Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Odpojenie externeho disku
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpojenie externeho disku
Dobry den
Chcely by som sa opytat , ci pisknutie ( pipnutie ) uz bezpecne odpojeneho externeho disku v pc
a pri naslednom odpojeni usb kabla , nemoze sposobit poskodenie disku .
Presnejsie :
Pri starom Windows XP , ak som bezpecne odpojil externy disk v pc ,
tak neskor pri mechanickom odpojeni usb ( odpojeni kabla ) sa mi vypol bez akehokolvek zvuku .
Bol vypnuty uplne - netocil sa , teda vedel som ze je vypnuty .
Vypinal som ho samozrejme bezpecnym odpojenim v dolnej liste .
Teraz mam Windows 7 a ked ten isty disk bezpecne odpojim ( tak ako som to robil vo WinXP - bezpecne odstranenie hardware ... ) , tak disk stale toci - a pri odpojeni usb kabla piskne - je jasne ze motorcek nebol vynuty.
Hoc pc mi vypisal ze teraz mozete bezpecne disk odpojit .
Skusal som to vypinat aj cez : usbdeview , no je to to iste .
Je to nejaka chyba ?
Nemozem ho nejako poskodit ?
Chcely by som sa opytat , ci pisknutie ( pipnutie ) uz bezpecne odpojeneho externeho disku v pc
a pri naslednom odpojeni usb kabla , nemoze sposobit poskodenie disku .
Presnejsie :
Pri starom Windows XP , ak som bezpecne odpojil externy disk v pc ,
tak neskor pri mechanickom odpojeni usb ( odpojeni kabla ) sa mi vypol bez akehokolvek zvuku .
Bol vypnuty uplne - netocil sa , teda vedel som ze je vypnuty .
Vypinal som ho samozrejme bezpecnym odpojenim v dolnej liste .
Teraz mam Windows 7 a ked ten isty disk bezpecne odpojim ( tak ako som to robil vo WinXP - bezpecne odstranenie hardware ... ) , tak disk stale toci - a pri odpojeni usb kabla piskne - je jasne ze motorcek nebol vynuty.
Hoc pc mi vypisal ze teraz mozete bezpecne disk odpojit .
Skusal som to vypinat aj cez : usbdeview , no je to to iste .
Je to nejaka chyba ?
Nemozem ho nejako poskodit ?
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odpojenie externeho disku
Nemělo by se nic stát. WinXP opravdu neměl zvukovou signalizaci (pokud jste si ji sám k zminěné akci nepřiřadil). W7 pak signalizuje fyzické odpojení. SW odpojení je signalizováno graficky v bublině vpravo dole a informuje vás o sw odpojení (ukončení toku dat přes daný port). Pokud je tok ukončen, namůžete nic poškodit (data, ani disk).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Vo windows XP pri odpojovani ext. disku sa tento pri bezpecnom odstraneni hardware uplne odpojil .
Disk nevydal ziaden zvuk .
Vo windows 7 , pri odpojeni usb kabla tento disk akoby piskne ( pipne ) .
Tento zvuk nejde z pc ale z externeho disku .
Islo mi o to , ci sa neda odpojit ext. disk v pc tak , aby sa uplne vypol - aby sa netocil .
A az potom by som ho odpojil ( usb kablom ) od pc .
Preto mam tie obavy .
Ale vo Windows 7 to asi nepojde ......
Disk nevydal ziaden zvuk .
Vo windows 7 , pri odpojeni usb kabla tento disk akoby piskne ( pipne ) .
Tento zvuk nejde z pc ale z externeho disku .
Islo mi o to , ci sa neda odpojit ext. disk v pc tak , aby sa uplne vypol - aby sa netocil .
A az potom by som ho odpojil ( usb kablom ) od pc .
Preto mam tie obavy .
Ale vo Windows 7 to asi nepojde ......
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se mi nestalo, abych ve Win7 korektním odpojením něco poškodil (data, ani disk). Takže tam asi problém nebude. 

Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Niekto to uz vyriesil , no neviem presny postup ako to spravil .
Teda ako to pridal do registrov .
Windows Registry Editor Version 5.00 - uz mam stiahnuty na ploche , len neviem co dalej .
======================================
Úplné HW vypnutí USB zařízení na W7 - návod :
Operačné systémy, 7
Na W7 a Vista mě vadilo, že po Bezpečném odebrání USB flash disku nedošlo k odpojení napájení,
jako tomu bylo dříve na W2k i XP.
Nakonec jsem našel postup, jak toho dosáhnout.
Postup je tuhttp://support.microsoft.com/kb/2401954.
Do registru stačí přidat :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub\HubG]
"DisableOnSoftRemove"=dword:00000001
Teda ako to pridal do registrov .
Windows Registry Editor Version 5.00 - uz mam stiahnuty na ploche , len neviem co dalej .

======================================
Úplné HW vypnutí USB zařízení na W7 - návod :
Operačné systémy, 7
Na W7 a Vista mě vadilo, že po Bezpečném odebrání USB flash disku nedošlo k odpojení napájení,
jako tomu bylo dříve na W2k i XP.
Nakonec jsem našel postup, jak toho dosáhnout.
Postup je tuhttp://support.microsoft.com/kb/2401954.
Do registru stačí přidat :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub\HubG]
"DisableOnSoftRemove"=dword:00000001
Tak som to spravil manualne v pc a funguje to .
Disk sa mi odpojil pekne - vypol sa mi uplne ( netocil sa ) v pohode potichu a zidne pisknutie ani pipnutie pri odpojovani kabla
Moj postup :
Start - spustit : regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub
polozka : usbhub uz tam bol , len som pridal :
Edit menu - New - DWORD (32-bit) Value
Nazov zmenit : DisableOnSoftRemove
Este : Value data box , type 1
A je to .
Mozno to niekomu pomoze ......

Disk sa mi odpojil pekne - vypol sa mi uplne ( netocil sa ) v pohode potichu a zidne pisknutie ani pipnutie pri odpojovani kabla
Moj postup :
Start - spustit : regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbhub
polozka : usbhub uz tam bol , len som pridal :
Edit menu - New - DWORD (32-bit) Value
Nazov zmenit : DisableOnSoftRemove
Este : Value data box , type 1
A je to .
Mozno to niekomu pomoze ......

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, takto jde. Jenže tohle běžný user neudělá a dělat nebude. Ale dík za info. 

Navštivte:
Navštivte:

Mna osobne tato vec velmi rozculovala a veril som ze existuje nejaka moznost ako to poriesit .
Doklikal som sa na nejake fora s tymto problemom a skutocne vela ludi ma s tym problem ,
chcu to riesit a maju obavy z poskodenia disku , ked im to aj po bezpecnom odpojeni toci - co vo win xp nerobilo .
Nerozumiem vsak vyvojarom z windows , ze to uz vopred nezadali do systemu . Ved je to praca na cca 1 minutu - a uzivatelia
extern.diskov by to brali vsetkymi desiatimi .
Prajem pekny den Vsetkym
Doklikal som sa na nejake fora s tymto problemom a skutocne vela ludi ma s tym problem ,
chcu to riesit a maju obavy z poskodenia disku , ked im to aj po bezpecnom odpojeni toci - co vo win xp nerobilo .
Nerozumiem vsak vyvojarom z windows , ze to uz vopred nezadali do systemu . Ved je to praca na cca 1 minutu - a uzivatelia
extern.diskov by to brali vsetkymi desiatimi .

Prajem pekny den Vsetkym
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hezký den i vám! 

Navštivte:
Navštivte: