Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Občasné zasekávání počítače a pomalý internet

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

Re: Občasné zasekávání počítače a pomalý internet

#16 Příspěvek od lebesgue28039 »

A když mám Spyware terminator, ta se tyto dva nebudou nějak hádat? Hádám, že dělejí něco podobného na základě společného slůvka spyware.

vyosek
VIP
VIP

#17 Příspěvek od vyosek »

Spyware Terminatora bych dal do pryc, jeho rezidentni stit muze byt v kolizi s Avastem. S Windows Defenderem nikoliv, ten nema rezidentni stit, ale je doporuceno mit vzdy jen jeden antivir+jeden firewall+jeden antispyware. Ve vasem pripade Avast+windowsovy firewall (uz je na docela slusne urovni, ne jak v XPeckach) + windows Defender - ja jedu na teto sestave tez a naprosto v poradku :wink:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od lebesgue28039 »

Všechno až na defregmentaci hotovo. Ta teď běží. Počítač se chová normálně. Popisované problémy se nevyskytovaly pořád, takže bezpečně to budu moct říct až za pár dnů. Předpokládám správně, že když jsme nepoužili, žádný těžší kalibr, o kterých se dočítám v jiných vláknech, tak tam žádný šmejd nebyl a vše co jsem s počítačem na vaše doporučení dělal bylo jen o úklidu a zrychlení sytému?

Ještě se chci zeptat. Z přítelkyně teď vylezlo, že když jsem byl předevčírem v práci, tak ji počítač během práce s webem (opera) zahlásil, že se vypíná a udělal tak. Bála se ho pak zapnout tak s tím čekala na mě. Já ho pak po návratu z práce zapnul v pohodě, takže na to pak zapomněla a řekla mi to až dnes. Můžete mi doporučit, nějakou free utilitku, která by mi pohlídala hardware (teplotu, stav disku nebo co já vím) abych mohl vyloučit, že se nevypnul třeba kvůli přehřátí? Děkuji.

vyosek
VIP
VIP

#19 Příspěvek od vyosek »

Kdyby byl nejaky problem, tak napiste...

Teploty Vam ohlida programek SpeedFan http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/

OTL je velmi kvalitni skener, ukazuje skoro totez co napr ComboFix, pouze automaticky havet nemaze, ale je treba napsat skript...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od lebesgue28039 »

Během defragmentace ještě proběhla pravidelná kontrola spyware terminatora (ješte jsem jej nestihl odinstalovat) hlásí mi tam nějaké potenciální hrozby. Mám se toho obávat. Nebo je to v pohodě? Kousek výstupu z něj:

Threat Files
<Tracking Flash Shared Objects> : C:\Users\Paja&Monika\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\B9GR373U\go.eu.bbelements.com\flash\bbnaut.swf\user_data.sol
<Tracking Flash Shared Objects> : C:\Users\Paja&Monika\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\B9GR373U\secure-us.imrworldwide.com\_ggCvar.sol
<Tracking Flash Shared Objects> : C:\Users\Paja&Monika\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\B9GR373U\secure-us.imrworldwide.com\_ggCvar_temp.sol
<Tracking Flash Shared Objects> : C:\Users\Paja&Monika\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\B9GR373U\secure-us.imrworldwide.com\_ggMCvar_1.sol

Ukazuje se u toho označení rizika jeden čtvereček z pěti.

vyosek
VIP
VIP

#21 Příspěvek od vyosek »

Tohle je v pohode a nejak bych se toho nebal...

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od lebesgue28039 »

OK, tak mockrát děkuji za pomoc, snad teď tedy pojede jako nový :) Po defregmentaci ještě spustím tu kontrolu tím windows defenderem, jak to tady po mě vlaječka chce a kdyby něco tak se ještě ozvu.

vyosek
VIP
VIP

#23 Příspěvek od vyosek »

Kdyby neco, tak napiste...

Jinak nemate zac, rado se stalo :) Preji pekny zbytek vikendu :turned:

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od lebesgue28039 »

Zdravím, tak se zasekávání vrátilo. Myslíte, že už tam nemohlo nic zůstat a měl bych zkusit ntb reklamovat? že je možné, že je něco s hardiskem? Přijde mi, že když se sekne, tak při odseknutí jakoby v něm potichnu lupne, jakoby stál a pak se rozběhl. Možná si to ale jen vsugerovávám.

vyosek
VIP
VIP

#25 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Otestujte HD pomoci HD Tune http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g/hd-tune/
  • Udelejte testy Benchmark a Error Scan - dejte screeny
  • Dejte screen ze zalozky Health
  • Scree udelate kdyz klilknete na tu modrou disketku a pak jej sem dejte dle tohoto navdou http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=14114 - zajima Vas jen cast "zaslani na forum" samozrejme :)

vyosek
VIP
VIP

#27 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Zatim je tam jeden poskozeny cluster, ale to muze vydrzet mesic, pul roku nebo taky tyden - kazdopadne disk odchazi do kremikoveho nebe :(

:arrow: Kliknete na Start a pote Spustit, pripadne pouzijte klavesou zkratku Win+R
  • Vyskoci na Vas okenko, do ktereho zkopirujte text nize
  • Kód: Vybrat vše

chkdsk /f/r
  • Kliknete na OK
  • na dotaz, zda-li naplanovat kontrolu pri dalsim restartu dejte A
  • PC zkontroluje disk a pokusi se opravit vadne clustery, pak dejte vedet kolik nasel chyb

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od lebesgue28039 »

Po odeslání jen problikne černé okénko a nic se neděje. to tak má být a začne se něco dít až po tom restartu?

vyosek
VIP
VIP

#29 Příspěvek od vyosek »

ano, kontrola by mela probehnout po restartu...

lebesgue28039
Návštěvník
Návštěvník

#30 Příspěvek od lebesgue28039 »

Něco dělám asi špatně. udělám co píšete, problikne černé okénko, na žádný restart se mě to neptá. když ho dám ale sám tak zase normálně naběhne windows.

Zase proběhlo sekání. chápu to správně, že to nastane, když se pokouší něco zapsat nebo přečíst z té poškozené části?

Odpovědět