mám tretí krát špecifický problém, ktorý neviem vyriešiť...
Na začiatok ale:
NB: MSI CX640-054CS, OS: W7 HP 64b
Problém je v tom, že po spustení PC vidno, ako sa už začne bootovať z HDD (kontrolka sa rozsvieti) ale pred samotným bootom Windowsu je tu časový úsek 42s (nemení sa) kedy je čierna obrazovka...
BIOS má nastavený len boot z HDD
Kúsok do histórie

Prvý prípad neviem čo vyvolalo. Som si ale istý, že sa objavil tesne po aktualizácii na Service Pack 1.
Vyriešil som to v priebehu 10min, v msconfig bola prestavená hodnota na čakanie na výber systému z 3 na 30 sekúnd, prehodil som naspäť.
Druhý prípad - okolnosti netuším vôbec. Opať čierna obrazovka, ale prekvapilo ma to, že v msconfig stále "svietia" 3s. Nakoniec sa to vyriešilo zakázaním času pre výber OS v Počítač - Vlastnosti - Rozšírenie nastavenia systému
Tretí prípad ktorý som doteraz nevyriešil nastal včera večer po nabootovaní Linuxu z USB. Nie som si istý, či som to isté nerobil aj pred tým. Zmenené nastavenia v biose (Fast boot - disabled a PXE - enabled) som vrátil naspäť, už prvý boot Windowsu bol zas dlhý. Nastavenia sa nezmenili a už som nemal čo prepísať. Manipuloval som aj s biosom, nastaveniami pri štarte ale chybu sa mi nepodarilo odstrániť. Stále mám pocit, že win čaká na stlačenie F6/Del, pretože ak to stlačím zobrazí sa menu, ale čakať musím tak či tak (zobrazí sa na konci doby)
Ďakujem vopred za akékoľvek nápady.