Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

nekonečné restartování

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
toriC
Návštěvník
Návštěvník

nekonečné restartování

#1 Příspěvek od toriC »

Zdravím (a předem se omlouvám jestli píšu do špatné sekce moc se tu nevyznám )

Mám problém s windows XP (nejspíš zavirovaný)
Při spouštění PC mi naskočí klasický výběr režimů po předešlé chybě (nouzový,nouzový s prací v síti,poslední známá konfigurace apod.)Když vyberu cokoli z uvedených možností PC načítá a těsně před naběhnutí windows naskočí tabulka NO SIGNAL a restartuje se. Po restartu opět naběhne výběr režimů ... Dříve se tohle stalo 2x - 5x teď PC nenaskočí ani po půl dne startování.

Prosím o pomoc a možnou radu jak odvirovat PC aniž bych musel být přihlášen ve windows nebo jak zálohovat data .Nejradši bych byl kdybych nemusel reinstalovat win :(

Předem děkuji za odpovědi.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: nekonečné restartování

#2 Příspěvek od Rudy »

Buďe provedete opravu z instal. CD, nebo váš disk dáte do jiného PC jako druhý a odvirujete antivirem z jeho systému. Pak zkusíte nastartovat a pokusili bychom se o dočištění.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od toriC »

A dá se to instal CD někde stáhnout nebo tím myslíte instal CD windows ? A nehrozí nebezpečí že zaviruju i ten druhy PC když tam skusím připojit svůj HD ?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od MiliNess »

Dobrý den, se svolením Rudyho (díky :wink: ) bych se ještě o něco pokusil. Když při startování systému stisknete F8 a dostanete se do menu výběru spuštění, měla by tam být i volba "nerestartovat system při pádu" nebo tak nějak podobně. Zvolte ji a pokud se vám objeví modrá obrazovka smrti (BSOD) tak ji buď vyfoťte nebo alespoň opište hexadecimélní kód chyby i s parametry (to je to za "STOP").
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#5 Příspěvek od Čarls »

Na odvirování použij toto http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... k/nahledy/
Stahnout vypálit a nabootovat z CD
Na vypálení použij toto http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od toriC »

děkuji všem hnedka jdu skusit co jste poradili :wub:

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od toriC »

pro MiliNess

Tak jsem zkoušel přez tu F8 a vypsalo mi to tohle:

STOP : 0x000000ED (0x8B6AD900,0xC000009C,0x00000000,0x00000000)

Tak to je ono nevim jestli to je 0 nebo O ale když se vyznáte tak vám to určitě dojde :)

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od toriC »

jinak jsem zkousel i stahnout Kaspersky Rescue Disk vypalil jsem ho dal do PC a kdyz napise ze bude bootovat z CD tak nenaskoci nic a pokracuje dál ve startovani windows :( funguje to i na XP profesional nebo cim by to mohlo byt ?

j3šť3r
Přítel fóra
Přítel fóra

#9 Příspěvek od j3šť3r »

Sice nemam zkušenosti s kasperksy RD, ale nevypisuje to něco ve smyslu "zmáčkněte libovolnou klávesu pro start systému z CD" ? Celkem často se to u rescue disků používá. Nainstalovaný systém na hard disku na to nemá žádný vliv (při bootu z čehokoliv jiného se nedostane ani ke slovu).

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od toriC »

právě že nenapíše vůbec nic jako by tam to CD vůbec nebylo jediné co mě napadá je že to je špatně vypálené nebo mám PC vážně úplně v ....

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#11 Příspěvek od Čarls »

Zkuste při zobrazení uvodní obrazovky biosu zmáčknout F8 nebo F11 a měla by se zobrazit nabídka odkud nabootovat
vyberete šipkami cd mechaniku a potvrdíte entrem
Jinak zkontrolujte CD programem UltraISO nebo Nerem zda je správně staženo nebo vypáleno

Případně zkuste toto cd
Vypalovat v tomto http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/

Dr.Web LiveCD http://www.freedrweb.com/livecd/
Vypálit nabootovat a kontrola disků co pujde léčit co nepůjde smazat pak opravná instalace pokud nenabootujete windows

Oprava instalace Windows:

vlozte instalacni cd do CD rom, nechte nabootovat (predtim ovsem v biosu nastavte first booting device CD rom), chvili vyckejte; pote se zobrazi prvni obrazovka, kde klavesou Enter potvrdte spusteni instalace Windows, v dalsi obrazovce klavesou F8 potvrdte licencni ujednani, v dalsi obrazovce pak klavesou R zvolte Opravit stavajici instalaci Windows

podrobny postup zde
SENECA

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#12 Příspěvek od MiliNess »

Jinak ta chyba UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME značí, že nelze připojit systémový svazek. Pokud to nebude zavirováno a občas se vám to již stávalo, bude nejspíše poškozen pevný disk (prověřit a opravit z konzoly pro zotavení pomocí chkdsk /r ) nebo to může být chyba řadiče disku (závada MB)
Je tu taky možnost, že je chyba v některém ovladači filtru souborového systému (třeba antivir a pod.)
Pokud používáte SATA disk v AHCI módu, můžete zkusit v nastavení BIOSu nastavit řadič disku z AHCI na emulaci IDE)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od toriC »

Tak porad nic zkousel jsem 3 ruzne bootovaci CD ale PC ne a ne je nacist :( tak jestli jeste nekoho neco napada tak skuste ja uz jsem uplne na dne :?:

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#14 Příspěvek od Čarls »

Dostaneš se do biosu
Zkus jej vyresetovat bios odpojit disk a nabootovat z Inst cd windows Pokud nenabootuješ bude to zřejmě HV chyba
Nebo to poslední máš sata mechaniku Poznáš to podle kabelu k mechanice uzký je sata

Vyzkoušej tuto možnost pokud máš mechaniku sata
v biosu ji přenastav

Takto je to u mé desky :idea:
Marvell SATAII Option Rom [Disabled]
Allows to enable or disable the extended SATA II option Rom.
Configuration options: [Disabled] [Enabled]

Obrázek
SENECA

toriC
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od toriC »

to tam ani nemám :/ mám nějaký starý bios takovej ten škaredej modrej :D

Odpovědět