Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Disk opět k reklamaci ? Poradte

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
danny12
Návštěvník
Návštěvník

Disk opět k reklamaci ? Poradte

#1 Příspěvek od danny12 »

Dobrý večer. Nedávno jsem tu otevřel téma reklamace max. měsíc starého HDD. /viz.http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=54&t=112936/. Aby se neopakovala podobná zkušenost, další disk jsem si pořídil dnes osobně. Bohužel jsem zřejmě při koupi udělal asi chybu. Disk mi byl prodán nezabalený, nezapečetěný, prostě jako houska na krámě. Bohužel jsem ho tak přijal. Doma se mi to nějak rozleželo, a po jeho instalaci ho pustil přes HD Tune. Ačkoliv od koupě samé uplynuly cca 2 hod, na disku bylo "nalítáno" hodin 12 a 9* byl již spuštěn. :?: Navíc se mi nezdá ani položka Spin Up Time, kde je současn. hodnota 75 a hodnota kritická též 71. AV Ashampoo HDD Control mi tuto položku označilo jako O.K ale stav jako 61%. Na pár hodin starý disk mi to přijde podivné.Raději přikládám screen. Jsem paranoik, nebo mám tento disk reklamovat ? Pokud Vás jen bezdůvodně "prudím", tak se omlouvám, ale po minulé zkušenosti/viz výše/ se mi potřetí během měsíce vše opět přeinstalovávat nechce. Za každou rozumnou radu předem velice děkuji :)
Přílohy
NovyDisk 19.51-2.JPG
NovyDisk 19.51-2.JPG (67.5 KiB) Zobrazeno 1084 x

Roli
VIP
VIP

Re: Disk opět k reklamaci ? Poradte

#2 Příspěvek od Roli »

Zdravím, pokud byl disk rozbalen a má naběháno několik hodin je to určitě špatně.

Rozhodně bych ho šel reklamovat.

Ve většině slušných prodejen berou screen o stavu z HD Tune.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Zamčeno