Prosím o pomoc, z ničeho nic se objevilo na obrazovce okno v ruštině (při obyč. práci na internetu > vyhledávání na seznamu) - viz. příloha.
Objeví se to hned po spuštění win po přihlášení. Nic nefunguje. F8 po spuštění mi dovolí jen zvolit z čeho bootovat.
Prosím o pomoc. Zkusím obnovení z inst. CD, eventuálně vytáhnout disk a vzít ho antivirem přes usb rámeček. Poradtě jestli lze dělat ještě něco jiného.
Díky
Okno v ruštině po spuštění XP - HELP
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Okno v ruštině po spuštění XP - HELP
- Přílohy
-
- vir.JPG (101.69 KiB) Zobrazeno 1530 x
Re: Okno v ruštině po spuštění XP - HELP
pouzi bootCD podla vlastneho vyberu k odvireniu http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=66880
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
- cernohous13
- VIP in memoriam

- Místo/Bydliště: Jablonec nad Nisou
- Kontaktovat uživatele:
nastavíš HDD -> Enter a okamžitě pokračuješ F8 - mohl by ses dostat na výběr režimulestr08 napsal:F8 po spuštění mi dovolí jen zvolit z čeho bootovat.
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
Tak "ruské okno" se objevuje i v nouzovém režimu. Obnova konfigurace nepomohla.
Rescue CD běží ale hodilo mi to při scanu již podruhé chybu dělení nulou - ale HDD jede tak ho nechám dělat. Má někdo představu jak dlouho to může trvat?
Rescue CD běží ale hodilo mi to při scanu již podruhé chybu dělení nulou - ale HDD jede tak ho nechám dělat. Má někdo představu jak dlouho to může trvat?
- stell
- VIP in memoriam

- Místo/Bydliště: SK-REVUCA
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim
Stiahnes Kaspersky rescue disk a vypalis ,pouzijes , kaspersky Windows unlocker.
Navod
http://translate.googleusercontent.com/ ... ga48zF60Og
Ak budes vo windows napis.
Stiahnes Kaspersky rescue disk a vypalis ,pouzijes , kaspersky Windows unlocker.
Navod
http://translate.googleusercontent.com/ ... ga48zF60Og
Ak budes vo windows napis.
Stáhnul jsem Nod rescue CZ z března a našel trojana v autorun.inf.
Problém nevyřešen, stále se ruština po startu objevila.
Disk šel ven a přes USB rámeček to projíždím data Esetem s aktualizací 6236 (nejnovější).
Nalezen trojan Kryptik.PKZ v souborech taskmgr.exe, userinit.exe, 4jzP4kAP5kA.exe a 22CC6C32.exe.
Dále v cache:
\Data aplikací\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\16\1e654d90-5db6aaa9
\Data aplikací\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\52\246d6634-7c37a757
Kontrola stále probíhá, ale je to teda hnusnej prevít
Na tom kompu byl AVG...
Jak se to tam mohlo dostat? Kolega prohlíží jen seznam s stream, minimálně jiný stránky
PS: jsem jen user, žádnej IT....
Problém nevyřešen, stále se ruština po startu objevila.
Disk šel ven a přes USB rámeček to projíždím data Esetem s aktualizací 6236 (nejnovější).
Nalezen trojan Kryptik.PKZ v souborech taskmgr.exe, userinit.exe, 4jzP4kAP5kA.exe a 22CC6C32.exe.
Dále v cache:
\Data aplikací\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\16\1e654d90-5db6aaa9
\Data aplikací\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\52\246d6634-7c37a757
Kontrola stále probíhá, ale je to teda hnusnej prevít
Na tom kompu byl AVG...
Jak se to tam mohlo dostat? Kolega prohlíží jen seznam s stream, minimálně jiný stránky
PS: jsem jen user, žádnej IT....
- cernohous13
- VIP in memoriam

- Místo/Bydliště: Jablonec nad Nisou
- Kontaktovat uživatele:
no AVG je AVG, kdybys tu pár topiců pročetl, viděl bys jak se ho snažíme uživatelům rozmluvit
určitě aplikuj radu stell - ví moc dobře co dělá
určitě aplikuj radu stell - ví moc dobře co dělá
Doporučení:
> Podpora fóra <

> Podpora fóra <

Přispějete na provoz fóra?