Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Přeinstalace OS Win 7 na Acer TimeLine X

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Husqvaman
Návštěvník
Návštěvník

Přeinstalace OS Win 7 na Acer TimeLine X

#1 Příspěvek od Husqvaman »

Dobrý den,

jsem běžný uživatel a mám prosbu, zda by se mě někdo schopný ujal při reinstalaci systému na mém ntb. (nikdy jsem to nedělal). Mám ntb. + inst. DVD OS a 3ks recovery DVD, které jsem obdržel při nákupu Ntb.

Pro doplnění:
žádost nepíšu z onoho ntb., čili připojení a komunikace bude stále dostupná

Chtěl bych kompletní reinstalaci s formátem disku. Předem děkuji :oops:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeinstalace OS Win 7 na Acer TimeLine X

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Vložte instalační DVD do mechaniky a restartujte PC. Během úvodních postů stiskněte klávesu, kterou se vstupuje do biosu (bývá to "Del", "F2" a může být i jiná). Bývá napsána na displeji, nebo ji najdete v manuálu. Text zní např.: "Press (název klávesy) to enter setup". V biosu nastavíte bootování z opt. mechaniky, nastavení uložíte a restartujete PC. Po restartu nastartuje z instal. DVD a dál se budete řídit pokyny na obrazovce. Najdete tam vše, vč. formátování disku. Systém bude během instalace vícekrát restartován. Po restartu systém vždy již bootuje z disku, tzn. nebudete tisknout žádnou klávesu pro nastatování z DVD. Po ukončení instalace systému nejprve nainstalujete ovladače hardwaru a pak teprve aplikace. Při instalaci aplikací je dobré začít antivirem, abyste byl chráněn již od prvního vstupu na internet. Zde: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=106339 je návod na opravu systému Win7 , kterou sice provádět nebudete, nicméně jsou tam popsány některé obrazovky, které se vám zobrazí i během instalace.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Husqvaman
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Husqvaman »

Děkuji za rychlou odpověď :)

Zítra se na to vrhnu s odpočatou hlavou. Rád bych se ještě zeptal kdy budu potřebovat ta recovery DVD. Chci mít ntb. v původním stavu a nemuset již nic dále řešit. Instalaci mi totiž už jednou dělali a teď mi nefunguje spousta drobností - některé funkční klávesy (např. grafické zobrazení změny hlasitosti, nebo menu na ovládání WiFi, Bluetooth..... a asi i další věci). Myslím, že toto by měly zajistit právě recovery disky, pokud se nepletu?

No, snad to zvládnu :?: ale vše je jednou poprvé a proto si to chci udělat sám, abych se to naučil a udělal si to pořádně. Co si člověk neudělá sám... :roll: Předem Vám děkuji za asistenci a určitě vaše forum podpořím! Instalaci jsem si nechával dělat (ne levně) a podívejte kde jsem skončil, raději se to chci sám naučit a dělám jí znovu..

Pokud by Vás napadlo "něco.. cokoliv" tak budu rád za každý tip. Díky :wink:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Recovery DVD (podle názvu) by měly být nějaké opravné. Bohužel nevím, čeho, každý výrobce má tohle jinak. V nějakém manuálu, který byste měl k NB mít, se dovíte více. Popř. na stránkách výrobce.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět