Dobrý deň, mám externý HDD Maxell 500GB 2,5 e-SERIES Tank a poslednú dobu som si všimol že sa prehrieva.
•Ako zistím teplotu
•Kde kúpiť chladič Vopred ďakujem za odpovede
Naposledy upravil(a) PATWIST dne 02 čer 2011 22:19, celkem upraveno 1 x.
•Antivírusový program zdarmaAvast (aj pre mobil) ✔ •Pre pohodlné prehliadanie webu použiteGoogle Chrome (Opera pre mobil) ✔ •Pre jednoduché vyčistenie systému použiteCCleaner (1Tap Cleaner pre mobil) ✔ •Aktualizácia programov v PC pomocouFileHippo update checker✔ •Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarmaTuneUp Utilities(CZ)✔ Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Nainštaloval som si CrystalDiskInfo (skvelý program )
C, D (pevný HDD) - 46°C
J (externý HDD) - 44°C a pritom sa mi aj tak zdá byť horúci, veď uvidím pri dlhšom napojení
•Dá sa zohnať chladič ktorý sa dáva pod externý HDD
•Je dobré nechávať non-stop pripojený externý HDD k PC (teda ak je pripojený ak ho nepoužívam)
•Antivírusový program zdarmaAvast (aj pre mobil) ✔ •Pre pohodlné prehliadanie webu použiteGoogle Chrome (Opera pre mobil) ✔ •Pre jednoduché vyčistenie systému použiteCCleaner (1Tap Cleaner pre mobil) ✔ •Aktualizácia programov v PC pomocouFileHippo update checker✔ •Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarmaTuneUp Utilities(CZ)✔ Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB
Teplota je OK. O žádném přídavném chladiči k externímu HDD jsem neslyšel. Pokládejte ho tak, aby všechny větrací otvory nebyly ničím překryty, ani zaneseny. Disk je konstruován tak, aby byl schopen za přípustných provozních podmínek sám udržet teplotu na přijatelné úrovni. Může se ale stát, že za vysokých okolních teplot, zvláště v případě prosklených místností, nebo bytů v posledním patře obytného domu v létě, že nebudou dodrženy provozní podmínky (teplota okolí), předepsaná výrobcem. Disky jsou konstruovány na trvalé připojení k PC, nicméně není od věci ho odpojit, pokud ho nepoužíváte (můj názor).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.