Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

zabezpečení wi-fi sítí

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
f-m
Návštěvník
Návštěvník

Re: zabezpečení wi-fi sítí

#16 Příspěvek od f-m »

Nastavil jsem WPA2-PSK i filtr mac adres podle tohoto návodu: http://www.techzona.cz/koncova_zarizeni ... hap=114431

Bohužel nikde nevidím žádnou volbu nastavení toho AES šifrování. Zkoušel jsem hledat všude možně a nic. Nebo to AES je při aktivování WPA2-PSK automaticky aktivováno? :???:
K šifrování kromě AES pokud to jde zapněte ještě TKIP.
Bohužel toto nejde a nikde se to nastavit nedá. Co to pro mě znamená? Je to zabezpečení i bez tohoto dost bezpečné? :???:

Co se týká hesla tak to jsem zvolil cca 60 znakové. To bylo maximum a více nastavit nejde. Jelikož budu wifi využívat jen na jednom přístroji, kde už pak bude heslo uloženo tak ta délka nijak nevadí.

Co se týče toho firewallu v pc, tak bohužel ten neumím nastavit a nemám teď ani čas to dlouho nějak zkoumat a řešit.
Tu wifi chci ale využít na telefonu, kde ale stejně žádný firewall nedostanu.

EDIT: jinak ještě taková menší otázka. V nastavení modemu mám možnost zobrazení mac adresy klientů připojených k bezdrátové síti. Kdyby se mi někdo nedovolený naboural do wifi sítě, tak bych jej v tom seznamu měl teoreticky vidět. Nebo i toto se dá nějak obejít?

f-m
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od f-m »

Nebo pokud bych zapnul tu wifinu, mám potom někde možnost zjistit, jaké šifrování ta wifi používá. Mám totiž obavy že tento modem AES neumí a podporuje tak maximálně TKIP, což asi nebude zrovna bezpečné, že?
Nikde ale není ani volba, jestli chci zapnout alespoň to TKIP nebo ne, takže ani nemůžu vědět, jestli je použito alespoň TKIP, nebo není použité žádné šifrování... :(

Budovi
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#18 Příspěvek od Budovi »

Sifrovanie WPA pouziva TKIP a sifrovanie WPA2 pouziva AES.

Routre sa daju nastavit na WPA, WPA2 alebo oboje (oboje sa odporuca ak maju niektore zariadenie problem s WPA2)

Ohladom bezpecnosti... Su aj lepsie moznosti ako sifrovat komunikaciu, prelomit sa da aj WPA a aj WPA2, odrazi sa to len na case, ktory k tomu treba. WEP je prekonany a MAC filter dnes tiez nie je prekazkou.

Ale zas nebudme paranoidny na rohu nestoji cracker ktory sa Vam ide naburat do siete, ak tam nemate ozaj nieco vzacne...

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od sudanec »

O prelamovani WPA/WPA2 by som rozhodne ani neuvazoval, bavime sa o prakticky nemoznej veci, a uz rozhodne nepravdepodobnej v domacej sieti.
Obrázek

f-m
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od f-m »

Zdravím,
mám problém s připojením nového telefonu s androidem na domácí wifi.
Mám tam nastaveno wpa2-psk a filtrování mac adres.

S telefonem se mi povedlo na tuto wifi připojit dvakrát, jinak se mi to nedaří. Vždy to píše, že se připojuje a pak to hodí "odpojeno".

Kde může být problém?

Na starém telefonu mi wifi jela (nebyl tam ale android). Jen někdy při připojování, mi to v seznamu přístupových bodů nenabídlo tu domácí wifi i když byla v dosahu.
Což nevím, jestli by to s tím nemuselo souviset.

Modem/AP mám ten "Zyxel Prestige 660HW-T3".

V čem může být chyba?

EDIT: Teď jsem vypnul volbu "Auto scan" a nastavil "Channel ID" na "Channel03 2422MHz" a zatím připojení funguje. Nevím jestli je to náhoda, nebo tato volba tomu pomohla. To se popřípadě uvidí časem a popřípadě se ještě ozvu.

Jinak co tato volba znamená? Nemá to vliv na zabezpečení?

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sudanec »

Zdravim,

zmenou kanalu zabezpeceniu neublizite a potencialne to tym byt mohlo.. ak tam bolo nejake rusenie na povodnom kanali alebo cosi podobne.
Inak ak by to zacalo zas blbnut, vypol by som ten MAC filter.
Obrázek

Odpovědět