Já mám obavu, že se to bude točit všechno kolem toho, co vám dovolí váš poskytovatel netu. Protože ať tam dáte router, nebo tam dáte switch do kabelu před ten desktop, tak pokaždé se bude hlásit do sítě vašeho poskytovatele váš ntb = jiná síťová karta - jiná MAC - jiný počítač. A teď jde o to, co na to váš poskytovatel. Můj třeba poznal ntb ikdyž jsem tam dal router s vlastním DHCP. No ... jsou to kluci šikovní

A musel jsem to mít povoleno. Teda nevím jestli to poznali přes MAC nebo jinak, ale poznali to

Pokud totiž jste připojen přes vaše hlavní pc, tak to je něco jiného. Tam se totiž do sítě poskytovatele hlásí jen ten váš desktop a co jde z něj dál už poskytovatel nevidí. Takže já na vašem místě bych se zeptal vašeho poskytovate co a jak ( = kolikto to stojí

... připojení dalšího počítače ) no a podle toho buď jak píše coputerman výše a nebo sory, ale jinak to nepůjde než se zapnutým desktopem
edit: ale třeba by někdo dokázal nastavit ... v BIOSu??... aby ta síťovka v tom desktopu byla trvale pod proudem a vy jste nemusel ten komp zapínat

Ale to je jen taková fantasmagorie mé počítačové mysli