Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Měnění režimu harddisku z UDMA na PIO (Windows Xp)
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Měnění režimu harddisku z UDMA na PIO (Windows Xp)
Známému se pořád mění režim harddisku z UDMA na PIO - neví někdo jak to vyřešit? Už je to otravné, protože se to děje několikrát za den. Měnil i kabel, nic se nevyřešilo. Service pack má aktuální.
Re: Měnění režimu harddisku z UDMA na PIO (Windows Xp)
Mám zkušenosti, že tohle dělala jedna řada desek MSI pro AM2. Jaký to byl model příp. řada ale nejsem schopný tento týden zjistit, byly to ale modely staré tak dvaapůl až tři roky. Dělalo to sice kus od kusu, ale relativně dost hodně desek z této skupiny a vždy z toho byla uznaná reklamace v záruční době.
Mám podotázku, pro upřesnění situace - jak dotyčný mění onen režim? Ruční odinstalací kanálu a nechat systém, aby jej znova doinstaloval? Pouhá ruční změna v nastavení režimu byla u mně vždy nepostačující. Jestli ovšem ani odebrání a znovudoinstalování nezabere, tak je to imho vada desky.
Mám podotázku, pro upřesnění situace - jak dotyčný mění onen režim? Ruční odinstalací kanálu a nechat systém, aby jej znova doinstaloval? Pouhá ruční změna v nastavení režimu byla u mně vždy nepostačující. Jestli ovšem ani odebrání a znovudoinstalování nezabere, tak je to imho vada desky.
Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1: Zkontrolujte zda je v danem pc operacni system s poslednim verzi service packu tj XP SP3
Tj aktualni pro jistotu opakuji i kdyz pisete aktualni ale ja nemuhu tusit co si pod tim pojmem predstavujete
2: Windows XP rezim pio zapina i pri nedostatecnem miste na disku. JDe o jakoukoliv hodnotu
volneho mista na sytemove partition tj C: ktera je rovna ci mensi 2GB.
a: Pokud mate 2Gb ci mene volneho uvolnete misto, prente v zarizenich z pio na DMA (je li k dospozici)
a restartujte pc.
b: zamezte tomu aby pri behu OS dochazelo k ubytku mista jednotky C: na/ci pod 2GB...
Tj. ulozne slozky ruznych stahovacu Pagefile apod presunte na jinou partition.
c: Zkuste se priblizit k minimalnim spolehlivym hodnotam pro provoz systemu v zavislosti na ram.
U XP SP3 lze vnimat jako min pro chod "holeho os" 512MB .. pokud mate av ci vice pracujete v os nad
ramec brouzdani po netu a prijimani maila radeji volte 1GB ram.
d: u nekterych disku WD ci Hitachi jsem se setkal s tim ze bylo treba upgradnout jejich Firmware
popr pouzit jiny disk. SLo hlavne o znackove pocitace HP ci notebooky Lenovo a HP.
e: Zkuste nepouzivat obnovu systemu... ta vec je z 99% k nicemu, zahlcuje se balastem a haveti
a muze vam uzirat volne misto
f: POkud jde o ide a ne sata tak: Zkuste mit dany disk jen osamoceny na dane ksande alias ide kanalu.
CD/DVD rom ci jine hdd dejte na jiny kabel.
xy: samozrejme je dobre mit nejaktualnejsi ovladace chipsetu popr. primo ide radice
Napadlo by ne toho jeste tuna ale letim ..takze snad neco zabere
Tj aktualni pro jistotu opakuji i kdyz pisete aktualni ale ja nemuhu tusit co si pod tim pojmem predstavujete

2: Windows XP rezim pio zapina i pri nedostatecnem miste na disku. JDe o jakoukoliv hodnotu
volneho mista na sytemove partition tj C: ktera je rovna ci mensi 2GB.
a: Pokud mate 2Gb ci mene volneho uvolnete misto, prente v zarizenich z pio na DMA (je li k dospozici)
a restartujte pc.
b: zamezte tomu aby pri behu OS dochazelo k ubytku mista jednotky C: na/ci pod 2GB...
Tj. ulozne slozky ruznych stahovacu Pagefile apod presunte na jinou partition.
c: Zkuste se priblizit k minimalnim spolehlivym hodnotam pro provoz systemu v zavislosti na ram.
U XP SP3 lze vnimat jako min pro chod "holeho os" 512MB .. pokud mate av ci vice pracujete v os nad
ramec brouzdani po netu a prijimani maila radeji volte 1GB ram.
d: u nekterych disku WD ci Hitachi jsem se setkal s tim ze bylo treba upgradnout jejich Firmware
popr pouzit jiny disk. SLo hlavne o znackove pocitace HP ci notebooky Lenovo a HP.
e: Zkuste nepouzivat obnovu systemu... ta vec je z 99% k nicemu, zahlcuje se balastem a haveti
a muze vam uzirat volne misto

f: POkud jde o ide a ne sata tak: Zkuste mit dany disk jen osamoceny na dane ksande alias ide kanalu.
CD/DVD rom ci jine hdd dejte na jiny kabel.
xy: samozrejme je dobre mit nejaktualnejsi ovladace chipsetu popr. primo ide radice
Napadlo by ne toho jeste tuna ale letim ..takze snad neco zabere

Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net
hdd firmware updatnout nejde, ostatni zkousel, porad nic