Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Vista total security - fake anitivir???

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
lucil
Návštěvník
Návštěvník

Vista total security - fake anitivir???

#1 Příspěvek od lucil »

Dobrý den,
ráda bych požádala o radu ve věci : Vista total security. Předem se omlouvám za svou počítačovou negramotnost a tím pádem i amatérský slovník. Co se problematiky počítačů týče nejsem vůbec silná v kramflecích..... :oops:

Jedná se o kamarádky notebook (kamarádka je bohužel naprosto počítačově nepolíbená :) - a bohužel právě vůbec neví, zdali ji tam tento "Antivir" byl vložen či nikoliv - každopádně dnes nám tam vyskočil hlásaje, že nalezl 27 intifikovaných souborů, ale že je propadlá registrace (nelze s tím nic udělat a jen tam různě vyskakuje jedno okno přes druhé) a žádá to "reg key". A bohužel nelze s počítačem pracovat - nejdou otevřít soubory ani internet.

Po prohlídce na internetu - jsem objevila informaci, že snad "Vista total security" by měl být "Fake antivirus" a ten, že je vlastně zdrojem problému. Tak jsem zkusila stáhnout ze slunecnice.cz(dle návodu) program, který by měl tyto "antiviry" najít a odstranit - jednalo se o program Remove Fake Antivirus 1.73 download, ten ale nic nenašel. Pak jsme zkoušeli ještě jeden program, ale ten nám avast antivir už nepovolil spustit (jednalo se o program ze stránek malwarebytes.org). Následně jsme tedy spustili avast antivir -> rychlý test nalezl jeden infikovaný soubor (ten jsem smazali), a teď vlastně běží test po restartu.

Z internetových stránek vyplývá - že existují dvě možnosti, jak se ho zbavit - tedy buď pomocí nějakého programu typu "Spyware doctor" - u kterého ale nevíme zdali ho bude možno spustit (případně jak?) a nebo manuálně - do čehož se určitě pouštět nebudeme (ani to není amatérům doporučeno).

Pokud byste nám tedy mohli poradit - zdali se tedy opravdu jedná o fake antivir - zdali instrukce, které jsme našli jsou pravdivé, jestli je avast schopen tento problém vyřešit, případně jak máme postupovat dále???

Předem vřele děkujeme za radu - kamarádka má před státnicemi a pochopitelně potřebuje pracovat na pc a nemůže si dovolit nechat notebook v servisu k přeinstalování (z důvodu časové náročnosti + zálohování všech dat atd. :o )

L + J

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista total security - fake anitivir???

#2 Příspěvek od Rudy »

Vista total security je samozřejmě fake antivirus. Nejprve dejte log z RSIT: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=105895 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

lucil
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od lucil »

Bohužel dnes - teď již nejsem u onoho počítače....ozvu se později - ale děkuji za bleskovou reakci.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

OK.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

lukassa3
Návštěvník
Návštěvník

Vista total security

#5 Příspěvek od lukassa3 »

Dobrý den! Najednou mi v počítači vyskočil program Vista total security a hlásí, že mám v počítači viry. Prý se jedná o falešný antivir. Mám ESET a tam mi žádný vir nenašel. Nejede mi vůbec internet. Prosím, pomůžete mi? Předem děkuji Šalplachta

motji
VIP
VIP

Re: Vista total security

#6 Příspěvek od motji »

lukassa3 píše:Dobrý den! Najednou mi v počítači vyskočil program Vista total security a hlásí, že mám v počítači viry. Prý se jedná o falešný antivir. Mám ESET a tam mi žádný vir nenašel. Nejede mi vůbec internet. Prosím, pomůžete mi? Předem děkuji Šalplachta
Dobrý den :)
Založte si prosím vlastní topic, takto by to bylo nepřehledné. Děkujeme za pochopení :) .
Vložte do něj log ze Rsitu, viz můj podpis.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Odpovědět