Už jednou se mi podařilo na tomto fóru úspěšně vyřešit problém. Prosím o pomoc. Při startu počítače - Windows XP se mi objeví hláška "CMOS checksun error - Defaults loaded"
Press F1 to continue, DEL to enter SETUP
když dám F1, tak mi systém už bez problémů najede, ale napíše mi to, že tam není aktuální čas a datum (naskočí tam prosinec 1997), tak to udělá pokaždé.
když dám DEl tak, se mi objeví obrazovka s různými odkazy, ale vždy se dostanu zase zpátky a s časem je to stejné.
Děkuji

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Problém se startem počítače
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Problém se startem počítače
Zdravím
při startu mačkněte klavesu DEL a nastavte si v biosu čas datum, jak ma spravně byt,pokud nepomuže vyndejte s pc Baterii CMOS,zandejte zpatky, tím restartujete bios a nastavíte znova v biosu pokud nepomuže je třeba vyměnit tu baterii. 

Dobře zkusím to, jen moc nevím co je to ten bios,ale snad to nastevení zvládnu. Jestli můžu poprosit,ta baterie je kde, vůbec jsem nevěděl, že ve stolním počítači nějaká je. Děkuji
OK, když mačknete při startu systemu Delete najedete do biosu
vypada to nějak takhle nastavit čas, datum.

CMOS leží na zakladní desce vypada to nějak tkhle označil sem to červenou barvou vyndat a zandat zpatky několikrat restartujte pc a mělo by vam to pomoc.

vypada to nějak takhle nastavit čas, datum.

CMOS leží na zakladní desce vypada to nějak tkhle označil sem to červenou barvou vyndat a zandat zpatky několikrat restartujte pc a mělo by vam to pomoc.

Moc děkuji, kdybych měl ještě nějaký problém, tak se ozvu.