Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prihlasenie sa do windowsu prostrednictvom tokena

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ronondex
Návštěvník
Návštěvník

Prihlasenie sa do windowsu prostrednictvom tokena

#1 Příspěvek od ronondex »

Zdravím, potreboval by som pomoc. Mám nainštalovaný Win7, v ňom mám prostrednitctvom virtualboxu nainštalovaný windows server 2008. Riešim nasledujúce: potrebujem sa prihlásiť prostredníctvom usb tokenu do windows7 tak, že na tokene budem mať certifikát s príslušnými kľúčmi. Overenie kľúčov alebo certifikátu (presne neviem) má prebehnúť cez windows server 2008. Poradil by mi niekto postup ako toto docieliť? Vopred ďakujem :)

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Prihlasenie sa do windowsu prostrednictvom tokena

#2 Příspěvek od sudanec »

Zdravim,
urcite ste v sulade s bodom 7 nasich pravidiel?
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=2784
domaci pouzivatelia nezvyknu instalovat serverove edicie windowsov a pouzivat na autentifikaciu tokeny.. :)
Obrázek

ronondex
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od ronondex »

Ja ale nechcem nastavovať žiadnu firemnú sieť, ani bezpečnostnú politiku žiadnej firmy, mám to ako zadanie do školy, tak poradili by ste mi, či...? Veď to potrebujem mať aj prostredníctvom virtualboxu....

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sudanec »

Okay. Vy sa chcete do windows 7 prihlasit tokenom s certifikatom, ktory chcete overit cez v 7cke virtualizovany server? Teda, prihlasenie do 7cky ma znamenat spustenie serveru vo virtualnej masine, jeho odoslanie certifikatu na overenie 7ckou do serveru, ten to overi, vrati informaciu o jeho doveryhodnosti a nasledne prebehne autentifikacia?
Viem si este predstavit normalnu verziu, kde ten server je uplne mimo a 7cka overuje certifikat na tomto servery (ktory poskytuje danu sluzbu).. ale takto si to neviem dost dobre predstavit.
Obrázek

ronondex
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od ronondex »

áno, presne toto by som potreboval spraviť, skúsme teraz odbočiť od toho, že by to šlo cez virtual, keby som mal k dispoýícii druhý PC ako server, ako by sa to dalo riešiť?

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sudanec »

No.. nastavit autentifikaciu cez tokeny ide v standardnej konfiguracii kdesi cez administrative tools. Ako zdroj pre overenie tych certifikatov by sa mal uviest sietovy zdroj, kde sa budu overovat.
Obrázek

ronondex
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od ronondex »

Ako zdroj pre overenie tych certifikatov by sa mal uviest sietovy zdroj, kde sa budu overovat.
...k tomuto by si mi bližší návod neuviedol? ..nedarí sa mi nájsť, kde to uviesť :/

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sudanec »

Mlady muz, robili ste to niekedy? Ked to mate do skoly, asi k tomu mate nejake podklady alebo co.. takto na zelenej luke som navod nepisal, u nas to v domacej sfere prakticky nikto nevyuziva. Ak si date do googlu napr. "windows 7 certificate login server check", vyhodi to zopar jednoduchych a jasnych navodov..
Obrázek

ronondex
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od ronondex »

ďakujem, takto ma nenapadlo hľadať info, je tam zopár vecí, ktoré mi pomôžu.

Odpovědět