Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Avast - chybná aktualizace

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
hunter10
Návštěvník
Návštěvník

Avast - chybná aktualizace

#1 Příspěvek od hunter10 »

Zdravím,

Avast! zřejmě vydal chybnou aktualizaci, kterou už stačil opravit, ale já mezitím stihl "zatruhlovat" pár souborů na které poukazovala právě chybná aktualizace. Přece jen měl komp ve správě pár týdnů otec, kdy já byl mimo město a nebylo by to poprvé, kdy bych se po návratu domů musel zajímat o odvirovávání počítače.

Můj dotaz je následující.

Musím z Avastu obnovovat "zatruhlované" soubory a části programů, aby tyto programy a celý systém byly správně funkční? Velkou část souborů jsem posílal do truhly ještě před spuštěním Windows pomocí možnosti "Test po restartu".

Pokud ano dá se to udělat jednoduše pomocí Obnovení systému?

Díky
Hunter

caiiiczech
Návštěvník
Návštěvník

Re: Avast - chybná aktualizace

#2 Příspěvek od caiiiczech »

Dobrý den.

Mám víceméně stejný problém. Večer jsem spustil test po startu systému, Avast přesunul skoro 7000 .htm souborů do truhly. Po ranní aktualizaci jsem se pokusil soubory v truhle opravit, Avast je ale nenašel... Pokud jsou soubory v truhle, kde se nachází fyzicky? Jsou pouze znepřístupněny v původním místě, nebo přesunuty do zvláštního adresáře? Jak je obnovím? Zmizely mi tak např. nápovědy všech programů, které mám v počítači atp...

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tuvok07 »

Myslím, že stačí označit soubory v truhle a dát Obnovit nebo tak něco - bohužel teď zrovna nic v truhle nemám abych to testnul :( Měl jsem holt štěstí, že se mi Avast aktualizoval těsně před vydáním té chybné aktualizace. Obrátím se na kolegy.
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny den preji :)

:arrow: Kolega me poprosil o vstup :)

:arrow: Bud jak psal kolega, obnovit veci z truhly a nebo je jeste moznost udelat opravnou instalaci z instal.media - tim se prepisou systemove soubory ale data se neztrati...

:arrow: Pokud Avast presune soubor do truhly, soubor je fyzicky na disku, ale v jime umisteni - v jeho specialne slozce, ze ktere se nemuze dostat a je v ni neskodny...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

caiiiczech
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od caiiiczech »

Díky za rady, odpoledne budu doma, tak to zkusím...

vyosek
VIP
VIP

#6 Příspěvek od vyosek »

Prozatim neni zac, pak napiste jak jste dopadl...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

hunter10
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od hunter10 »

Mně Avast při pokusu o obnovu jakéhokoliv souboru z truhly ze včerejška hlásí "Pokoušíte se obnovit soubor z truhly. Soubor již existuje. Má program přepsat stávající soubor?"

Což mě docela mate. Takže?

vyosek
VIP
VIP

#8 Příspěvek od vyosek »

No a je tam neco jako OK nebo ANO apod :???:

hunter10
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od hunter10 »

Možnosti jsou:

- Přepsat
- Přeskočit
- Přepsat vše
- Přeskočit vše
- Zrušit

vyosek
VIP
VIP

#10 Příspěvek od vyosek »

Dejte prepsat vse a uvidime...

hunter10
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od hunter10 »

Provedl jsem a Avast přestal reagovat vidím to na ukončení přes Správce úloh, ještě ho chvilku nechám, jestli se vzpamatuje.

vyosek
VIP
VIP

#12 Příspěvek od vyosek »

Nejlepe ukoncit pres spravce a pak restart PC...

hunter10
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od hunter10 »

Avast přestal reagovat i na Správce úloh, musel jsem natvrdo restartovat mašinu.

Každopádně myslel jsem, že se soubor do truhly přesune a nezanechá v původním umístění žádné stopy, zatím to ale vypadá, že se jen udělá kopie, možná, že se přesune jen obsah.

Nebo je tady ještě možnost, že jsem ty soubory obnovil už včera, i když se mi Avast stejně jako dneska kousl, proč ale soubory v truhle zůstaly? Že by jen další překopírování?

vyosek
VIP
VIP

#14 Příspěvek od vyosek »

Neznam presne techniku avastu - mohl bych se poptat - ale dle meho presune soubor z puvodniho umisteni do truhly ale zapamatuje si jeho umisteni...

vyosek
VIP
VIP

#15 Příspěvek od vyosek »

Kazdopadne pokud je problem, tak bych kontaktoval jejich supprort, tohle je primo jejich chyba a jde na jejich triko :)

Odpovědět