Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD velmi kriticke / fast help

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
petr0266
Návštěvník
Návštěvník

BSOD velmi kriticke / fast help

#1 Příspěvek od petr0266 »

Dobrý den,

Kamarád mi půjčil dnes svuj notebook, abych se mu podíval na to, co s ním má, házelo mu to často BSOD při práci se systémem, také tam měl hodne virů, malwaru a dalších neřestí. Zformátoval jsem disk přes Ubuntu a také ho nainstaloval (protože s instalačním CD WIN XP to hodilo po chvíli BSOD, ani jsem se nedostal k zotavovační konzoli), vše proběhlo v pořádku, tak jsem zresetoval bios, dal jednorázový boot z CD, nabootoval win XP cd a to stejné.

Mimo jiné... tohle bylo obsahem BSOD "Byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace" "Technicke informace : ***STOP : 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

Re: BSOD velmi kriticke / fast help

#2 Příspěvek od petr0266 »

Jsem si vědom, že to může být HW, ale sedmička na konci stopu značí vir v MBR pravděpodobně, takže co s tím? Jak to mohu opravit? Děkuji ;).

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od petr0266 »

Zformátoval jsem systém přes visty home basic x64 a to stejné,

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od petr0266 »

včetně delete and create partition. Visty by tam pravděpodobně šly nainstalovat, ale těmi XP se prostě nemohu prokousat, kvůli tomu BSOD.

vyosek
VIP
VIP

#5 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny den preji :)

:arrow: Projedte PC live CD od Kasperskeho http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk?level=2 tim vyloucime havet
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od petr0266 »

bohuzel nemam zadne CD na vypálení, zkusím CHDSK přes instalační cd WIN 98, jinou volbu zatím nevidím, co vy?

vyosek
VIP
VIP

#7 Příspěvek od vyosek »

Co jsem nasel tak tohle muze zpusoovat tri veci
  • Havet
  • Ovladace disku
  • poskozeny HW
vzhlede k tomu, ze nemate zadne volne CD, tak to bude orisek, jelikoz system s nami nemluvi a nemame moznost jak tam jiny dostat...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od petr0266 »

Tak jsem zjistil, ze win 98 cd jsem uz nekomu dal, co to takhle zkusit pres GRUB helper? Prikazový řádek, který mi zůstal po formátu, jako pozůstatek po ubuntu. Nevím, jak na něm vyvolit něco užitečného.

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od petr0266 »

můžu tam dostat windows vista a ubuntu, který mám, visty bez kliče, ubuntu má volnou licenci. Nějaký nápad?

vyosek
VIP
VIP

#10 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Nabootujte z vistackeho dvd

:arrow: zvolte Opravit tento pocitac - Prikazovy radek

:arrow: Zadejte postupne tyto prikazy

Kód: Vybrat vše

bootrec /fixmbr 
bootrec /fixboot
chkdsk /f /r

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od petr0266 »

Mám od TS BOHEMIA vistacké home basic x64, kde po nabootování disku začne hned instalace (respektivě naběhne tabulka s jazykama). Nedělám někde chybu? Volbu pro opravu jak u XP tu nevidím, kéž bych se k ní dostal přes XP disk :(.

vyosek
VIP
VIP

#12 Příspěvek od vyosek »

Po vyberu jazyka by se mela objevit tato nabidka
Obrázek

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od petr0266 »

Můj návrh:
Po instalaci zkontroluju MBR pres bootkit remover a mbr.exe utilitu, popř. combofix, abych se dostal do zotavovací konzole a tam provedu ty příkazy, jak jste psal.

K obrázku... , tohle se mi nezobrazí, zobrazuje se mi vše jako by asi po kliknutí na nainstalovat, bude to tím, že je to vedeno jako repair CD od ts bohemia, ale obsahuje to kompletní visty, kromě tohohle screenu.

vyosek
VIP
VIP

#14 Příspěvek od vyosek »

Nainstalujte tedy visty a pak uvidime, udelame nejake skeny na havet pre ne...

petr0266
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od petr0266 »

OK ;), je to mno divné, že vše tam jde kromě XP, jen bych dodal ještě, že když se mi dostal do rukou (když tam ještě byly XP nainstalované), tak už nešel do XPček ani nabootovat, ani do nouzového režimu.

Když ho píchnu lan kabelem do své sítě, nepřenesu si nějakou havět na mé počítače, jen abych to vše nemusel přehazovat přes flashku.

Odpovědět