Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o pomoc , pokud lze

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Prosím o pomoc , pokud lze

#1 Příspěvek od honzikuh »

Dobrý den, několikrát jsem tady diskutoval zlobení počítače. Rozhodl jsem se k nové instalaci . Bohužel, instalace nešla spustit z restartu, a jediná možnost byla z plochy. Toto jsem provedl, a nainstaloval jako novou instalaci Win xp home sp3. Ale tato instalace proběhla tak, že tam zůstaly staré soubory, a počítač neběžel korektně. Tak jsem se rozhodl disk smazat z nabootovaného cd programem Easeus.
Tím došlo ke konfliktu, a pokud použiju DVd z chip dvd , kde jsou různé záchranné live aplikace, tak vidím disk,ale nelze win nainstalovat . Aniž cokoliv udělám, objeví se na obrazovce hláška
:Reboot and Select proper Boot device
ar insert Boot media in selected Boot devices and press a key_
Tak pokud někdo poradíte co s tím, budu moc vděčný

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o pomoc , pokud lze

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Přeinstalace se provádí tak, že nabootujete z instalačního CD a spustíte instalaci. Ve vašem případě bude třeba asi format disku, jinak by tam zůstala ta předchozí instalace. Samozřejmě je třeba záloha dat z toho disku.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od honzikuh »

Jak už jsem psal, nešlo udělat reinstalace .I když jsem dal v Biosu pořadí bootování na první místo optickou jednotku, tak se nic nestalo a neběhl starý Win.
Prosím můžete mi poradit, jak naformátuji tento disk ? pomocí jakého programu se dostanu k němu, abych tohle provedl ??

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od honzikuh »

Přepojím počítače , dám vědět . Teď jsem na starém archajickém :(((

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od honzikuh »

Tak jsem odpojil HDD a dal jsem cd do mechaniky a hláška stejná , Bios ???

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od honzikuh »

Stáhl jsem z netu 2 různá cd XP a výsledek stejný. Stáhl jsem také live cd win7 a to nabootovalo , ale nenašlo Windows, takže mělo problémy.

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od honzikuh »

Upřesním tohle . Vlastním originál, ale teď sedím u počítače přítelkyně , a můj počítač a origo cd je daleko, takže se snažím jak umím :((((

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od honzikuh »

Vzhledem k tomu, že to bylo zabalené v RAR , tak jsem to rozbalil do složky, a z tama vypálil v Nero jako vypálit datový disk

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od honzikuh »

Takže budu muset počkat, až přijedu domů, pro origošku :(( :D

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#10 Příspěvek od honzikuh »

Teď jsem to zkoušel v tomto počítači, a nejspíše máš pravdu . A na tvoji otázku,či konstatování.... ani se nesnažím,znám tohle forum :)) hold počkám . Ale přesto moc děkuji za názory a radu . Pěkné svátky , :closed:

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od cernohous13 »

honzikuh píše:Vzhledem k tomu, že to bylo zabalené v RAR , tak jsem to rozbalil do složky, a z tama vypálil v Nero jako vypálit datový disk
špatně - soubor *.iso musíš vypalovat jako obraz disku :wink:
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#12 Příspěvek od honzikuh »

Jasné. Teď jsem doma, a nová instalace se nedaří.Připadám si jako nováček.
Popíšu, co všechno jsem udělal.
Vyndal jsem Hdd z počítače a dal do mého, a překopíroval jsem všechna data. Následně jsem disk vrátil,a dal origo cd Windows XP home. Instalace se rozběhla, a počítač se po kopírování souborů restartoval . V tom okamžiku, se objevila hláška, Něco v tom smyslu, že jestli chci spustit vložené cd ,mám zmáčknout libovolnou klávesu. A protože by se pokračování instalace mělo rozběhnout samo, čekal jsem. Nic se nestalo, tak jsem tedy zmáčknul entera nic se nestalo. Tak jsem zkontroloval Bios , a vše je nastavené v pořadí 1 Boot optická jednotka, druhy HDD.
A to je vše , co jsem s tímdokázal. Tak jsem znovu vyndal z pc Hdd a vymazal nakopírované soubory Windows, ve správci disku jsemho naformátoval, a znovu spojil káblíkama a pustil instalaci. Skončilo to vše po zkopírování a následném restartu. Ta samá hláška.
Tak jako zoufalý pokus jsem vyndal baterku ze záklasdní desky, vrátil, a teď už mám pouze jenom úvodní obrazovku základní desky, a počítač se nerozběhne.
Tak pokud někdo něco poradite, budu rád .

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#13 Příspěvek od honzikuh »

Cd jsem vyndal, ale instalace se dál nespustila. Dnes PC nesu opraváři na počítače,tak to bude asi lepší :))

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#14 Příspěvek od honzikuh »

Tak první info od opraváře, klekla základová deska ,odpálený Bios.Takže začíná to být jasné.

Odpovědět