Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Spadnutí systému
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Spadnutí systému
Tak DVD ani usb nefunguje.. Ale obycejne cd naskocilo ihned. Prvni cyklus je hotov, vse bez chyby. Necham ho bezet dale.
Po čtyřech procesech žádná chyba nenalezena.
Omluva za vstup:
AMD Phenom(tm) II X6 1090T běhá defaultně na frekvenci 3200 MHz.
Pokud je zapnuto Turbo CORE a tři jádra přejdou do stavu úspory energie, je zvýšena frakvence dalších tří jader.
Ta by měla být 3600MHz, tvůj procesor ale v době pádu běžel na frekvenci 3712MHz.
Buď je přetaktovaný nebo Turbo CORE nepracuje správně nebo byla frekvence změřena chybně.
Každopádně bych v nastavení BIOSu snížil Turbo CORE Ratio nebo Turbo CORE úplně vypnul.
Řekl bych, že to není až tak pravda.taktováno nemám
AMD Phenom(tm) II X6 1090T běhá defaultně na frekvenci 3200 MHz.
Pokud je zapnuto Turbo CORE a tři jádra přejdou do stavu úspory energie, je zvýšena frakvence dalších tří jader.
Ta by měla být 3600MHz, tvůj procesor ale v době pádu běžel na frekvenci 3712MHz.
Buď je přetaktovaný nebo Turbo CORE nepracuje správně nebo byla frekvence změřena chybně.
Každopádně bych v nastavení BIOSu snížil Turbo CORE Ratio nebo Turbo CORE úplně vypnul.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Já taktovat neumím.. obecně jsem spíš pouhý uživatel pc. Každopádně děkuju za radu, zkusim to v tom biosu najít a přenastavit.
TurboCore byl nastaven na Auto. Vypnul jsem ho a počítač spadl stejně :-/
1) Upni nový minidump (pokud jich je více, tak všechny)
2) V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
.evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
3) Udělej test paměti (Memtest)
2) V Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
.evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
3) Udělej test paměti (Memtest)
1) minidump přikládám v příloze (je jich tam více)
2) posílám leteckou poštou systém http://leteckaposta.cz/932047214
3) Memtest jsem dělal předevčírem 4x po sobě a bez chyby
Děkuju za rady
2) posílám leteckou poštou systém http://leteckaposta.cz/932047214
3) Memtest jsem dělal předevčírem 4x po sobě a bez chyby
Děkuju za rady

- Přílohy
-
- minidump.rar
- Minidump
- (114.34 KiB) Staženo 109 x
Asi tě moc nepotěším. Dochází tam poměrně často k WHEA chybám. Jsou to chyby hardwaru, zachycené kontrolním mechanismem procesoru.
Něteré se povedlo opravit (upozornění od WHEA loggeru v protokolu systém),
Pokaždé se jednalo o páté jádro procesoru, někdy došlo k chybě při čtení z cache L1, vyzvedávání instrukce z cache L1 nebo odstraňování dat z cache L1.
1) Buď ten CPU jede stále na vysoké frekvenci (ve výpisu paměti z 2.11 byla frekvence stále 3700MHz)
2) Procesor se přehřívá
3) Procesor má vadnou cache L1
4) Je vadná základní deska.
V každém případě se jedná o hardwarovou vadu a ostatní pády s tím souvisí.
Něteré se povedlo opravit (upozornění od WHEA loggeru v protokolu systém),
některé ne a pak to skončí restartem počítače.Došlo k opravené chybě hardwaru.
Ohlášeno součástí: Jádro procesoru
Zdroj chyby: Opravený test počítače
Typ chyby: Chyba hierarchie mezipaměti
ID procesoru: 4
Pokaždé se jednalo o páté jádro procesoru, někdy došlo k chybě při čtení z cache L1, vyzvedávání instrukce z cache L1 nebo odstraňování dat z cache L1.
1) Buď ten CPU jede stále na vysoké frekvenci (ve výpisu paměti z 2.11 byla frekvence stále 3700MHz)
2) Procesor se přehřívá
3) Procesor má vadnou cache L1
4) Je vadná základní deska.
V každém případě se jedná o hardwarovou vadu a ostatní pády s tím souvisí.
Pokud by to deskou bylo, může mít ta vliv na to, že se počítač probouzí ze spánku? Pokud ho dám do režimu spánku, tak se po nějaké chvíli sám zapne.
Deska byla před měsícem v opravně, vydávala skřípavý zvuk při jakékoli zátěži. V obchodě, kde jsem ji kupoval mi ji vzali na reklamaci kde po měsíci přehráli firmware. Zvuk už to nevydávalo, ale počítač začal padat. Komponenty jsou ještě v záruce, mám tedy pc dát s nějakým popisem na reklamaci??? Většina komponent byla z té firmy, ale case, SSD a HDD z jiné, tak jestli nemám třeba počítač rozebrat a dát jen určité komponenty. Posledně mi po týdnu volali, že počítač běžel tři dny v kuse a že žádné zvuky neslyšeli. Samozřejmě to kvičelo jak prasátko.. tak jsem jim to znovu vysvětlil, z jakého důvodu jsem dal na reklamaci a oni mi řekli, že si mysleli, že takhle řve harddisk. Přesto museli vidět, že jsem měl zapojený jen SSD.
Deska byla před měsícem v opravně, vydávala skřípavý zvuk při jakékoli zátěži. V obchodě, kde jsem ji kupoval mi ji vzali na reklamaci kde po měsíci přehráli firmware. Zvuk už to nevydávalo, ale počítač začal padat. Komponenty jsou ještě v záruce, mám tedy pc dát s nějakým popisem na reklamaci??? Většina komponent byla z té firmy, ale case, SSD a HDD z jiné, tak jestli nemám třeba počítač rozebrat a dát jen určité komponenty. Posledně mi po týdnu volali, že počítač běžel tři dny v kuse a že žádné zvuky neslyšeli. Samozřejmě to kvičelo jak prasátko.. tak jsem jim to znovu vysvětlil, z jakého důvodu jsem dal na reklamaci a oni mi řekli, že si mysleli, že takhle řve harddisk. Přesto museli vidět, že jsem měl zapojený jen SSD.
Spíše to bude probouzet nějaké HID zařízení (myš nebo klávesnice)
Každopádně bych počítač reklamoval a klidně je odkažte na to, co jsem vám psal.
Stačí se podívat na výpisy paměti (což mnohdy v servisech nezvládají) nebo do prohlížeče událostí,
na protokol System. Nepoužívejte žádné čističe systému, mažou jak výpisy paměti, tak protokoly.
Ať mají nějaké podklady.
Každopádně bych počítač reklamoval a klidně je odkažte na to, co jsem vám psal.
Stačí se podívat na výpisy paměti (což mnohdy v servisech nezvládají) nebo do prohlížeče událostí,
na protokol System. Nepoužívejte žádné čističe systému, mažou jak výpisy paměti, tak protokoly.
Ať mají nějaké podklady.
Dobře, moc děkuju za rady! Až budete potřebovat něco se zubama, jsem Vašim dlužníkem 

Když mi seženete lacinný implantát a vyléčíte chronický zánět, budu šťastný počítačový maniak 

Chronický zánět dásní, či zubní dřeně??? Co se implantátu týče, možná by se dalo zařídit nějakou slušnou cenu
Já jsem sice dentální hygienista, takže má parketa je nejmenší plocha lidského člověka, kterou lze studovat několik let, ale spolupracuji s výborným zubařem. 

Je to něco v kořenovém kanálku. Prý tím zánětem tělo patrně reaguje na mrtvý zub. Já se v tom nevyznám
Prostě mám bouli nad zubem, na čelisti, někdy je to v klidu, někdy to bolí. Ale už jsem si na to celkem zvykl

Prostě mám bouli nad zubem, na čelisti, někdy je to v klidu, někdy to bolí. Ale už jsem si na to celkem zvykl

Periapikální ložisko.. s tím není radno si zahrávat. Jedná se o zánět jako každý jiný. Můžete tím přijít o vedlejší zuby, díky krevnímu řečišti se bakterie můžou dostat do celého těla. Nebo takový zánět čelistní kosti je záležitost velmi pramálo příjemná. Ošetření je buď zub odstranit pryč, nebo pokud je to ještě léčitelný, tak vyjmutí zubní dřeně, léčba zánětu speciální vložkou a poté zub zaplnit. Je to po zubním kazu snad nejčastěji prováděný úkon - ENDODONCIE.