Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Starší HDD

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kilop
Návštěvník
Návštěvník

Starší HDD

#1 Příspěvek od Kilop »

Ahoj, jak sem psal že tu nejsu naposledy tak se stalo, obracím se zase na tuto stránku a snad dojdeme zase k kladnému výsledku. :)

Mám starši PC kterej mám jenom tak na součástky ale chci mu přidat HDD, 1 už má a chci k tomu připojit ten druhej HDD, ale nevím si rady jak ho tam dát a co potom kde ve windowsech nastavit či BIOSech.

PC : má windows XP
Hardisk se jmenuje : Baracuda 7200.7 40Giga

Další info dám na přání. :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Starší HDD

#2 Příspěvek od Rudy »

Disk je patrně Ultra ATA. Pokud ho budte připojovat jako druhý ke stávajícímu disku, musíte ho nastavit opačně než je ten stávající. Pokud je ten stávající Master, musí být druhý Slave a opačně. Jinak nebude detekován. Budete-li ho zapojovat jako jediný na samostatný datový kabel, může mít jedno i druhé nastavení. Totéž platí, pokud druhé zařízení na stejném kabelu bude opt. mechanika.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Kilop
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Kilop »

Takže ten HDD kterej tam je mám odpojit a mám tam dát tento? a poté připojit ten kterej tam byl na ten jeden drát?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Kilop píše:Takže ten HDD kterej tam je mám odpojit a mám tam dát tento? a poté připojit ten kterej tam byl na ten jeden drát?
Ne. U Ultra ATA disků je možné mít 2 zařízení na jednom kabelu, ale je třeba je mít nastavené tak, jak popisuji výše. Zákl. deky mají zpravidla 2 IDE/ATA kanály, takže je možné mít celkem až 4 zařízení ATA (disky, nebo opt. mechaniky). ATA kabely mají také obvykle 3 konektory (jeden do desky a zbylé 2 do jednotlivých mechanik).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Kilop
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Kilop »

Vůbec to nechápu.. :cry: Mám zapojen HDD.. Jedním takovým Placatým drátem přes půl HDD a jedním Menším barevným.. a ten DRuhej HDD mám zapojenej jenom přes ten Barevnej.

Pokud je to dobře tak jak nastavím to co si mi řek nahoře?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Barevný (červená, 2x černá a žlutá je elektrické napájení. Plochý široký kabel je datový. Oba disky musí mít oba kabely. Nastavení najdete na tabulce na nálepce disku.

Varování:

Kilop
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Kilop »

Angličtinu trochu tak neumím ani sem se ji neučil, ani nemám v práci čas studovat na překladačích jaký slovíčko co znamená.., proto sem se obrátil sem co a jak mám postupovat vůbec nechápu Jak nastavím ten Slave a Master. Díky.

JaRon
Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od JaRon »

zaskocim:
ak chces mat dva disky potrebujes datovy kabel s 3 konektormi:
1. do MB
2. disk 1
3. disk 2

master/slave su prepojovaky vedla napajacieho konektoru
mCC-IDE-1.jpg
mCC-IDE-1.jpg (19.66 KiB) Zobrazeno 2581 x
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Kilop
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od Kilop »

Jo aha nejspíš budu muset dokoupit. díky zatím.

Zamčeno