Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Vyplati se upgrade?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
j3šť3r
Přítel fóra
Přítel fóra

Vyplati se upgrade?

#1 Příspěvek od j3šť3r »

Pred par dny jsem se po delsim rozmysleni dokopal k upgradu 6-7 let stareho pocitace (HP dx5150mt; premyslel jsem o koupi noveho, nakonec jsem se rozhodl ozivit tohle, v podstate mym narokum vyhovuje a snad bude jeste par let slouzit).

Harddisk - moderni pomalootackovy (5900ot) je asi o 35% rychlejsi nez stare 7200ot Barracudy (drzim se Seagate, duvod - zatim mi slouzily vsechny az do dobrovolneho vyrazeni, na WD jsem to stesti nemel). Vymenu jsem provedl spis preventivne, prece jen ty stare kusy mely nabehano 25-30 tisic hodin.
Jedna se o SATA II, tak se s nim da pocitat i dobudoucna.

Pamet - puvodnich 512mb (pro XP s sp2+ opravdu jen pro spusteni oken) bylo behem nekolika dnu od koupe rozsireno na 1gb (pro ciste kancelarske pouziti optimalni minimum). Tak jsem to znovu zvednul na 2gb, win XP se vyrazne zrychlily (puvodne jsem pocital i s temi 2x512, ale jeden jsem vymenil za poradnou vopici :-D :arcisit: :wacko: :sicksmiley: a druhy nacpal do testovaci masinky; rozdil mezi 2 a 3gb je pro XP 32bit minimalni).
Nez jsem to zapnul, tak jsem si rikal, ze slo asi o vyhozeny prachy - moc lidi by se do koupe DDR1 nehrnulo. Zvlast kdyz DDR2 se ve stejne kapacite daji sehnat za min jak polovinu, ale to by byla vymena vseho (deska+procesor), tak si radsi pockam, co vyvoj technologii v brzke dobe prinese. Pristi upgrade bude v podobe vymeny cele bedny.

Kdyz to shrnu, tak pokud nejste naruzivi hraci nebo strihaci videa, tak vyplacnout ty dva litry do slusne slapajiciho dedecka neni k zahozeni.

A ted me rozneste na kopytech.

ps. muzete mi doporucit nejaky defragmentator s inteligentnim razenim souboru? Rozhoduju se mezi Defragglerem a MyDefrag (vychazi z JkDefrag, se kterym jsem mel dobre zkusenosti).

daveing
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Vyplati se upgrade?

#2 Příspěvek od daveing »

No, ono se jedná o to, že v dnešní době nejsou už nové počítače, které nejsou třeba herní, či na grafiku, drahé, takže se možná vyplatí investovat do nového stroje. Přeci jen, staré součástky = větší kazivost, ovšem když se to vyměňuje, tak to možná vyjde i dráž ;) takže já jsem zastánce koupě nového PC, který už vydrží, na předchozí představení, docela dlouho bez upgradů, už jen z toho bezpečnostního hlediska ztráty dat, také bych doporučil win7, šlapou lépe než XP, navíc jsou, asi, lépe chráněny, než XP.

Toť můj názor, nemosí být drahé koupě nového stroje, dokonce může býti i levnější ;) a navíc daleko více bezpečnější ;) ;) hodně štěstí

Ps:Používám Defraggler :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Rudy »

Já používám už pár let Defraggler a jsem spokojený. O tom druhém jsem pouze slyšel, ale nezkoušel.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

j3šť3r
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od j3šť3r »

daveing> je pravda, ze neco s plus-minus srovnatelnymy parametry by se mohlo vejit i do 5k, jenze v tehle cenove kategorii bych kvalitu opravdu necekal. Idealni cena noveho stroje je podle me 15-20k, navic nevybirat nic, co je uz z vyroby nastaveno na vyssi vykon (napr. jako privlastek "gt" u grafickych karet).
Win7 - v budoucnu se mu nevyhnu, na novou masinu mi nezbude nic jineho nez 64bit system. Souhlasim, ze v zakladu se jedna o bezpecnejsi system, jen doufam, ze az budu nucen prejit, tak se na nej objevi kvalitni antirootkity (pozn. mimo - zkouseli jste, jak se tim daji nadherne odhalit profesionalni keyloggery? Ty bez rootkit technik daji vic prace, miluju tyhle paradoxy).

K defragmentaci pri cerstvem systemu - muze to vypadat zbytacne, ale pokud ma ten nastroj nejakou nadstandartni formu razeni souboru, je vysledek skutecne znat. Za sebe doporucuju vyhnout se OOdefrag, nelibi se mi jeho uzamknuty zapis v registru (pozn. vsimli jste si u warezaku, ze radi pouzivaji zrovna OOdefrag v kombinaci s TuneUp ? Chudak disk :D ).

Ted jsem narazil na tenhle test, asi skutecne pouziju ten MyDefrag:
http://hofmannc.de/defragxp/benchmarks_en.html

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cernohous13 »

Použij si podle své úvahy - já nedám dopustit na http://www.slunecnice.cz/sw/defraggler/
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mc_Murphy »

Souhlas s Rudym i s cernohousem13. Dříve jsem používal O&O Defrag a teď už jen Defraggler a nedám na něj dopustit. ;)
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

Odpovědět