Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

problém s reinstalací na NTB u Acer Aspire one ZG5

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s reinstalací na NTB u Acer Aspire one ZG5

#31 Příspěvek od fffrost »

Ja uz jsem googlil, ale googleni me dovedlo k tomu pe builderu.. radeji pockam na Vaseho kolegu.. :)

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od fffrost »

Takze jsem na to sedl a rekl si ze tu usb boot flashku proste udelam a hle, zadarilo se :) jenomze je tu dalsi zadrhel .. a to ten, ze se mi v tom mini xp ukazuje jenom disk E: - mel jsem hdd rozdeleny na dva oddily - C kde byl windows a programy a E: kde byly data jako filmy a tak... jenomze disk C: se mi sice ukazuje, ale nezobrazuji se mi u nej podrobnosti a kdyz do nej chci "vlezt" tak mi to vyhodi dialog. okno The disk in drive C is not formatted. Do you want to format it now? Kdyz dam No, tak me to kopne samozrejme zpatky do My Computer... formatovat ho samozrejme nechci, protoze zrovna v documents and settings na C: mam svoje osobni data, ktera bych chtel taky stahnout.. nevite tedy, jak se k tomu C: dostanu? :(
predem dekuji za pomoc :)

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od fffrost »

tak jeste jedna poznamka - zkousel jsem v tom mini xp pouzit prikazovy radek a zkusit co mi to hodi za hlasku, kdyz se budu chtit dostat na C: pomoci prik. radku.. hodilo mi to tuto hlasku:

"The volume does not contain a recognized file system.
Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted."

Napada tedy prosim nekoho, jak se k tomu C: dostat? Prosim :(

motji
VIP
VIP

#34 Příspěvek od motji »

To vypadá, že disk C je poškozen :o . Vydržte, poptám se kolegů :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od fffrost »

Obrázek

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#36 Příspěvek od Marek-26 »

Dobrý večer :)
Toto stažené máte? http://www.hirensbootcd.net/download/Hi ... D.10.4.zip

Pokusím se odpovídat co nejčastěji :) Teď jsem přišel z práce a mám docela frmol. V kolik jdete spát? :lol:

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od fffrost »

bootovaci flash uz mam funkcne vytvorenou,viz prispek vyse.. ted je problem v tom, ze se nemohu dostat na C: kde mam data, ktera nemuzu postradat, jak jsem psal v predchozich prispevcich.. nevite tedy prosim co s tim? jak se tam dostat?

Bren
Návštěvník
Návštěvník

#38 Příspěvek od Bren »

Já jsem to provedl tímto HP USB Disk Storage Format Tool. K tomu si najdete WIN98 a vytvoříte bootovací flashku. Tu flash naformátujete a zrovna vám uloží bootable na ni. V biosu spustíte bootování s USB. A po nabootování z flashky se vám spustí Dos. A z DOSu si můžete zkopírovat data, která chcete a i smazat. Popřípadě opravit. Pokud by jste vymontoval HDD můžete ho opravit nějakým silným nástrojem. Ale to už je na okolnostech. A c: je flashka, zkuste se podívat na d: nebo jiné písmeno.

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od fffrost »

hirens jiz mam stazeny, mam dojem ze je to verze 10.3... ten mi pres flashku slape - viz foto v predchazejicim prispevku.. jde o to, jestli nejakym zpusobem (krome sroubovaku a s dosem take nejsme kamaradi) dostanu data z (fyzicky hdd mam rozdeleny na C: a E:.. na C: mam windows a programy a E: je jen jako storage) disku C: jak je videt na obrazku co jsem sem dal... mini winxp mi totiz u toho disku C: neukazuje ani velikost a kdyz se do nej chci dostat, tak to hodi hlasku, ze proste smula a chce ho to formatovat.. :( a ja potrebuju hlavne data z C: :( a je mi prave divny, ze mi o pokusu z prik. radku dostat se do C: to hodi hlasku ze

"The volume does not contain a recognized file system.
Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted."

kdyz na E: se dostat muzu... pritom je to jeden "kus" hdd..

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#40 Příspěvek od Marek-26 »

Zkusil bych použít nějaký z nástrojů na opravu disku co je na Hirens Boot CD :wink:

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od fffrost »

Prosim Vas jaky a jak?

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#42 Příspěvek od Marek-26 »

Po nabootování Mini XP se Vám najede i toto okno:
Obrázek
Vyberete Recovery
A poté jeden z těchto programů:
Recovery Tools
- Partition Find and Mount 2.31: Partition Find and Mount software is designed to find lost or deleted partitions (Windows Freeware).
- Smart Partition Recovery 3.3: Find Lost NTFS partitions and restore them back. (Windows Freeware).
- TestDisk 6.11.3: Tool to check and undelete partition from Dos/Windows (Windows/Dos Freeware).
- Unstoppable Copier 4.4: Allows you to copy files from disks with problems such as bad sectors, scratches or that just give errors when reading data. (Windows Freeware).
- Active Partition Recovery 3.0: To Recover a Deleted partition. (Dos Commercial).
A když vše půjde dobře tak najdou o obnoví disk C: a nebo alespoň přesunete data na disk E: :wink:

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od fffrost »

Dobry den,
tak jsem vyzkousel TestDisk 6.11.3, Data Recovery Utility a dostal jsem se sem

Obrázek

jak dal? Bojim se sam neco provadet, abych o data neprisel uplne a nadobro svym neodbornym zachazenim..

fffrost
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od fffrost »

Zde jeste obrazek z Partition Find and Mount - http://i41.tinypic.com/es7o1l.jpg - disk (C:) to najde 80GB, ale otevrit nejde ani kdyz ho mountnu treba jako W:

a zde obrazek ze Smart Partition Recovery - http://i39.tinypic.com/xdv3it.jpg - zde u tohoto jsem taky nevedel co dat dal.. Kdyz jsem dal handy restoration, chtelo to po mne Boot image - http://i41.tinypic.com/4pv4lw.jpg jenomze ten ja nevim kde mam, jestli tedy vubec mam ... (?)

Jeste jsem koukal na toho Unstoppable Copier, ale k tomu bych potreboval zrejme mit k dispozici asi nejaky ext. hdd ze? Ten budu mit ale nejdrive az v utery odpoledne.. :( navic, jak to vlastne funguje ten unstoppable copier?

Doufam, ze Vas moc neobtezuji, pripadne se omlouvam.. ale vazne si nevim rady .. zaroven dekuji za Vas cas :)

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#45 Příspěvek od Marek-26 »

Máte ICQ?

Odpovědět