Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

sdílení netu na PC a notebooku

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marek23275111
Návštěvník
Návštěvník

sdílení netu na PC a notebooku

#1 Příspěvek od marek23275111 »

Dobrý večer

Mám dotaz.Mám PC,ke kterému je připojen internet a chtěl bych ho sdílet se svým notebookem,aniž bych musel mít zapnuté PC.
Můžete mi prosím poradit jak na to?....Je mi jedno,jestli sdílení bude přes kabel nebo bezdrátově-hlavně abych kvůli netu na notebooku nemusel zapínat PC...

Předem děkuji za radu :-)

computerman
Návštěvník
Návštěvník

Re: sdílení netu na PC a notebooku

#2 Příspěvek od computerman »

Před PC dejte router nebo switch.

marek23275111
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od marek23275111 »

zajímá mě ten svitch-nebudu potřebovat 2 ip adresy?

computerman
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od computerman »

marek23275111 píše:zajímá mě ten svitch-nebudu potřebovat 2 ip adresy?
Samozřejmě že ano. Proto je tady router, kterému stačí jedna IP adresa pro WAN a vnitřní síť si obstará vlastním DHCP. Switch (přepínač) je jenom aktivní síťový prvek, který spojuje části sítě. Router (směrovač) spojuje dvě sítě. V tomhle případě síť poskytovatele internetu s domácí sítí.

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od Vao02 »

Já mám obavu, že se to bude točit všechno kolem toho, co vám dovolí váš poskytovatel netu. Protože ať tam dáte router, nebo tam dáte switch do kabelu před ten desktop, tak pokaždé se bude hlásit do sítě vašeho poskytovatele váš ntb = jiná síťová karta - jiná MAC - jiný počítač. A teď jde o to, co na to váš poskytovatel. Můj třeba poznal ntb ikdyž jsem tam dal router s vlastním DHCP. No ... jsou to kluci šikovní :) A musel jsem to mít povoleno. Teda nevím jestli to poznali přes MAC nebo jinak, ale poznali to :wink: Pokud totiž jste připojen přes vaše hlavní pc, tak to je něco jiného. Tam se totiž do sítě poskytovatele hlásí jen ten váš desktop a co jde z něj dál už poskytovatel nevidí. Takže já na vašem místě bych se zeptal vašeho poskytovate co a jak ( = kolikto to stojí :lol: ... připojení dalšího počítače ) no a podle toho buď jak píše coputerman výše a nebo sory, ale jinak to nepůjde než se zapnutým desktopem :(

edit: ale třeba by někdo dokázal nastavit ... v BIOSu??... aby ta síťovka v tom desktopu byla trvale pod proudem a vy jste nemusel ten komp zapínat :hmm: Ale to je jen taková fantasmagorie mé počítačové mysli :roll:
ObrázekObrázekObrázek

marek23275111
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od marek23275111 »

děkuji za odpovědi.Asi zůstanu u toho zaplého compu......

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od Vao02 »

nevzdávejte to...někteří poskytovatelé mají v ceně 2 kompy... zeptejte se, koukněte na nabídku vašeho ISP, kterou má ne netu :wink: Běžnej router vás přijde dneska na pár stovek a je to naprostý komfort s wifi a ntb :wink:
ObrázekObrázekObrázek

computerman
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od computerman »

Vao02 píše:Já mám obavu, že se to bude točit všechno kolem toho, co vám dovolí váš poskytovatel netu. Protože ať tam dáte router, nebo tam dáte switch do kabelu před ten desktop, tak pokaždé se bude hlásit do sítě vašeho poskytovatele váš ntb = jiná síťová karta - jiná MAC - jiný počítač.
Ale nebude. Na routeru se nastaví klonování MAC adresy a potom se už do WAN žádná jiná nedostane. Já používám router D-Link DIR-655 (je to i u jiných značek) a nastavení klonování je v Setup - Internet - Manual Internet Connestion Setup a úplně dole je Clone Your PC's MAC Address. :idea:

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od Vao02 »

No já jsem klonování mé MAC vždy zadal, samozřejmě v tom okamžiku mohl můj desktop na net. Když jsem potom chtěll připojit ntb přes ten router, tak smůla. Můj ISP to poznal a musel jsem ho žádat o povolení připojit další počítač. A měl jsem tu D-link, Zyxell a teď tu mám Cisco. A ve všech jsem při jejich konfigurování klonoval MAC. Proto si myslím, že záleží na poskytovateli a jak to má u sebe zařízeno.
ObrázekObrázekObrázek

computerman
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od computerman »

To je divné, to klonování je tady právě proto aby se vnitřní síť navenek tvářila jako jedna MAC adresa.

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od Vao02 »

Vao02 píše: No ... jsou to kluci šikovní
Teda přesně jsou to profíci. Asi to umí diagnostikovat jinak, než pomocí MAC. Ale to už je mimo moje dosavadní znalosti z této IT oblasti.
ObrázekObrázekObrázek

Odpovědět