Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

XP restartují ve smyčce

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

XP restartují ve smyčce

#1 Příspěvek od JARDA5 »

PC po spuštění cyklicky restartuje, pokus o novou instalaci selhává, nelze spustit z CD, bios nastaven na boot z CD, HDD z druhého PC viditelné data zazálohované, při pokusu o instalaci na druhý HDD hláška "BOOTMGR chybí,restartujte-CTRL-ALT-DEL", v PC jsou dvě mechaniky ani z jedné nelze instalovat, ozkoušena dvě inst. CD orig. stejná odezva. Pomůže prosím někdo, díky.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: XP restartují ve smyčce

#2 Příspěvek od chodnik74 »

Dobrý den :welcome:
Pokud máte data zazálohované,tak zkuste v druhém PC naformátovat HDD na NTFS a poté znovu zkusit nabootovat instalaci windowsu...
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od JARDA5 »

Tak teď mi při pokusu o instalaci hlásí oba disky "chybí BOOTMBR", ten první HDD byl formátován - NTFS, po připojení k druhému PC je bezproblémově viditelný každý z nich, dá se na ně zapisovat, ale systém nezavedu.

JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od JARDA5 »

Tak se mi podařilo nainstalovat systém (XP), po instalaci systému jsem nainstaloval Mozillu, avast a totalcommander, zrestartoval PC a opět se to točí dokola. PC nabíhá až po okno s Windows, tam se PC zrestartuje a jede to od začátku. Problém bude asi někde jinde než na HDD, protože po instalaci na druhý disk se cca 15 minut po ukončení instalace systému začne projevovat stejný problém. Nemá někdo zkušenost s podobným problémem? Díky.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od chodnik74 »

Zkusíme opravit MBR sektor :) postupujte,dle návodu kolegy...
vlozit do mechaniky instalacni CD Windows XP --> v BIOSu nastavit boot z mechaniky --> spustit instalaci z CD --> v prvnim okne "Vita vas instalacni program" stisknutim klavesy "R" spustit Konzolu pro zotaveni --> vybrat instalaci, ke ktere se chcete prihlasit (zpravidla "1:") --> 1 --> Enter --> zadat pripadne heslo --> postupne zadat a potvrdit enter:
fixmbr
exit

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od JARDA5 »

oprava MBR se zdařila, děkuji za radu, ale cca po 1 hodině provozu se zablokovaly všechny nainstalované aplikace (vyskočí okno s upozorněním, že se nepodařilo spustit aplikaci) po restartu se opět vše točí dokola. Netuším, zda to může mít nějakou souvislost, ale zablokování předcházela instalace avastu. Hned po té se zablokovaly aplikace, domnívám se, že při prvním kolapsu systému byla aktualizace avastu, a potom už jsem PC nespustil. Stejný problém je na dvou HDD, systém jsem zkusil nainstalovat na jiný HDD - kolaps je stejný.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chodnik74 »

Zkuste jiný AV...

Kolegova rada:
Tean píše:ak nebude problem v kabloch (datovy/el.) tak to tipujem na poskodeny MB.
Nech zoberie kable z toho druheho PC a pripadne aj zdroj.
Este by som skusil odpojit vsetky ostatne HDD, DVD, extern HDD a podobne a takto to otestovat.

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od JARDA5 »

Změnil jsem AV a zatím PC běží bez komplikací, děkuji za pomoc.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavuk29 »

Ak som to spravne pochopil, problemy sposobovalo nainstalovanie Avastu? :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

JARDA5
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od JARDA5 »

V tuto chvíli mám nainstalované AVG a PC běží několik dní, ale tím netvrdím, že to bylo způsobené Avastem. Druhou změnu, kterou jsem v PC udělal, je nové stažení instalačního souboru SP2 a SP3 z netu, v předchozích případech jsem je instaloval z vypáleného CD (mohla tam být chyba?) PC běží a zkoušet se mi to nechce.

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#11 Příspěvek od Čarls »

SP 2 toto dělala byla pak aktualizovaná a novější už neprovádí
Pokud děláte čistou instalaci tak sp hned po instalaci a pak všechny zaplaty a nakonec antivir
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

Odpovědět