Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

FACEBOOK Vir ! Pravděpodobné Řešení:

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Unkn0wn
Návštěvník
Návštěvník

FACEBOOK Vir ! Pravděpodobné Řešení:

#1 Příspěvek od Unkn0wn »

Ahoj,

Před pár dny jsem na Kamarádovém PC objevil Facebook vir, (Kamarád říkal, že na facebooku se mu stalo že mu někdo napsal, že má kliknout na odkaz, a následně stáhnout Flash Player, kamarád na to samozřejmě naletěl. Blbnul mu počítač. Tak jsem hledal řešení, jak mu PC opravit. Nakonec jsem mu reinstaloval windows. Poté jsem chtěl smazat staré soubory co mu v PC zbyly z předchozího Windowsu, ale jedna složka nešla smazat. Byl to adresář v Dokumentech => ICQ (Jedná se o historii chatu s kamarády na ICQ. V tomto adresáři, byly jména kontaktů které zabírali cca 2 GB, ale neobsahovaly žádné soubory. Což mi přišlo záhadné. Po neůspěšném mazání, které záhadně nešlo ani v nouzovém režimu, jsem složku zkopíroval na plochu, následně ji přejmenoval, a poté jsem dal Vlastnosti=>A zrušil políčko 'Jen pro Čtení'. poté jsem uložil změny, a složku smazal.
Snad vám tato rada pomůže, kdyžtak pište názory. :)

motji
VIP
VIP

Re: FACEBOOK Vir ! Pravděpodobné Řešení:

#2 Příspěvek od motji »

Možná by bylo lepší zformátovat celý oddíl a nainstalovat systém znovu :D
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od virusak »

Ty jsi neprovedl formát disku? :o Pokud tam měl něco takového, mohl jsi dát log sem a zachránit jeho PC, nicméně je to věc každého :)

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od virusak »

Motji byla jsi rychlejší, ale stejná myšlenka :D

Unkn0wn
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Unkn0wn »

Jojo, ale Hudbu a Obrázky jsem mu zachránil. :) Souhlasil s tím. A stejně stahoval samé hovadinky, takže to chtěl celé zformátnout. :)

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od virusak »

Hudbu a Obrázky, a co ty zmiňované Dokumenty? :D

edit: Jinak myslím že v takto zaneřáděném PC je docela riziko něco zachraňovat, tyhle mrchy se dostanou všude, ale pokud se podařilo, tím lépe :)

Unkn0wn
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Unkn0wn »

Dokumenty nešly právěže smazat, jinak soubory jsem zachranoval ze složky oldwindovs na disku c:\

Unkn0wn
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Unkn0wn »

virusak píše:Hudbu a Obrázky, a co ty zmiňované Dokumenty? :D

edit: Jinak myslím že v takto zaneřáděném PC je docela riziko něco zachraňovat, tyhle mrchy se dostanou všude, ale pokud se podařilo, tím lépe :)
Jojo :) ale v hudebních souborech se snad viry nešíří, složka obsahovala veškeré soubory ve formátu .wav a obrázky pouze .jpeg

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od virusak »

Pokud jsi provedl formát celého oddílu jak psala Motji, co vím tak by se komplet disk měl smazat a vytvořit pak nový oddíl.

edit: Jasné hudba a obrázky pokud byli OK tak tim líp :wink: Já jsem u kámoše zažil že měl zaneřáděnou i tuhle složku.

motji
VIP
VIP

#10 Příspěvek od motji »

Já razím teorii, že když přeinstalovat systém, tak jedině s formátem. Ale to je věc každého, že :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od virusak »

motji : Přesně tak, já teda také používám vždy formát s vytvořením nového oddílu a samozřejmě pokud někdo chce určitá data zálohovat, provedu :D

Unkn0wn
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od Unkn0wn »

virusak píše:Pokud jsi provedl formát celého oddílu jak psala Motji, co vím tak by se komplet disk měl smazat a vytvořit pak nový oddíl.

edit: Jasné hudba a obrázky pokud byli OK tak tim líp :wink: Já jsem u kámoše zažil že měl zaneřáděnou i tuhle složku.
Máte pravdu, ale neměl žádné přenosné pamětové médium, a chtel zachovat pouze hudbu a obrazky, tak jsem to udělal tímto způsobem :)

virusak
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#13 Příspěvek od virusak »

Unkn0wn píše:
virusak píše:Pokud jsi provedl formát celého oddílu jak psala Motji, co vím tak by se komplet disk měl smazat a vytvořit pak nový oddíl.

Máte pravdu, ale neměl žádné přenosné pamětové médium, a chtel zachovat pouze hudbu a obrazky, tak jsem to udělal tímto způsobem :)
Ano, každý způsob, který pomůže je v pořádku :)

Odpovědět