Už podruhé (ze dvou případů) se mi stalo, že Avast mi zablokoval počítač.
Okrajové podmínky (II.případe) :
Windows XP SP3
nainstalován neaktualizovaný ESET
nainstalován ESET online security
nainstalován Ad-Aware
V podezření, že mám kompl zavirovaný a ba základě doporučení tu na fóru jsem doinstaloval nejnovější AVAST. Nezaznamenal jsem žádné podmínky, kdy něco odinstalovat apod.
A) AVAST se nainstaloval a začal provádět automatickou - nevyžádanou kontrolu počítače. Ta trvala příliš dlouho a nešla tuším vypnout, tak jsem počítač restartoval.
B) Nainstaloval jsem a proved Eset online kontrolu (1 inflitrace)
C) Po požadovaném restartu již nešlo spustit žádnou aplikaci, ani správce úloh.
D) v nouzovém režimu jsem Avast odinstaloval a vše funguje jako při starém.
Něco podobného se mi stalo před 4mi lety s tehdejším Avastem.
No, není to divné?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Avast - blokace celého počítače
Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avast - blokace celého počítače
Zdravím,AndySue píše: nainstalován neaktualizovaný ESET
nainstalován ESET online security
V podezření, že mám kompl zavirovaný a ba základě doporučení tu na fóru jsem doinstaloval nejnovější AVAST. Nezaznamenal jsem žádné podmínky, kdy něco odinstalovat apod.
1 - neaktualizovaný ESET je legální?
2 - na fóru jsi mohl i číst naše doporučení - 1xAV, 1xFW
nebude to vina Avastu, ale konflikt dvou AV
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
-
- Návštěvník
No tak mohl jste nainstalovat ještě třeba Nortona, MSE, Kasperskyho a Pandu... čím víc antivirů a bezpečnostních programů na počítači, tím přece lépe ne? Základ instalace každého antiviru je, povypínat alespoň všechny běžící rezidentní štíty všech ostatních řešení, které máte v počítači. V nejlepším případě je ovšem odinstalovat! Avasta jsem instaloval několikrát a nikdy se mi nestalo, aby si sám a neplánovaně spustil kontrolu celého počítače hned po instalaci a už vůbec ne to, aby nešla přerušit. No a hřebíček do rakve jste tomu dal tím, že jste počítač nejspíše na tvrdo restartoval, když antivir kontroloval a pracoval s daty na disku. Takže pokud má Váš počítač s Vámi ještě chuť spolupracovat a Vy máte chuť dát Avastu ještě jednu šanci, tak napřed odinstalujte všechny bezpečnostní a antivirové programy co tam máte, vyčistěte od nich kompletně počítač a teprve potom znovu nainstalujte Avasta. Do zálohy si můžete dát ještě nějakého Spyware Terminatora ale s vypnutým rezidentním štítem. Není to ovšem nutné. Avast Vás zvládne ochránit i bez něj, jelikož spyware detekuje také.
Nejsem si jist, za jakých podmínek jsem natrvrdo restartoval kompl. Ale nejspíš to byl "totální zákys" a nic jiného nezbývalo.
Slušnej softík si sám zkontroluje, co je na komplu instalovanýho a vydá varování: odinstalujte si to a to, jinak dál nepůjdu!
ESETa zkouším odsinstalovat a nedaří se, opět zákys cca v 1/3 dezinstalačního procesu.
Zkusím programy dle doporučení (pokud se mi podaří shodit toho Eseta...).
Slušnej softík si sám zkontroluje, co je na komplu instalovanýho a vydá varování: odinstalujte si to a to, jinak dál nepůjdu!
ESETa zkouším odsinstalovat a nedaří se, opět zákys cca v 1/3 dezinstalačního procesu.
Zkusím programy dle doporučení (pokud se mi podaří shodit toho Eseta...).
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Doporučení:
> Podpora fóra <

> Podpora fóra <
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
..jen dopnim co jiz psali kolegove..takovym rozvinutim tematu...AndySue píše:No, není to divné?
To je naprosto normalni jev. Snazite se se na pc rozjet vicero av ochran,
coz muze mit pro operacni system fatalni nasledky.
Doporucujeme vzdy instalaci jen jedne ochrany.
Mnohdy se pouziva vypnuti rezidentu jednoho av
a by tam mohl byt vpraven druhy. Ja osobne doporucuji vyhradne odinstalaci
pred pouzitim jineho, z duvodu, ze i napul vypnuty av ma sve interni kontroly,
a zavedeny driver v systemu.
Jak kolegove doporucuji, pouzijte jen jednu ochranu.
Estet bych doporucoval bud: 1: Zaktualizovat nebo 2: Odinstalovat (neaktualizovany Eset je stejne k nicemu
a jen zpomaluje pc ci koliduje se zbytkem pc)
Vyberte si tak jen jednu ochranu a na cisteni bez odinstalace te jedne ochrany pouzijte nejaky
k tomu urceny scaner. Vhodnym sw pro obcasne kontroloy je AVP Tool

Hezký den

Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net