Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Volné místo na disku

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pivik
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Volné místo na disku

#1 Příspěvek od pivik »

Ahoj, prosím o radu ohledně prázdného místa na C: disku. Jedná se o starší instalaci XP a problém je v tom, že se časem zaplnil systémový disk a nyní potřebuji nějaké místo uvolnit. Když jsem procházel složky, tak samotná složka Windows má 5 GB a to se mi zdá moc. Je tedy možné systém nějak pročistit? Ccleaner jsem použil a moc to nepomohlo. Předem díky za rady.
Debian / W10

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Volné místo na disku

#2 Příspěvek od Rudy »

Ze složky Windows můžete promazat jen obsah složek Preftech a Temp. Osatní mazat nelze. V Documents and settings lze ve všech profilech smazat smazat všechny dočasné soubory internetu, obstah všech složek Temp, Cookies a pokud tam máte nějaké dokumenty, filmy, fotky, hudbu a pod. přesuňte je na jiný disk, pokud je to možné.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

pivik
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od pivik »

Tímto se uvolnilo pouze cca 1 GB místa. existuje nějaký jiný způsob na uvolnění místa, ketré se zaplnilo bůhví čím?
Debian / W10

Hulkee
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hulkee »

Ještě doplním, že je možné promazat body obnovení. To že má složka windows 5 GB není zrovna moc, Moje Win XP měly těsně po nainstalování taky něco okolo té velikosti a s aktualizacema není problém se na tu velikost dostat + samozřejmě vytvořené zálohy atd...

Schválně si to skouknu na virtuální mašině, pokud počkáš, napíšu Ti velikost právě nainstalovaných Win XP.
Per aspera ad astra! In æternum et ultra!
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
CCleaner - - Defraggler - - Filehippo Update Checker
Obrázek POSLOUCHEJTE RÁDCE (ví co dělá) a VŠECHNO PEČLIVĚ ČTĚTE!!!Obrázek
“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”

Hulkee
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hulkee »

Jinak drastickým a nedoporučovaným řešením (ale taky řešením) je smazání záloh driverů a syst. souborů. Ale jakýkoliv problém s winama potom budeš muset řešit opravou pomocí CD nebo reinstalem.
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”

Hulkee
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hulkee »

Zeptám se ještě jak je dělený disk, protože možná by se dala udělat ještě jedna věc - a totiž pomocí nějakého third party partition manageru přidat místo na Disk, ale bez reinstalace systému se to obejde jenom ve chvíli, kdy máš jeden fyzický disk rozdělený na dvě a víc partitions.

Hulkee
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hulkee »

Jinak jenom pro čumily a pro info(a omluva za "spam", byť k tématu).

Právě nainstalovaný WXP Profesional bez service packů = ~2GB
Právě nainstalovaný WXP Profesional SP1 . . . . . . . . . . = ~2,25GB
Právě nainstalovaný WXP Profesional SP2 . . . . . . . . . . = ~2,7GB
Používaný WXP Profesional SP3 . . . . . . . . . . . . . . . . . = ~3GB

Jinak pro upřesnění jedná se o velikosti Windows XP určených pro stanice s procesory x86 compatible. Windows nainstalovány, aktivovány a byl do nich doinstalován teamviewer, krom posledního jmenovaného nejsou žádným používány(jen pro ověřování informací a studiu, když potřebuju vzorovej systém)

Má omluva, trochu jsem přestřelil v té velikosti.

pivik
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od pivik »

Disk je rozdělen na C: a D:, tzn systém a data. Stačilo by mi zmenšit instalaci win zpět na 3GB a byl bych spokojen. Jedná se o WXP Home SP3. Reinstalovat se mi rozhodně nechce.
Debian / W10

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

pivik píše:Disk je rozdělen na C: a D:, tzn systém a data. Stačilo by mi zmenšit instalaci win zpět na 3GB a byl bych spokojen. Jedná se o WXP Home SP3. Reinstalovat se mi rozhodně nechce.
Tohle není dost dobře možné. Objem adresáře Windows časem naroste o různé ovladače a aktualizace. Řešením by mohlo být změnění velikosti partitons (zvětšit o něco systémovou na úkor té na kterou ukládáte data). To lze provést různými diskovými manažery, ale musel byste z datového disku data někam přesunout, aby bylo možné s ním manipulovat, jinak přijdete o data.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

martine
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od martine »

no CCleanerem jsem si vždycky něco zkazil na pc, asi s tím neumím
Servis notebooků mi opraví moje Vaio FW41, obnova dat mi zachrání má data.

Ecik
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od Ecik »

martine píše:no CCleanerem jsem si vždycky něco zkazil na pc, asi s tím neumím
Zdravím,
k používání programu Ccleaner není potřeba nějaké speciální vědomosti ani znalosti pc.
Pokud necháte původní nastavení, tak by s ničím neměl být problém, kyžtak napište o jaký problém se jednalo a já poradím v čem děláte chybu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Rudy »

Bezpečnější čistitcí program snad neexistuje.

Varování:

Odpovědět