Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

malware soustavně už nevím co help

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wico
5. stupeň - BAN

malware soustavně už nevím co help

#1 Příspěvek od wico »

Ahoj,
Obracím se zde na viry.cz o pomoc a radu.
Před časem mi začal google hlasít na mých stránkách známé "tyto stránky mohou poškodit Vás počítač"
Provozuji weby na WP,
Používám kvalitní profi šablony legálně zakoupené a pravidělně aktualizované stejně jako prověřené pluginy. Do kodů vkládám pouze AdSense, Sklik a affiliate kody od kvaliních affil sítí (Zanox a CJ)
Ošetřen .htaccess a práva k souborům mám
FTP klienta používám FileZillu, heslo k ftp měním pravidlně při každém přihlášení. K databázi 1 x měsíčně po skončení práce s ftp vymažu cache.
Antivir používám již léta NIS.
O co mi jde:
Infekci mi hlásí vždy totok

Kód: Vybrat vše

Critical severity alerts:

Possible malicious file found (checkout_item.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (quickformcheck.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (newfile.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (a1b955b2926b08ad25381c872713d6e2.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (d14ec6cc13fc566a967432fe9c124c75.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (b20941a006b30fb9704bf9fd76a0f3e9.php - Suspicious PHP Code)
    Possible malicious file found (nicetitle.php - Suspicious PHP Code)
Našel jsem si jak ji odstranit to není problém (2minutky práce pak proskenuji web a je pryč), ale ona se za pár dnů objeví jinde na jiném webu mrška:). Již mi to leze težce na nervy a tak by jsem Vás poprosil zda by jste mě nasměrovali jak se tímto mým nechtěným kamarádem navždy vypořádat.

Doplnuji jedná se cca o 10 webů na stejném hostingu (kvalitní hosting) hostuji pár webů na stejném pricipu v zahraničí a tam to je v klidu. Tak mě napadlo jestli něni chyba někde u nich na serveru na hostingu třeba, ale to nepředpokládám. Případné dotazy doplním budu sem pravidelně jednou za den koukat:)
Ještě jednou dik
wico

Edit. 16.11
Děkuji za odpověd.
Průnik byl skrze Timthumb plugin, který byl kuodivu součástí placené template a pozdě aktualizován! Sakra to by se, ale nemmělo stávat u placených template.
pokud by si někdo chtěl projet zdarma web tak tady

Kód: Vybrat vše

http://sitecheck.sucuri.net/scanner/
jsou tam i zajímavé info
Ahoj
wico
Naposledy upravil(a) wico dne 16 lis 2011 15:06, celkem upraveno 4 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: malware soustavně už nevím co help

#2 Příspěvek od Rudy »

Weby nelze zavirovat jinak, než prolomením FTP hesla. Musíme prověřit PC, z něhož je web obsluhován, na přítomnost nelegitimního sw. Dejte nejprve log z RSIT: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=105895 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět