Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
BSOD velmi kriticke / fast help
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: BSOD velmi kriticke / fast help
No pokusili jsme se MBR sektor prepsat, zkuste nyni nabootovat XPecka
Bohuzel, nejake vychodisko nevidim, navic kdyz nemate ani nejake CD
stáhl jsem si windows 98 SE z někama, jelikož má tento prográmek parádní fdisk a příkazový řádek hned na začátku, co byste navrhoval? Díky 98čkám by měl jít MBR celý vymazat.
mozna tu resime poskozeny mbr, to by ale snad slo odhalit, ale mozna je problem zcela nekde jinde (HW)
tohle by melo jit na tech W98 SE
tohle by melo jit na tech W98 SE
Kód: Vybrat vše
FDISK /MBR
Zkusím to, právě vytvářím bootovací flash disk s obrazem disku w98 SE, tak kdyby to jeste nepomohlo, zkusim to kaspersky...
OK, ale neprijde mi, ze je havet mbr sektoru
Pak už to tedy bude asi HW, nicméně to nemění fakt, že po combofixu bootkit remover jasně ukazoval controlled by rootkit.
Hodím echo, jak to dopadlo.
Hodím echo, jak to dopadlo.
a jak jste provadel ten fix pres bootkit
Uprimne, vic verim detekci CFka nez bootkitu

Uprimne, vic verim detekci CFka nez bootkitu
Disinfect jsem udělal podle příkazu, který byl podtím, ale nepovedl se, protože nešlo zapsat do prvni sektoru (hodilo to cerveny napis... neco ve stylu can't write in the first sector). Dále by tomu nahrávalo i to, že ten prográmek od avastu hned po stisknutí scanu shodil systém do BSOD. K bootkit removeru - pred CF mi to psalo, ze to nemůže zjistit, cannot read device (něco takového), po CF už, že je controlled by rootkit!

- Rozbalte nejlepe na plochu a spustte
- Kliknete pravym mysidlem do okna a klik na Vybrat vše - text bude na bilem pozadi a pak stisknout Enter - text bude na cernem pozadi (pokud po enteru pozadi nezcerna, tak stisknete Ctrl+C)
- Stisknete libovolnou klavesu pro ukoceni utility
- Sem pak vlozte log pomoci tradicni zkratky Ctrl+V

MiliNess píše: Pak ještě stáhněte CrystalDiskInfo, spusťte ho, v nabídce Úpravy zvolte Kopírovat a obsah schránky sem vložte pomocí Ctrl+V.
prave se "dokončila" flashka, tak nejprve provedu to, jak jsem psal.
Ja se poradim s kolegou, ale me ten disk prijde hodne poskozeny 

Zdravím,
Omlouvám se, že jsem nereagoval, notebook je zanesen do opravny, podívají se, co stím je a dají vědět. Do nějaké míry dokáží opravit mechanické poškození.
Dotaz mimo téma (no možná i jo) - Přes jaký program jde provést kompletní WIPE dat na HDD připojené přes SATAII? Aby byl jako nový, tzn. aby přes programy nešla zjistit doba provozu, spuštění atd. Popř. musí být ten HDD připojen k jinému počítači, či to jde udělat přes nabootování nečeho. S tím kompletním myslím samozřejmě tak, že když tuto "akci" provedu, tak ho budu mět přesně jako nový (datově).
Omlouvám se, že jsem nereagoval, notebook je zanesen do opravny, podívají se, co stím je a dají vědět. Do nějaké míry dokáží opravit mechanické poškození.