Zamrzání při otevření složky s filmy

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Madlis
Návštěvník
Návštěvník

Re: Zamrzání při otevření složky s filmy

#16 Příspěvek od Madlis »

Provedla jsem vše podle pokynů, ale jediné, co se vygenerovalo, je log s názvem drwtsn32. Máte ho na letecké poště http://leteckaposta.cz/678392038 a jestli chcete něco jiného, tak fakt už nevím :D :D

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra
Místo/Bydliště: Cheb

#17 Příspěvek od MiliNess »

Zkuste na disku C: vyhledat soubor USER.DMP. Jestliže máte Dr.Watsona nastaveného podle toho návodu výše, měl by tam někde být. (pokud máte dostatek místa na disku C:)
Pokud spustíte Dr.Watson (start->spustit->drwtsn32) v políčku Stav systému je cesta, kde by se měl soubor vytvořit. Pomocí tlačítka Procházet ji můžete změnit a nastavit si tam svou složku, kde by se měl user.dmp vytvořit.
Pokud se vám to nepodaří, stáhněte alespoň Autoruns, spusťte ho, počkejte než dokončí sken, pak v nabídce File zvolte Save a vzniklý .arn soubor upněte
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Madlis
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od Madlis »

Ať jsem dělala, co jsem mohla, žádný user.dmp se nevygeneroval. Zkusila jsem proto ten autorun, jistý *.arn se mi podařil vytvořit, ale omlouvám se předem, jestli je to blbost :D Máte ho tady http://leteckaposta.cz/779673573 Jinak na disku mám místa víc než dost, tak s tím by problém být neměl.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#19 Příspěvek od MiliNess »

Spusťte Autoruns a na záložce Codecs najděte
DivX Decoder Filter DivX (TM) Decoder Filter DivXNetworks, Inc. c:\windows\system32\divxdec.ax
a zrušte u něj zatržítko a vyzkoušejte, zda opět nastane problém, když se přepnete do složky s .avi.

Madlis
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od Madlis »

Dostala jsem se k tomu až teď, ale funguje to :wink: Můžete mi jen vysvětlit, v čem byl teda problém?

Díky, díky :worship:

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#21 Příspěvek od MiliNess »

Soubor divxdec.ax je tzv. dynamická knihovna a obsahuje videokodek DivX (program k dekódování videa)
Když v exploreru (průzkumníku) skočíte do složky, ve které máte nějaké DivX videosoubory a máte povoleno zobrazování miniatur, explorer použije k přečtení DivX videosouboru a vytvoření náhledu právě divxdec.ax. Občas se stane, že některý kodek obsahuje bug, který způsobí chybu a ukončení exploreru, jež kodek použije k vytvoření miniatury.
Teď se může stát, že vám nepůjdou přehrát některé DivX filmy. Pokud k tomu dojde, bude to chtít nainstalovat jiný DivX kodek nebo nainstalovat celý balíček kodeků. (např. K-Lite - Full bez Tools a Media Playeru Classic Homecinema)

Jinak spusťte tento soubor, čímž opět vypnete Dr.Watsona

Odpovědět