Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Dotaz: Comodo 4 vs Zone Alarm / KIS 2010 plus antivir
Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
-
- Návštěvník
Dotaz: Comodo 4 vs Zone Alarm / KIS 2010 plus antivir
Myslím, že následující otázky napadly nejen mě, díky za odpovědi.
james008 doporučuje v příspěvku Doporučené softwarové zabezpečení, používat v neplacené variantě firewall Zone Alarm + Avast jako antivir.
Je lepší Comodo 4?
Mě se po přečtení hodnocení firewalů MatouSec jeví lépe firewall Comodo 4 IS (Internet Security=Comodo+antivir). Je tedy lepší než jiné free FW (třeba Zone Alarm)? A jak je na tom samotný firewall bez antiviru (tady je i zmatení pojmů, často se asi myslí FW+software na hlídání procesů a zápisu do registru???)?
FW+antivir chci používat na slabém HW (železo: Netbook eEE a starý počítač), nebude to moc zpomalovat?
Jaký Antivirus
Otázka je jakým antivirem doplnit firewall od Comoda? Antivir od Comoda 3 mně hlásil spoustu falešných poplachů a nikde jsem nenašel jeho test, tedy jejich Comodo IS 4 asi nepoužiju a zvolím asi Comodo + jiný antivir.
Zatím jsem uvažoval dva free antiviry:
Avast 5 - obsahuje firewall a sandbox - nebudou se s comodem (nebo jiným firewallem) tlouct - tedy jde to vypnout?
AVIRA - vůbec s tímto antivirem nemám zkušenost, jak je na tom v praxi?
Je otázka, zda ještě používat antivir, když mě napadá to online svinstvo (jakžesetomujenříká?) a nestačil by třeba Spyware Terminator - existuje na tento software nějaký funkční test?
james008 doporučuje v příspěvku Doporučené softwarové zabezpečení, používat v neplacené variantě firewall Zone Alarm + Avast jako antivir.
Je lepší Comodo 4?
Mě se po přečtení hodnocení firewalů MatouSec jeví lépe firewall Comodo 4 IS (Internet Security=Comodo+antivir). Je tedy lepší než jiné free FW (třeba Zone Alarm)? A jak je na tom samotný firewall bez antiviru (tady je i zmatení pojmů, často se asi myslí FW+software na hlídání procesů a zápisu do registru???)?
FW+antivir chci používat na slabém HW (železo: Netbook eEE a starý počítač), nebude to moc zpomalovat?
Jaký Antivirus
Otázka je jakým antivirem doplnit firewall od Comoda? Antivir od Comoda 3 mně hlásil spoustu falešných poplachů a nikde jsem nenašel jeho test, tedy jejich Comodo IS 4 asi nepoužiju a zvolím asi Comodo + jiný antivir.
Zatím jsem uvažoval dva free antiviry:
Avast 5 - obsahuje firewall a sandbox - nebudou se s comodem (nebo jiným firewallem) tlouct - tedy jde to vypnout?
AVIRA - vůbec s tímto antivirem nemám zkušenost, jak je na tom v praxi?
Je otázka, zda ještě používat antivir, když mě napadá to online svinstvo (jakžesetomujenříká?) a nestačil by třeba Spyware Terminator - existuje na tento software nějaký funkční test?
Re: Dotaz: Comodo 4 vs Zone Alarm / KIS 2010 plus antivir
z mojej strany idealna kombinacia pre Teba Comodo3 + Avira
antivir jednoznacne treba a produkty ako Terminator, SpyBot, Ad-aware u mna nejak v sucasnosti neboduju
+
doporucujem obcasny scan s MBAM - pripadne nalezy nechat posudit tu na fore
antivir jednoznacne treba a produkty ako Terminator, SpyBot, Ad-aware u mna nejak v sucasnosti neboduju
+
doporucujem obcasny scan s MBAM - pripadne nalezy nechat posudit tu na fore

FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
-
- Návštěvník
Dobře taky spíš inklinuju ke Comodu, ale nemám spíš instalovat Comodo 4?JaRon píše:z mojej strany idealna kombinacia pre Teba Comodo3 + Avira
Teď jsem pročetl testy z Av-comparatives, zdá se že je Avast a Avira celkem vyrovnaná, ale zkoušeli to na core 2 a tam ty dvě jádra můžou mít docela vliv. Teda jak by to asi fungovalo na atomu nebo jednojádru netuším. Nezkoušel to někdo?
Pokusil se někdo udělat srovnávací testy Terminatoru Spybotu atp? Jde to vůbec?
Avast obsahuje sandbox a firewall pouze v placene verzi.
Aviru doporucuju, pokud nehrajete online hry - pred par lety jsem kvuli naskoceni reklamy na placenou verzi behem updatu a hozeni hry do pozadi presel zpet na Avast.
Jinak jsem s Avirou vaznejsi problemy nemel, krome nekolika falesnych poplachu navic (jednalo se prevazne o veci, ktere pouzivaji metody smejdu a obycejne je hlasi kdeco + nekolik vykopavek, ktere se daji spustit uz jen v dosboxu). Naroky na hardware mela o dost nizsi nez Avast 4.x, ale u posledniho Avastu se take dost zlepsily (bohuzel po par letech uz nemohu porovnat s avirou, ale prechod z 4.8 na 5.0 byl vyrazny)
Co se firewallu tyka, tak comodo bych doporucil spis zkusenejsim uzivatelum. Pro ostatni radsi ZoneAlarm.
Pokud byste na sandboxu trval, zkuste http://www.sandboxie.com/ (uvazuju o porizeni komercni verze).
Aviru doporucuju, pokud nehrajete online hry - pred par lety jsem kvuli naskoceni reklamy na placenou verzi behem updatu a hozeni hry do pozadi presel zpet na Avast.
Jinak jsem s Avirou vaznejsi problemy nemel, krome nekolika falesnych poplachu navic (jednalo se prevazne o veci, ktere pouzivaji metody smejdu a obycejne je hlasi kdeco + nekolik vykopavek, ktere se daji spustit uz jen v dosboxu). Naroky na hardware mela o dost nizsi nez Avast 4.x, ale u posledniho Avastu se take dost zlepsily (bohuzel po par letech uz nemohu porovnat s avirou, ale prechod z 4.8 na 5.0 byl vyrazny)
Co se firewallu tyka, tak comodo bych doporucil spis zkusenejsim uzivatelum. Pro ostatni radsi ZoneAlarm.
Pokud byste na sandboxu trval, zkuste http://www.sandboxie.com/ (uvazuju o porizeni komercni verze).
-
- Návštěvník
Ok, tak na jeden počítač dám comodo + avast a na druhý dám Zoner + Aviru
Uvidíme jak se to protluče. jen by to chtělo ty počítače čtyry 
PS: Ten test FW na Matousec, teda nebrat v úvahu? ZoneAlarm tam má hodnocení poor

PS: Ten test FW na Matousec, teda nebrat v úvahu? ZoneAlarm tam má hodnocení poor

-
- Vzorný návštěvník
Podle mne je ZoneAlarm dobrý firewall, na který nedám dopustit. Na PC i notebooku ho mám nainstalovaný a ještě jsem s ním neměl žádný problém. ZoneAlarm PC trochu zpomaluje, ale jinak podle mne je to kvalitní soft.
Byl tu dotaz na AVIRu - když vám nevadí, že Vám po aktualizaci vždy vyskočí okno, tak myslím že není problém. Teď trochu poukážu na časopis TEST, kde se umístila nejlépe z neplacených antivirů. Má kvalitní detekci a ani nějak výrazně nezpomaluje chod PC
. Takže avira nemá problém u mne na PC s 1.8 GHZ a myslím že nemá moc problém ani na takovým 1 GHZ prociku - pouziva ji i kamos s 600 MHZ procikem
( ma XP a to je na jeho PC fakt brutus ).
Byl tu dotaz na AVIRu - když vám nevadí, že Vám po aktualizaci vždy vyskočí okno, tak myslím že není problém. Teď trochu poukážu na časopis TEST, kde se umístila nejlépe z neplacených antivirů. Má kvalitní detekci a ani nějak výrazně nezpomaluje chod PC

Jde o to, ze testuje hlavne to, co nema s funkci firewallu moc spolecneho - jde tam hlavne o to, jestli ten firewall nejaky smejd nevyradi z provozu atp.PS: Ten test FW na Matousec, teda nebrat v úvahu? ZoneAlarm tam má hodnocení poor
ps. ja videl aviru na wins 2k, 400mhz, 256mb. Ono na tehlech sunkach jde hlavne o pamet, zkusil jsem wins 98 na pentiu 200mhz a 16mb ram a slapalo to hur, nez to samy s XP a 256mb. Pokud ma na ty 600 aspon 320mb, tak se da jeste celkem slusne pouzivat jako kancelarsky pocitac
Já mám Aviru na Atomu N270 a taky na Celeronu M430 (1,7GHz), oba 1GB RAM a není problém.
Vyskakovací reklama jednou denně po aktualizaci mi nevadí - vím, že proběhla...
Avast mám na desktopech, ale to jsou mnohem silnější mašiny.
Nedávno jsem vyzkoušel Comodo FW a vyhovuje mi. Pokud bys chtěl něco userfriendly, tak dobře hodnocený od matousec.com je Outpost ve free verzi.
O Spyware Terminatoru, Ad Aware, Spyware Blaster, Spybot apod nemám valného mínění. Naopak z UK balíku GooglePack šel stáhnout Spyware Doctor a to je jiný kafé...
Vyskakovací reklama jednou denně po aktualizaci mi nevadí - vím, že proběhla...
Avast mám na desktopech, ale to jsou mnohem silnější mašiny.
Nedávno jsem vyzkoušel Comodo FW a vyhovuje mi. Pokud bys chtěl něco userfriendly, tak dobře hodnocený od matousec.com je Outpost ve free verzi.
O Spyware Terminatoru, Ad Aware, Spyware Blaster, Spybot apod nemám valného mínění. Naopak z UK balíku GooglePack šel stáhnout Spyware Doctor a to je jiný kafé...
V nekomerční zóně prosím TYKAT...
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spybot..ten vypustte.. je to tak zastaraly software ze jeho nasazeni v pc celkem nechapuwilgefortz píše:Teda jak by to asi fungovalo na atomu nebo jednojádru netuším. Nezkoušel to někdo?
Pokusil se někdo udělat srovnávací testy Terminatoru Spybotu atp? Jde to vůbec?
jiz delsi dobu.
Co se tyce provozu konkretne Aviry na Atomu.. je to ok.. vetsinou ty stroje maji novejsi HDD
takze tam nema co brzdit a procesor staci. Testoval jsem i vetsi veci jako Symantec Endpoint
a Norton IS na Atomu 330 (to je ale Atomove dvoujadro..i kdyz porad slaby Atom) Vse ok...
Limitujicim faktorem u nekterych "zprasenych" sestavach s Atomem je vetsinou domaci kutilstvi
v podobe setreni penezy... vetsinou jde o mene ramky nez 1Ghz ci pouziti stareho disku
ktery je pomaly. Vseobecne vzato nova "neaususova" sestava s Atomem 330 pokryje cokoliv...
Sestavy s jednojadrovym atomem meli sice problem..ale spise vyjimecny a slo o Kaspersky IS
(tam mene..nezli u rebrandovanych Kaspersky av..tj Fsecure, eScan atd.)
a prakticky jakykoliv av/is od McAffee..jiste zpomaleni hlavne gui se dalo pozorovat u scanu noveho Avastu...
ale tam bych to tipoval..ze az jej vyrobci odladi bude to za pulrok, rok ok

Zbytek se mi zdal ok... kdyz pominu ze ty samotne stroje
jsou pomalejsi "od prirody" a pouzivam treba tu 330ku jen na internet a prijem mailu.
Co se tyce starsich jednojader na slusnejsich frekvencich ..dejmetomu 2ghz a nahoru....
+ min 1gb ram a novy rychly disk...klidne ide..ale 7200rpm... tak tyto stroje jsou
vetsinou sviznejsi nez zminene atomy (u te 330ky to je tak "sul nul")... opet hodne zalezi jak clovek tu sestavu
skrti diskem a ramkou.....
Ve vsech pripadech jsem se bavil o Win XP..... u vyssich systemu Vista a Win7 bych
ani atoma ani starsi jednojadro v kombinaci s antivirem radeji nepouzil a trval bych alespon
na Athlonu dual core ci Core 2 Duo.
Na atomy 330 jse slusne nasadit i nejnovejsi verze SuSe linuxu a tam av nepotrebujete vubec
pokud to nejak kutilsky pokusy nedegradujete.
Dodatecne.. k tomu dotazu na aviru...ano ..je to nej free scanovaci jadro....
lespi nez avast..to ano...ale musite zvazit zda potrebujete scanovat postu...
pokud ne ..neni co resit... avast je bran jako ne jfree av hlavne z duvodu scanu posty...
kdyby to delala i avira free...avast by zmizel z doporuceni protoze avira by mela jasny monopol.

Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net