Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Preinstalovani notebooku bez instalacniho CD
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Preinstalovani notebooku bez instalacniho CD
Zdravim,
u Alzy jsem zakoupil notebook MSI CX620.
Byl dodán s operačním systémem, uloženém na disku notebooku. Instalace se spustila hned pri prvnim spusteni.
Ted jsem byl nucen notebook preinstalovat. Zkousel jsem to pomoci CD, ktere mám ze školy. Jenže když instalace skončila a chtěl jsem NB spustit, sekla se obrazovka na černém a vypsala mi BOOTMGR is compressed.
Zkoušel jsem vyřešit problém podle již vytvořeného topicu. Nakopíroval jsem soubor bootmgr z CD na disk pomoci prikazoveho radku. Ale kdyz jsem chtel spustit prikaz bootrec.exe/fixboot vypsalo mi to hlasku: "Svazek neobsahuje známý svazek souborů. Přesvědčte se, jsou-li načteny všechny potřebné systémové ovladače a není-li svazek poškozen."
Mohl by jste mi poradit, jak to vyřešit? Děkuji
u Alzy jsem zakoupil notebook MSI CX620.
Byl dodán s operačním systémem, uloženém na disku notebooku. Instalace se spustila hned pri prvnim spusteni.
Ted jsem byl nucen notebook preinstalovat. Zkousel jsem to pomoci CD, ktere mám ze školy. Jenže když instalace skončila a chtěl jsem NB spustit, sekla se obrazovka na černém a vypsala mi BOOTMGR is compressed.
Zkoušel jsem vyřešit problém podle již vytvořeného topicu. Nakopíroval jsem soubor bootmgr z CD na disk pomoci prikazoveho radku. Ale kdyz jsem chtel spustit prikaz bootrec.exe/fixboot vypsalo mi to hlasku: "Svazek neobsahuje známý svazek souborů. Přesvědčte se, jsou-li načteny všechny potřebné systémové ovladače a není-li svazek poškozen."
Mohl by jste mi poradit, jak to vyřešit? Děkuji
Re: Preinstalovani notebooku bez instalacniho CD
Mimochodem, použiju-li klávesu F3 (Recovery) hned při startu notebooku. vypíše okamžitě hlášku: "BOOTMGR is missing"
Stáhněte si Hirens Boot CD, vypalte ISO na CD, nabootujte z něho, spusťte Mini Windows XP a udělejte screen ze správce disků.
Měl jste použít předinstalovaný OS z recovery particie, teď už to vše může být domršeno.
Měl jste použít předinstalovaný OS z recovery particie, teď už to vše může být domršeno.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Tak, zde prikladam screen.
Ja puvodne pouzil zalohu, kterou jsem vytvoril hned po instalaci. Jenze z te mi to nechtelo nacist. Seklo se to u druheho CD. a pak jsem teda pouzil instalacni CD. uplne jsem zapomel na polozku recovery pri bootovani.
Edit: Zkousel jsem pustit system z HDD pomoci vypaleneho ISO, ktere jste mi doporucil. Spustit jde. Jede vse vpohode. Ale bohuzel jde spustit jen pomoci toho ISO. Bez nej opet hazi stejnou chybu.
Ja puvodne pouzil zalohu, kterou jsem vytvoril hned po instalaci. Jenze z te mi to nechtelo nacist. Seklo se to u druheho CD. a pak jsem teda pouzil instalacni CD. uplne jsem zapomel na polozku recovery pri bootovani.
Edit: Zkousel jsem pustit system z HDD pomoci vypaleneho ISO, ktere jste mi doporucil. Spustit jde. Jede vse vpohode. Ale bohuzel jde spustit jen pomoci toho ISO. Bez nej opet hazi stejnou chybu.
- Přílohy
-
- screen
- screen.jpg (74.84 KiB) Zobrazeno 4508 x
Udělejte v průzkumníku screen kořenového adresáře svazku BIOS_RVY a svazku System (budete jim muset přiřadit písmenka)
Podívejte se, zda je v kořeni svazku C: složka Boot a soubor bootmgr.
Podívejte se, zda je v kořeni svazku C: složka Boot a soubor bootmgr.
V C:\ složka boot neni. Je tam jen bootmgr (přímo v rootu) ktery jsem tam asi vložil v přikazovem radku pomoci navodu (copy D:\bootmgr C:\bootmgr)
- Přílohy
-
- BIOSRVY.jpg (50.28 KiB) Zobrazeno 4489 x
Jeste obrazek SYSTEM
- Přílohy
-
- SYSTEM.jpg (50.61 KiB) Zobrazeno 4489 x
1)V HBCD dekomprimuj soubory a složky ve svazku System (odeber jim attribut "Komprimovaný") a pro jistotu ho zkontroluj pomocí chkdsk /f (eventuelně chkdsk /r).
2)Stáhni toto, zkopíruj si to třeba do C: a pak v příkazovém řádku napiš:
C:\bootsect.exe /nt60 X: (X bude písmeno toho 100MB svazku System)
Eventuelně můžeš bootstrap zapsat do VBR všech svazků pomocí C:\bootsect.exe /nt60 ALL (pak nepotřebuješ svazku System přiřazovat písmeno)
Sice by při instalaci Windows měl být hlavní zaváděcí kód v MBR již přepsán, pro jistotu ho můžeš pomocí bootrec /fixmbr z Recovery Disku přepsat. Mohl by tam být nějaký speciální zavaděč, směřující na VBR svazku BIOS_RVY, i když příslušný oddíl není nastaven jako aktivní.
Pokud to nepomůže, zkus překopírovat složku Boot ze svazku System do C: a nastavit C: jako aktivní.
Jelikož už jsi to stejně po....., odstranil bych všechny oddíly, pak bych vytvořil 100MB spouštěcí primární oddíl a druhý primární oddíl pro systém
a nainstaloval bych to znovu.
Těch 12GB už je tam momentálně k ničemu.
2)Stáhni toto, zkopíruj si to třeba do C: a pak v příkazovém řádku napiš:
C:\bootsect.exe /nt60 X: (X bude písmeno toho 100MB svazku System)
Eventuelně můžeš bootstrap zapsat do VBR všech svazků pomocí C:\bootsect.exe /nt60 ALL (pak nepotřebuješ svazku System přiřazovat písmeno)
Sice by při instalaci Windows měl být hlavní zaváděcí kód v MBR již přepsán, pro jistotu ho můžeš pomocí bootrec /fixmbr z Recovery Disku přepsat. Mohl by tam být nějaký speciální zavaděč, směřující na VBR svazku BIOS_RVY, i když příslušný oddíl není nastaven jako aktivní.
Pokud to nepomůže, zkus překopírovat složku Boot ze svazku System do C: a nastavit C: jako aktivní.
Jelikož už jsi to stejně po....., odstranil bych všechny oddíly, pak bych vytvořil 100MB spouštěcí primární oddíl a druhý primární oddíl pro systém
a nainstaloval bych to znovu.
Těch 12GB už je tam momentálně k ničemu.
Takže jsem problém nakonec vyřešil po svém
Sic trošku drasticky, ale vyřešil
Je to podobné tomu co jste psal ve své poslední odpovědi.
A hodně mi pomohl ISO soubor, který jste mi doporučil hned zezačátku.
V mini XP jsem oddíly na HDD smazal a spojil v jeden velký.
Narozdíl od poslední odpovědi jsem nevytvářel žádné 100MB systémové disky (hrál jsem si s tím před vaší odpovědí).
Mám jednoduše jeden oddíl. A to C:\
Funguje to.
Díky za rady
Madsteve

Je to podobné tomu co jste psal ve své poslední odpovědi.
A hodně mi pomohl ISO soubor, který jste mi doporučil hned zezačátku.
V mini XP jsem oddíly na HDD smazal a spojil v jeden velký.
Narozdíl od poslední odpovědi jsem nevytvářel žádné 100MB systémové disky (hrál jsem si s tím před vaší odpovědí).
Mám jednoduše jeden oddíl. A to C:\
Funguje to.
Díky za rady

Madsteve
Nemáte zač