Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Špatné načtení domovské stránky a problémy s PSI Secunia
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Špatné načtení domovské stránky a problémy s PSI Secunia
Tak jsem dokončil scanování pomocí Cure It. Proběhla expresní prohlídka (jinou mi to nenabídlo), nebyl nic nalezeno. Po ukončení Cure It vykazovalo PC zatížení paměti na normálu (kolem 50%). Pak jsem vypnul a zapnul PC a naběhlo se zatížením 70% (bez spadnutí). Jinak vše běží v pořádku. Log Cure It zatím nevkládám je strašně dlouhý. Dám sem zatím jen celkovou statistiku kontroly.
=============================================================================
Celková statistika sezení
Zkontrolováno: 8462
Infikovano: 0
Modifikaci: 0
Podezřelé: 0
Adware: 0
Dialery: 0
Joke: 0
Riskware: 0
Hacktool: 0
Vyléčen: 0
Smazán: 0
Přejmenován: 0
Přesunut: 0
Vynechán: 0
Rychlost prohledávání: 1030 Kb/s
Doba prohledávání: 0:50:44
Celková statistika sezení
Zkontrolováno: 8462
Infikovano: 0
Modifikaci: 0
Podezřelé: 0
Adware: 0
Dialery: 0
Joke: 0
Riskware: 0
Hacktool: 0
Vyléčen: 0
Smazán: 0
Přejmenován: 0
Přesunut: 0
Vynechán: 0
Rychlost prohledávání: 1030 Kb/s
Doba prohledávání: 0:50:44
Dnes ráno jsem zapnul PC. Naběhnutí na 50% paměti (normal), po cca 5 min. spadnutí, 2x HW restart, další náběh na 70%. PSI v pořádku, azbuka není. Tak nevím něco tam asi ještě bude.
Copak Recovery Console se zbavit dokážeme.
Stáhni T-Cleaner,
spusť ho, stiskni klávesu R a ENTER
po restartu znova spusť T-Cleaner
stiskni klávesu A a ENTER potvrď všechny volby na smazání
pak jej spusť znova klávesou P a ENTER restartuj PC.
Spíše mě trápí ty pády, tak se na ně zkusíme podívat.
Použij, WhoCrashed
po spuštění klikni na Analyze,
aplikace po chvilce vytvoří zprávu o příčině pádu, kterou mi sem nakopíruj.
Stáhni T-Cleaner,
spusť ho, stiskni klávesu R a ENTER
po restartu znova spusť T-Cleaner
stiskni klávesu A a ENTER potvrď všechny volby na smazání
pak jej spusť znova klávesou P a ENTER restartuj PC.
Spíše mě trápí ty pády, tak se na ně zkusíme podívat.
Použij, WhoCrashed
po spuštění klikni na Analyze,
aplikace po chvilce vytvoří zprávu o příčině pádu, kterou mi sem nakopíruj.
Doufám, že tohleje to co jsi po mě chtěl:
System Information (local)
--------------------------------------------------------------------------------
computer name: U-CEA928A34B704
windows version: Windows XP Service Pack 3, 5.1, build: 2600
windows dir: C:\WINDOWS
CPU: AuthenticAMD AMD Athlon(tm) XP 2500+ AMD586, level: 6
1 logical processors, active mask: 1
RAM: 535609344 total
VM: 2147352576, free: 2066608128
--------------------------------------------------------------------------------
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump
Crash dumps are disabled for your computer.
No valid crash dumps have been found on your computer
Conclusion
Crash dumps are not enabled on this computer. This is probably why there are no craswh dumps available. It is suggested you enable crash dumps on your computer. Use the System applet in Control Panel. Click the Advanced tab, then click the Startup and Recovery button. Select one of the options from the drop-down list in the Write Debugging Information box.
For more information refer to the following article: Enabling crash dumps on your computer.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
System Information (local)
computer name: U-CEA928A34B704
windows version: Windows XP Service Pack 3, 5.1, build: 2600
windows dir: C:\WINDOWS
CPU: AuthenticAMD AMD Athlon(tm) XP 2500+ AMD586, level: 6
1 logical processors, active mask: 1
RAM: 535609344 total
VM: 2147352576, free: 2066608128
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump
Crash dumps are disabled for your computer.
No valid crash dumps have been found on your computer
Conclusion
Crash dumps are not enabled on this computer. This is probably why there are no craswh dumps available. It is suggested you enable crash dumps on your computer. Use the System applet in Control Panel. Click the Advanced tab, then click the Startup and Recovery button. Select one of the options from the drop-down list in the Write Debugging Information box.
For more information refer to the following article: Enabling crash dumps on your computer.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
Ano je to ono, jenže složka kam se ukládají záznamy o pádech je prázdná, respektive zakázaná
Tak že jinak, otevři skříň PC a podívej se zda na komponentech není prach, případně ho odstraň stlačeným vzduchem nebo
vysavačem, jen při tom podrž lopatky ventilátoru aby nedošlo k jeho poškození a samozřejmě pozor na všechny součástky.
Když už tam budeš zkontroluj všechny konektory, RAM, ....... zda jsou řádně docvaklé.
Dále stáhni HD Tune a otestuj HDD.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Pak dej vědět jak to dopadlo.

Tak že jinak, otevři skříň PC a podívej se zda na komponentech není prach, případně ho odstraň stlačeným vzduchem nebo
vysavačem, jen při tom podrž lopatky ventilátoru aby nedošlo k jeho poškození a samozřejmě pozor na všechny součástky.
Když už tam budeš zkontroluj všechny konektory, RAM, ....... zda jsou řádně docvaklé.
Dále stáhni HD Tune a otestuj HDD.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Pak dej vědět jak to dopadlo.
Tak už jsem to prošel a tady je výsledek HD Tune:
Benchmark: přenosová rychlost - 74,1 MB/s
přístupový čas - 15,6 ms
Info: rozdělený disk, oba obsazeny asi ze 60%
Healt: vše OK, pouze řádek (0A) SPIN RETRY COUNT žlutě zvýrazněn. Hodnoty z tohoto řádku: current-100,worst-100,threshold-97,data-0,status-OK
Teplota: 37-44 st.
Error Scan: vše zelené
Benchmark: přenosová rychlost - 74,1 MB/s
přístupový čas - 15,6 ms
Info: rozdělený disk, oba obsazeny asi ze 60%
Healt: vše OK, pouze řádek (0A) SPIN RETRY COUNT žlutě zvýrazněn. Hodnoty z tohoto řádku: current-100,worst-100,threshold-97,data-0,status-OK
Teplota: 37-44 st.
Error Scan: vše zelené
Pokud v tom žlutém řádku byla nějaká data budou pravděpodobně pryč.
Nyní mrkneme na RAM.
Stáhni Memtest86, rozbal ho a vypal na CD,
nikoliv jako data ale jako z image CD.
V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Vlož CD s Memtestem do mechaniky, restartuj PC, nech nabootovat a spusť test RAM.
Nyní mrkneme na RAM.
Stáhni Memtest86, rozbal ho a vypal na CD,
nikoliv jako data ale jako z image CD.
V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Vlož CD s Memtestem do mechaniky, restartuj PC, nech nabootovat a spusť test RAM.
Pořídím CD a dle pokynů vykonám.
Jinak aktuální stav:
Opravné konzole jsem se dle návodu zbavil, ale z těch tří mě doposud neznámých obrazovek k ní patřila pouze jedna. Ty další patří zřejmě k základní desce. Ale trochu mě udivuje, že se změnila. Když jsem šel do BIOSu, koukám, že tam není ta původní úvodní obrazovka. Tak jsem přes DEL zkusil tu "novou", načež se objevila ta stará a otevřel se BIOS
Ale to je jen tak na okraj a doufám, že to nějak nesouvisí s těmi problémy. Ta nová úvodní obrazovka se objevila poprvé po instalaci opravné konzoly.
Jinak PC dnes po zapnutí asi za 10 min spadlo (již klasika), ale restartovalo se kupodivu samo
A samozřejmě se zvýšeným obsazením operační paměti (stále asi o 20% oproti prvnímu zapnutí)
Teď jdu pro to CD a jsem zvědavý co udělá až ho zase zapnu. Protože včera spadl jen jednou a zbytek dne už nabíhal rovnou s větším vytížením, ale zase nepadal.

Jinak aktuální stav:
Opravné konzole jsem se dle návodu zbavil, ale z těch tří mě doposud neznámých obrazovek k ní patřila pouze jedna. Ty další patří zřejmě k základní desce. Ale trochu mě udivuje, že se změnila. Když jsem šel do BIOSu, koukám, že tam není ta původní úvodní obrazovka. Tak jsem přes DEL zkusil tu "novou", načež se objevila ta stará a otevřel se BIOS

Ale to je jen tak na okraj a doufám, že to nějak nesouvisí s těmi problémy. Ta nová úvodní obrazovka se objevila poprvé po instalaci opravné konzoly.
Jinak PC dnes po zapnutí asi za 10 min spadlo (již klasika), ale restartovalo se kupodivu samo

A samozřejmě se zvýšeným obsazením operační paměti (stále asi o 20% oproti prvnímu zapnutí)
Teď jdu pro to CD a jsem zvědavý co udělá až ho zase zapnu. Protože včera spadl jen jednou a zbytek dne už nabíhal rovnou s větším vytížením, ale zase nepadal.

Zrovna jsem to dodělal výsledek: Pass complet no error
Teď večer PC při prvním startu opět spadl, po prvním restartu naběhl nová úvodní obrazovka a dál nic, po druhém se rozběhl se zvýšeným zatížením
Teď večer PC při prvním startu opět spadl, po prvním restartu naběhl nová úvodní obrazovka a dál nic, po druhém se rozběhl se zvýšeným zatížením
Akorát na to preferování bootování z CD a to jsem potom vrátil
Tak ti nevím, RAMky v pohodě, disk vcelku taky, šmejdi žádní
Možná bych udělal formát disku a čistá instalace OS a pokud se to bude dít i pak
bude něco s hardware.

Možná bych udělal formát disku a čistá instalace OS a pokud se to bude dít i pak
bude něco s hardware.
Tak to nevím jak. Kupoval jsem repasovaný PC a mám tam OEM verzi Windows(legální) a nemám instalačky. Asi se s tím padáním budu muset smířit.
Jinak bych chtěl moc poděkovat za Tvůj čas a ochotu.
A ještě dotaz mimo: Avast mi za rok zkontroloval asi 27 emailů(dost málo), asi dvakrát mi dával vědět ať si nastavím v klientu SMTP připojení nebo něco takovýho, ale nevím jak. používám Seamonkey. Nevěděl by jsi jak na to aby mi kontroloval všechny maily?
Ještě jednou děkuji
Jinak bych chtěl moc poděkovat za Tvůj čas a ochotu.
A ještě dotaz mimo: Avast mi za rok zkontroloval asi 27 emailů(dost málo), asi dvakrát mi dával vědět ať si nastavím v klientu SMTP připojení nebo něco takovýho, ale nevím jak. používám Seamonkey. Nevěděl by jsi jak na to aby mi kontroloval všechny maily?
Ještě jednou děkuji

Co se týče toho CD s OS, koukni do SZ.
Co se týče AV a emailu, nevím jak je to v SeaMonkey ale v Thunderbirdu je volba povolit AV kontrolu emailu.
Jinak nemáš vůbec zač.
Co se týče AV a emailu, nevím jak je to v SeaMonkey ale v Thunderbirdu je volba povolit AV kontrolu emailu.
Jinak nemáš vůbec zač.