Dobý den,
můžete mi prosím okomentovat tuto serstavu, mám doma už dědečka a potřeboval by obměnit.
Děkuji
Základní deska MSI 760GM-P33
Procesor AMD Athlon II X2 260
Operační paměť Patriot 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 Signature Line s chladičem
Grafická karta ASUS ENGTX550 TI DC/DI/1GD5
Počítačový zdroj Corsair CX500 V2

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nová sestava PC
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
-
- Nedůvěryhodný
Re: Nová sestava PC
Ahoj.
Nejsem žádná expertka na HW, ale mám pár poznámek.
V prvé řadě je nutné uvést jaké činnosti se budou na PC vykonávat a jaké jsou potřeby na PC. Od toho se pak budou odvíjet i případné rady těch, kteří budou komentovat.
Předběžně:
CPU: je lepší sestavit PC na CPU Intel (za stejnou cenu je CPU modernější, výkonnější, s menší spotřebou), např. vhodný kandidát je Intel Pentium G620
Zdroj: 500 W by byl naddimenzovaný (a to i v případě ENGTX550 TI), stačil by kvalitní Seasonic 400 W
Zkusit se inspirovat tu:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1131316
Popř. se poradit na tom foru, věnují se tam výběrem vhodných sestav.
//Edit: původně jsem si myslela, že je to sestava pro dědu
Nejsem žádná expertka na HW, ale mám pár poznámek.
V prvé řadě je nutné uvést jaké činnosti se budou na PC vykonávat a jaké jsou potřeby na PC. Od toho se pak budou odvíjet i případné rady těch, kteří budou komentovat.
Předběžně:
CPU: je lepší sestavit PC na CPU Intel (za stejnou cenu je CPU modernější, výkonnější, s menší spotřebou), např. vhodný kandidát je Intel Pentium G620
Zdroj: 500 W by byl naddimenzovaný (a to i v případě ENGTX550 TI), stačil by kvalitní Seasonic 400 W
Zkusit se inspirovat tu:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1131316
Popř. se poradit na tom foru, věnují se tam výběrem vhodných sestav.
//Edit: původně jsem si myslela, že je to sestava pro dědu

Re: Nová sestava PC
Je pravda že jsem psal na více fór, víc hlav víc rozumu.
PC by mělo fungovat i ke hraní her ne jen těch starých nebo například program solidworks je nutný aby dobře fungoval.
PC by mělo fungovat i ke hraní her ne jen těch starých nebo například program solidworks je nutný aby dobře fungoval.