Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Modrá obrazovka - lz32.dll

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrnson
Návštěvník
Návštěvník

Modrá obrazovka - lz32.dll

#1 Příspěvek od petrnson »

Dobrý den, po více než roce se mi opět nejde počítač. Dnes při zapínání počítače s Windows XP se objevila modrá obrazovka s následujícím zněním:

Kód: Vybrat vše

STOP: c0000221 {Chybný 
kontrolní součet bitové kopie}
Bitová kopije lz32.dll je pravděpodobně poškozena. Kontrolní součet v hlavičce se liší od vypočítaného kontrolního součtu.
Toto se mi zobrazí při každém zapínání pc, když nabíhá (Těsně před výběrem účtů.) Zkoušel jsem "Nouzový řežim", ten se však v průběhu nabíhání samovolně restartoval. Vrátit systém do poslední funkčí podoby také nepomohlo. Na internetu jsem hledal, ale nic mi nepomohlo.

Zkusil jsem také nahradit chybový soubor jiným. Výsledek byl ten, že jsem měl aktivní kurzor na černé obrazovce, ale tím to skončilo.

Na druhém disku mám ještě nepoužívané sedmičky, ve kterých jsem disk projel pomocí místní kontroly chyb, a zazálohoval nejdůležitější soubory. Poté opět vyskoušel => bezezměny.

Prosim Vás, nelze to nějak rozchodit?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Modrá obrazovka - lz32.dll

#2 Příspěvek od Rudy »

Zkuste opravu systému z instal. CD. Jiná možnost patrně není.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

petrnson
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od petrnson »

Když jsem zkoušel opravu systému, narazil jsem na problém. Vyžadovalo to po mě administrátorské heslo. Původní Windows XP jsem neinstaloval já, ale když někde něco chtělo administrátorské heslo, tak stačilo dát enter, pokud se nemýlím (Nulové heslo).

Při opravě to napíše, že je to špatné heslo a dál mě to nepustí.

Takže zbývá pouze reinstal? :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To je divné. Při nabootování z CD a opravě "převálcováním" instalace by to nemělo žádné heslo chtít. Pokud to jinak nepůjde, nezbude opravdu nic jiného, než reinstal.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

petrnson
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od petrnson »

Co myslíte tím "opravě "převálcováním" instalace"? Já jsem zatím skoušel "Konzolu pro zotavení" pomocí klávesy R. Neměl jste na mysli spíše instalaci, přes stávající instalaci? Pokud ano, zůstanou tam data?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Neměl jste na mysli spíše instalaci.....
Ano, přesně to. Každý tomu asi jinak říkáme. :)

Data i nastavení systému by mělo zůstat zachováno.

Varování:

petrnson
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od petrnson »

Bohužel, převálcování stávající instalace xp také nepomohlo. Zasekl jsem se těsně před přihlašovací obrazovkou. Jelikož mi to přepsalo bootovací přístup k windows 7 (na kterých mi stejně nezáleží), tak jsem se rozhodl pro čistou instalaci. Doufám, že mi vydrží alespoň tak dlouho, jako ty porouchané, které vydržely bez pár dní 5 let funkčnosti.

Děkuji za čas, který jste se mnou strávil.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Někdy se reinstalu nevyhnete. Nemáte zač!

Varování:

Odpovědět