Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

spadl xp

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

spadl xp

#1 Příspěvek od PredyP »

dobrý den,
dnes jsem spustil pc a to se neustále restartuje. Dostane se do bodu kdy se objeví logo xp cvíli se zdá že systém najede ale po chvilce restart. Zkusil jsem tedy boot z cd a opravit instalaci žel tady na tom pc jaksi tato možnost není.
Je nějaká možnost jak dostat data ven????

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: spadl xp

#2 Příspěvek od Budovi »

Dáta sa dajú zachrániť ak sa nesformátuje HDD alebo ak chcete systém inštalovať až na čistý disk tak nabootovaním niektorého LIVE systému, buď linuxu (napr. Ubuntu) alebo napr. mini Windows XP ktorý sa nachádza na Hirens Boot CD

teda aspoň z Vášho príspevku som pochopil že plánujete reinštaláciu :D

Núdzový režim a/alebo posledná známa konfigurácia nejde?

Tiež by sa možno oplatilo skúsiť dostať do možnosti opravy systému na tom inštalačnom CD ... Musí to tam byť :)

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od PredyP »

ta oprava z cd nejde není tam nechápu to ale je to tak.
reinstal plánuji ale potřebuji nějaká ta data uchovat

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od Budovi »

Neni tam možnosť stlačiť R? (keď je to prvé "menu" a na výber je inštalácia, oprava a koniec) divné...

Nie je čo riešiť, asi bude najlepšie proste vypáliť obraz napr. Ubuntu (podľa mňa lepšia podpora hw ako mini windows XP) a potom nabootovať.... Zvoliť vyskúšať ubuntu (try ubuntu), pripojiť ext. HDD, USB, zdieľanie po sieti alebo dáta vypáliť, všetko by malo ísť OK

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od PredyP »

s tím nemám zkušenosti nějaký návod by nebyl :cry:

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od Budovi »

Maximálne intuitívne :D Ubuntu má dobre spravené prostredie...

Na http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download je odkaz na stiahnutie obrazu, dokonca návod na vypálenie (poprípade aj tvorbu bootovateľného USB) aj návod ako ho nabootovať

v praxi napálite obraz disku cez nejaký program na inom počítači a nabootujete ho úplne rovnako ako inštalačné CD XPčka,

otvorí sa dialógové okno kde budú naľavo jazyky a dve možnosti: vyskúšať ubuntu (try ubuntu) alebo nainštalovať ubuntu (install ubuntu)

stačí keď kliknete na vyskúšať, načíta sa systém komplet z CD... potom stačí trošku angličtiny a nie je to nič zložité, od windowsu sa to až na chýbajúcu ponuku "štart" v prostredí neodlišuje :) (hore je miesto toho menu)

ak neviete anglicky stiahnite a vypáľte si DVD verziu, bude aj live z veľkejk časti preložená, dvd verziu nájdete tu: (32bit)
http://ftp.heanet.ie/pub/ubuntu-cdimage ... d-i386.iso

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od PredyP »

tak tedy jestli tomu dobře rozumím mám to nainstalovat na to hdd na kterém mi padl XP a ty složky tam najdu?? které potřebuji

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od Budovi »

Nie, netreba to inštalovať, stači dať "vyskúšať" ako som písal a spustí sa live systém (to jest systém ktorý beží priamo z inštalaňého média a nezasahuje do harddisku) je to šikovnejšie :) inštalácia je zbytočná pred formátom práve o to mi šlo...

Potom priamo zo spusteného ubuntu sa dá aj manipulovať dobre s diskom, je tam skvelá utilita gparted ktorou sa dajú upravovať či formátovať diskové partície, ale to je len taká poznámočka pracujte radšej s tým s čím viete :D

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od PredyP »

tak jo zatím moc díky zítra se do toho pustím

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#10 Příspěvek od Budovi »

Ak by sa vyskytol problém/otázka kľudne napíšte :)

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od PredyP »

tak jsem se k tomu konečně dostal a Ubuntu mne opravdu zachránilo před sekerou, moc děkuji za rady

Odpovědět