Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

chyba pri starte systemu

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jozibaci
Návštěvník
Návštěvník

chyba pri starte systemu

#1 Příspěvek od jozibaci »

Zdravim,

mam takyto problem-
po zapnuti pc a naslednej obrazovke s boot info mi na par sekund ostane na ciernej obrazovke hlaska "any drive not found,please wait",dalej pokracuje cca za 5 sekund nova cierna obrazovka,kde je hlaska "chyba v C/windows/boot.ini" .System dalej pokracuje v nabiehani klasickou startovacou windows obrazovkou a potom mi nacita pracovnu plochu aj s predvolenym pozadim,takisto spodnu listu s tlacidlom start nalavo a s hodinami a tray ikonami nod32 a spyware doctore napravo.
V takomto stave je asi 3 minuty.Az potom sa na ploche objavia ikony a system ide uz normalne.
Dival som sa do biosu,je to tam takto-
IDE 1 Primary master - not detected
IDE 1 Primary slave - not detected
IDE 2 Secondary master - cd/dvd drive xy
IDE 2 Not detected
Floopy drive je detekovana OK
SATA 1 - moj disk
SATA 2 - not detected

bootovacie poradie je - 1st-CD rom , 2nd-removable disc ,3rd-hard disk.

windows mam XP pro,sp3,AMD athlon 64,3200+,1GB ram

Viete mi s tym poradit?
Dakujem

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba pri starte systemu

#2 Příspěvek od Rudy »

Já to vidím na nějakou diskovou chybu. Chvíli systému trvá, než detekuje disk. Chyba v boot.ini asi nebude podstatná, když se systém spustí (vadila by pouze v řípadě, že byste měl na disku více, než jeden OS. Zkuste prověřit disk systémovým checkdiskem s opravou chyb.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

jozibaci
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od jozibaci »

skusil som ten checkdisc,po restarte ho chcel urobit,ale po cca 3 sekundach nabehla hlaska - nieco v zmysle -"vas system je NTFS,nemozno pokracovat a nacital sa starym sposobom.skusil som dalsi restart,ale bolo to to iste.........

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Jaký máte OS? Normálně kontrola na systémovém disku po zadání oznámí, že bude provedena při restratu systému. Nevím, proč mu vadí NTFS.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět