Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Po aktualizaci a restartu se nespouští rezidentní ochrana

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
jenr
Návštěvník
Návštěvník

Re: Po aktualizaci a restartu se nespouští rezidentní ochran

#16 Příspěvek od jenr »

Nezaznamenal jsem zásadní změnu, zdá se že je vše v pořádku.
Sliboval jste, že Spybot S&D nahradíme něčím lepším, co mám tedy místo něho nainstalovat ?
Je možné některý z postupů, které jsme prováděli v tomto tématu, aplikovat i na jiné PC, na kterém se ukázal stejný dialog s dokončením aktualizace, po kterém mi přestala fungovat rezidentní ochrana? Stále nevím, zda se jednalo opravdu o vir, protože toto další PC mělo sice nainstalovaný AVG, ale ten i po restartu zůstal funkční. ?

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od chodnik74 »

:arrow: Sbyboot nahradíme SUPERAntispyware,stáhnete ho v mém podpisu...Používejte program jako preventivní sken jednou za 14 dní :)
:arrow: čili Avast jede v pořádku,rezidentní ochrana funguje..ano?
:arrow: žádný z postupů nezkoušejte na jiném PC :!: Každý pc si vyžaduje jiný script,má jiné registry atd..raději se zase obraťte na mě :) když dáte do předmětu chodnik74,tak se toho ujmu já,když ne,tak kdokoliv z našeho teamu :)
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

jenr
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od jenr »

Ano, tak Avast má rezidentní štíty zapnuté a funguje.
Ještě bych se zeptal, abych tu nemusel tak často obtěžovat, jestli existují nějaké návody na vyhodnocení logu z HiJackThis a Combofixu? Nebo je třeba při vyhodnocování logu brát na pomoc internetové vyhledávače ? Zkoušel jsem hledat, ale návod podle kterého bych dokázal rozeznat, jáký zápis z logu Combofixu je třeba odstranit, jsem nenašel. Chápu, že rozeznání škodlivých procesů v logu nebude otázkou jednoho večera.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od chodnik74 »

Na luštění logu z RSITu,hijacku a hlavně combofixu musíme být řádně vyškolen...takže nedoporučuji nic dělat sám...a nás neotravujete,rádi vám pomůžeme :)

jen tak pro zajímavost..

:arrow: Nebezpeči Combofixu
  • Program je primárně určený pro rádce,takže svévolným použitím ztrácíte nárok na pomoc
  • Maže stopy po veškeré havěti,takže když ho použijete sami,tak v RSITU nic nejde vidět
  • Výsledný log je potřeba doluštit a dočistit,protože Combofix neumí mazat vše
  • Combofix může mít chybu,zboří vám systém a pokud nevíte,kam ukládá své zálohy a jak je obnovit,tak vás čeká reinstall systému
  • Combofix nekontroluje důležité knihovny(například hall.dll)

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

jenr
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od jenr »

Kdybych snad někdy měl velký zájem projít školením na luštění logů, kde se dá absolvovat a kolik stojí ?

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od chodnik74 »

školení se dá absolvovat zde na škole,jenže vám nejde o to,aby jste radil zde na forum a pomáhal jen zde..vy to chcete jen prostě umět že? :)
Nějaké informace najdete zde: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=80963 Ale bohužel máme plno :)

A jiné školení..zkuste pohledat na internetu :)

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

Odpovědět