Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

WiFi tiskárna hp

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
duff74
Návštěvník
Návštěvník

WiFi tiskárna hp

#1 Příspěvek od duff74 »

Zdravím, napadlo mě napsat sem, třeba mi někdo pomůže. Mám WiFi tiskárnu hp Photosmart B110, už přes rok. Můj problém spočívá v tom, že jsem ji normálně nainstaloval, tisknul, všechno OK. Při dalším zapnutí se tiskárna nepřipojí, jen pokud zadám klíč (heslo). To je možná normální, ale spíš asi ne, protože PC taky při každém zapnutí nepřihlašuju přes klíč. Navíc pokud zrovna tiskárna funguje tak má konec IP adresy např. 203 stejný i v PC. Při dalším zapnutí nejde přihlásit k síti, protože už má koncovku třeba 201 a při dalším třeba 202. Prostě vždycky musím najet do: Ovládací panely/Tiskárny a faxy/HP B110/KOnfigurace portu - a tam musím ručně přepsat koncovku IP adresy, aby se shodovala s tiskárnou a potom už je to OK. Nejhorší je, že to není pravidlem: někdy po zapnutí tiskárna funguje, protože se IP shoduje s IP, které je v PC a ani to nechce klíč.
Prostě tiskárna nedrží jednou nastavenou IP a furt se odlaďuje. Možná to jde někde nastavit, ale zatím jsem nepřišel na to kde. Děkuji za případné rady.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: WiFi tiskárna hp

#2 Příspěvek od Rudy »

Toto bude spíše otázka pro tech. podporu HP. Leda že by se tu našel někdo, kdo stejnou tiskárnu používá. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

lecsoss
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od lecsoss »

zdravím,
a co zkusit hledat problém třeba na routeru? je tedy připojená do sítě přes wifi? zkusit na routeru nastavit k dané MAC adrese fixní IP adresu... případně určitě vyzkoušet klasiku - restart do továrního nastavení a kompletně reinstalovat ovladače a software tiskárny v PC...

duff74
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od duff74 »

lecsoss: Mám přístupový bod D-link mod. DWL-2100AP (http://www.mironet.cz/dlink-dwl2100ap-w ... t+dp38382/). Rozumím tomu tak, že pokud není mezi PC a tiskárnou kabel, tak je připojena přes WiFi. Nevím jestli to může mít vliv, ale v nastavení firewallu Microsoftu jsem neměl ve vyjímkách tiskárny, tak jsem je zatrhnul. Nastavení routeru v D-link AP manageru je nad mé možnosti, protože tam vlastně nejde nastavit téměř nic, protože jsem si stáhl nový ovladač i FW, ale nedaří se mi to nainstalovat, protože mi to furt vypisuje že je špatné heslo, ale zároveň mi to nenabízí nikde žádné místo, kam bych případné heslo napsal. Mimochodem vůbec netuším, jaké to heslo je, zřejmě nějaké defaultní. No nic, asi se poptám u HP. Zatím děkuju.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

Zatím nemáte zač!
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno