Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Sekají se hry, prý je to grafárnou, můžu mít tento zdroj?

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mankind
Návštěvník
Návštěvník

Sekají se hry, prý je to grafárnou, můžu mít tento zdroj?

#1 Příspěvek od Mankind »

Zdravím kámoš mi dal na vyzkoušenou a možná i na odkoupení grafárnu GeForce 9800gt hp ,on s ní měl prý nějaké problémy ohledně artefaktů, sekání her atd ale jak kdy...
Asi 14 dní jsem s tou grafárnou neměl žádné problémy, ale ted poslední dobou nemůžu nic hrát, jakmile zapnu hru, tak během 2 minut se sekne obraz, zvuk běží dál a musím restartovat PC. Hraju World of Tanks , Napoleon Total war a Assassina, ale ne na plné detaily, spíš slabší střední. Moje sestava PC:základovka MSI G41M-FD, Intel pentium dual-core 2,8GHz , zdroj Fortron ATX-350PNF 350W ....
Dostal jsem několik rad, že prý se mi ty hry sekají slabým zdrojem atd. tak bych si chtěl koupit nový, vybral jsem tenhle, penězi moc neoplývám : Fortron Green Power AX450-60APN 450W OEM a chtěl bych se zeptat, jestli mi bude "pasovat" do PC, abych mohl všechno zase pozapojovat, jestli mi rozumíte. Jsem zelenáč, tak bych se vás rád zeptal na názor a pomoc. A taky mě tak napadlo, jak mi všude radí slabým zdrojem, že to je sice pravda, ale ta grafárna blbla i kámošovi, tak je chyba možná i v ní, stáhl jsem si program a ten ukazuje teplotu grafárny 65°C když nehraju hry, což se mi zdá dost, ale nerozumím tomu. Poradte mi prosím.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekají se hry, prý je to grafárnou, můžu mít tento zdroj

#2 Příspěvek od Rudy »

Také zdravím!
Co se táká grafiky, přeinstalujte ovladač na nejnovější verzi. Zdroj 450W by měl být v tomto případě dostatečný. Problematikou her se toto fórum nezabývá, jsme fórem bezpečnostním. Mohu doporučit vyčištění PC od balastu CCleanerem: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=46&t=7478 . Karta má pasivní, nebo aktivní chlazení?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Mankind
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Mankind »

Zdravím CCleaner jsem nedávno používal, tak nevím jestli se to znovu vyplatí...chladič je pasivní, a ten zdroj nemám 450 ale těch 350W a vás jsem se chtěl taky zeptat, jestli když bych dokoupil te 450W jestli by byl kompatibilní s mým PC, já myslím ano, ale chtěl jsem se ujistit od odborníků

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Karta s pasivním chlazením není vjodná do herního PC. Těžko u ní při plném výkonu udržíte teplotu pod 70°C. Přidejte případně do skříně odsávací ventilátor, nebo si pořiďte kartu s aktivním chlazením. Pokud budete zdroj teprve kupovat, volte raději 500W a pokud možno značkový. Zdroje (myslím nové) dnes nekoupíte jiné, než ATX a ty jsou vhodné pro každý současný PC.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Mankind
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Mankind »

Ta karta je GeForce 9800gt hp, já jsem totální zelenáč a mám ji ted chvilku, tak si nejsem jist jestli je ten chladič pasivní, pokud chcete tak se raději podívejte sám a nedejte na mě :D
A ted jsem ji chtěl testovat ve Furmarku, když jsem to pustil tak během 3 vteřin naběhla na 94°C a sekl se celý PC a musel jsem restartovat :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Aktivní chlazení je s větrákem, pasivní bez něj. To je jednoduché. :)

Varování:

Mankind
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Mankind »

Ted jsem se totálně ztrapnil :D tak aktivní

Mankind
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Mankind »

Omlouvám se, že píšu až ted, ale dokončil jsem to až ted. Rozdělal jsem grafárnu a chladič, očistil jsem to od prachu a staré pasty, nanesl jsem tam novou, zabalil to a ted když jsem pustil ten furmark, tak v klidu jsem tam měl 47°C ,před tím tam bylo 65°C . Když jsem to testoval v tom furmarku, tak před tím mi tam skočilo 95°C a seklo se PC, ted se mi to zvyšovalo postupně a na 80°C jsem to radši vypnul, ale zdá se mi že to teda snad trochu pomohlo, jakmile budu zas hrát nějaký hry, tak uvidím jestli se to zlepšilo. Jinak děkuji za ochotu a rady :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

Rádo se stalo! :)

Varování:

Zamčeno