premýšľal som, že by nebolo od veci zmeniť továrenské heslo prístupu do routru, ibaže neviem ako na to a či sa to dá a je to užitočné. Totiž neviem či sa mi niekto nemôže do neho dostať a tak využívať môj internet v tom lepšom prípade.

Moderátor: Moderátoři
To meno "user", to by som chcel zmeniť, skúšal som, ale mne to nejde.Pavuk29 píše:Taketo nieco hladas?
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=2431
Neviem kde zistím či je, alebo nie je nastavený vzdialený prístup. Od nainštalovania som nič nemenil, mám svoje heslo k prístupu do siete a šifrovanie nastavené.Budovi píše:1, áno, je to možné v každom bežnom routri
2, pokiaľ nepoužívate vzdialený prístup (to znamená že je vypntý) tak heslo potrebné meniť, v prípade že sa jedná o chránenú (šifrovanú) domácu sieť (a za predpokladu že niekto z členov rodiny nemá tendenciu škodoradostne meniť nastavenia) nie je potrebné, pretože k správe routra (k tej stránke) je možné získať prístup len z vnútra siete (vo fyzicky pripojených PC a PC pripojených do WiFi siete). Situácia sa mení, ak je nastavený vzdialený prístup pre konfiguráciu routera z internetu. Vtedy je určite nutné heslo zmeniť.
O.k. ďakujem všetkým.Budovi píše:Takto, "meno" sa na väčšine routerov čo poznám meniť nedá, ale sú aj výnimky myslím že som s takým robil.
Vzdialený prístup (alebo aj Remote access, Remote Management) býva štandardne vypnutý v predvolených nastaveniach, takže nemaj obavy pokiaľ vieš, že si to nenastavoval.