvědomí. Ještě bych dodal že PC ještě do nedávna vyhazoval zase jinou chybu, a to že někdy nešel zapnout a došlo jen k tomu, že se vždy jen načetlo logo výrobce PC a poté černá obrazovka s blikajícím kurzorem v levém horním rohu obrazovky ... bylo třeba i 20x restartovat a přepínat tlačítko zdroje než se PC vzpamatoval. Poté mi kamarád přeinstaloval PC a tento problém zmizel.

Nyní však mám ten aktuální. četl jsem na netu a i kámoš říkal že bud má vadu základní deska nebo harddisk, tak teď nevím. Promiňte za moji negramotnost v systémové oblasti PC, jsem pouze běžný uživatel - pokuste se mi prosím postupně a jednoduše poradit co mám udělat pro kontrolu počítače a hlavně jak to krok po kroku udělat.

Přikládám k dispozici obsah složky Windows/Minidump a také tabulku od Microsoft Windows - Systém windows byl po neočekávaném vypnutí obnoven." s charakteristikou problému:

Podpis problému:
Název události problému: BlueScreen
Verze operačního systému: 6.0.6002.2.2.0.768.2
ID národního prostředí: 1029

Další informace o problému:
BCCode: fc
BCP1: FF8D106D
BCP2: 513CE821
BCP3: B12E7934
BCP4: 00000002
OS Version: 6_0_6002
Service Pack: 2_0
Product: 768_1

Soubory umožňující popis problému:
C:\Windows\Minidump\Mini110412-01.dmp
C:\Users\Konečný\AppData\Local\Temp\WER-76250-0.sysdata.xml
C:\Users\Konečný\AppData\Local\Temp\WER8BEF.tmp.version.txt

Jak souvisí neustálé padání systému do "bezvědomí" a moje "první modrá smrt" (i když taková divná)? Snad jsem napsal do správné diskuze, a předem děkuji za ochotu pomoci.

DODATEK: Obrazovka při stavu bězvědomí nalásí: "No signal input. Check video cabel." a při vysouvání DVD se na chvíli rozsvítí oranžová dioda procesoru. Myš i klávesnice svítí.
Přílohy
Nová komprimovaná složka (metoda ZIP).zip
(45.38 KiB) Staženo 119 x
Naposledy upravil(a) tominus dne 04 lis 2012 21:44, celkem upraveno 1 x.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Prosím o pomoc, PC padá do "bezvědomí"

#2 Příspěvek od MiliNess »

Mrknu na to
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#3 Příspěvek od MiliNess »

Nejprve udělej test paměti. Večer ti v SZ pošlu podrobný návod.
Taky ti sem hodím další instrukce.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od MiliNess »

Ten první výpis zatím nechci komentovat, ten druhý způsobilo zavěšení v rutině grafického ovladače na více jak 5 sec.
1) Grafický ovladač je poměrně starý, rozhodně ho updatni.
Také je možné, že dochází k přehřívání GPU nebo je grafický adaptér vadný.
2) Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
3) A když už jsme v tom, mrkneme i na disk. Stáhni CrystalDiskInfo, v nabídce Úpravy zvol Kopírovat a obsah schránky sem vlož pomocí Ctrl+V.

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od tominus »

Nemohu psát soukromé zprávy, prosím o povolení. Mám problém s bootováním z CD. Nevím zda jsem podle návodu správně vypálil obraz souboru ISO na test paměti (screeny z programu ImgBurn mám) a jak teď provest bootování z tohoto CD když mám Vistu (četl jsem na internetu něco o změně nějakého nastavení v BIOSu, ale neumím to a nechci nic pokazit). Díky

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od MiliNess »

Co máš za počítač?

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od tominus »

Windows Vista Home basic SP 2; 32-bitový op. systém
výrobce Fujitsu siemens computers
AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2,0 Ghz
paměť 2 Gb, integrovaná radeon Xpress 200
disk WDC WD1600JS-55NCB1 ATA device

stačí takto? :)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od MiliNess »

Spíš jsem potřeboval typ základní desky, ale jelikož máš Fujitsu Siemens, bude to jedno. O jaký typ se konkrétně jedná dokážeš zjistit?
Když dáš to CD do mechaniky a restartuješ počítač, nespustí se ti GoldMemory?

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od cernohous13 »

tominus píše:Nemohu psát soukromé zprávy, prosím o povolení.
Nepotřebuješ - vše se řeší veřejně v tématu - v nouzi můžeš použít e-mail na adresu, kterou má většina pomocníků v podpisu :wink:
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od tominus »

MiliNess píše:Spíš jsem potřeboval typ základní desky, ale jelikož máš Fujitsu Siemens, bude to jedno. O jaký typ se konkrétně jedná dokážeš zjistit?
Když dáš to CD do mechaniky a restartuješ počítač, nespustí se ti GoldMemory?
Takže stáhl jsem si program FreshDiagnose a tady ja výtah z informací o základní desce:

Motherboard informatinons:

Motherboard Model: M2R-FVM
Motherboard Vendor: ASUSTeK Computer INC.
Motherboard Version: 1.XX

System Enclosure or Chassis:

Manufacturer: ASUS
Chassis type: Desktop
Version: Chassis version
Boot-up state: Safe
Power Supply state: Safe
Thermal state: Safe
Security status: None

Přikládám screeny z vytváření obrazu toho souboru na CD, je to dobře udělané? Můžu zkusit nabootovat?
Přílohy
Nová komprimovaná složka (metoda ZIP) (2).zip
(115.53 KiB) Staženo 108 x

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#11 Příspěvek od MiliNess »

Desky Asus většinou umožňují při startu počítače vyvolat seznam zařízení, ze kterých lze zavádět systém.
Zkus při startu počítače mačkat klávesy F6 nebo F8 nebo F11 nebo F12.
Jedna z nich by tu nabídku mohla vyvolat (často je to F8).
Pokud se ti to podaří, vlož do CD/DVD mechaniky to CD (máš ho vypálené správně) a v seznamu zvol CD/DVD mechaniku.
Pokud se ti seznam nezobrazí, budeš muset do nastavení BIOSu (většinou klávesa DEL stisknutá při startu PC)
a přenastavit prioritu zažízení tak, aby se operační systém hledal nejprve na CD/DVD. prvním místě.
BIOS.jpg
(108.67 KiB) Zatím ještě nestaženo
Zde je manuál

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od tominus »

Zdravím, tak to zkouším, vždy s restartem a CD s obrazem ISO v mechanice. Už jsem vyzkoušel přes klávesu "del" přenastavit priority v Biosu a nic, spustil jsem navaděni přes CD mechaniku pomoci klavesy F12 a nic, vždy když to potvrdím Entrem, tak mi najede systém jako obvykle, chvíli pracuje procesor a konec ... Zkoušel jsem ISO soubor také spustit vPC normálně přes DaemonTools ale napsalo mi to buď chyba v příkazové řádce, nebo se to nerozjelo vůbec. Co dělám špatně? :-/ Ještě mne napadlo - nevadí to, že mám Windows Vista? Na portálech, kde se dá zdarma stáhnout GoldMemory, Vista v podporovaných operačních systémech není. Taky jsem někde četl, že se to dá spustit pomocí .exe souboru tohoto programu a to buď z disku a nebo z CD jako nabootovat. Nebo mám s tím ISO ještě něco udělat? Nebo si to mám stáhnout např. ZDE a spustit normalně v PC nebo zas udělat obraz disku a nabootovat?

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od tominus »

Ještě něco - stáhl jsem si ten GoldMemory z toho odkazu, stejně jsem udělal obraz na disk jako předtím a hle - už to šlo, jenže problém byl zas ten, že stažený GoldMemory byl shareware a šel by spustit pouze Quick test a tak jsem to nedával. Tak co mám udělat? Qick test, nebo si někde sehnat plnou verzi programu? Díky

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#14 Příspěvek od MiliNess »

Spusť ten Quick test a nech to běžet tak 5 hodin dokola. Můžeš zkusit i Memtest, pracuje se s ním stejně.

tominus
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od tominus »

Nechal jsem běžet GoldMemory 3 hodiny, proběhl 2x quick test a nic to nenašlo. Nyní jsem si stáhl Mem Test a Memtest86 tak je zkusím. je mezi nimi rozdíl nebo je to jeden a tentýž program? díky

Zamčeno