Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Modra obrazovka v pravidelnych intervalech
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Modra obrazovka v pravidelnych intervalech
Chtel bych poprosit o pomoc s resenim tohoto problemu:
zcela bez priciny (problem nesouvisi s instalaci noveho SW ani pridani noveho HW) se mi od vcerejsiho dne az doposud neustale po intervalech cca 0,5-1 hodina restartuje pocitac po naskoceni modre obrazovky. Pise mi to ze je problem s modelem, ktery zrejme patri k windows, ale dal tomu jiz nerozumim a nevim jak problem vyresit. Reinstalace windows je az opravdu krajni reseni, za kazdou cenu bych se tomu chtel vyhnout. Poradi prosim nekdo kde mam hledat chybu a co pripadne aktualizovat, odstranit, preinstalovat? Predem diky
On Wed 23.2.2011 9:33:06 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\022311-21481-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x70740)
Bugcheck code: 0x3D (0xFFFFF88003391F20, 0x0, 0x0, 0xFFFFF80002E7A780)
Error: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This bug check appears very infrequently.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.
zcela bez priciny (problem nesouvisi s instalaci noveho SW ani pridani noveho HW) se mi od vcerejsiho dne az doposud neustale po intervalech cca 0,5-1 hodina restartuje pocitac po naskoceni modre obrazovky. Pise mi to ze je problem s modelem, ktery zrejme patri k windows, ale dal tomu jiz nerozumim a nevim jak problem vyresit. Reinstalace windows je az opravdu krajni reseni, za kazdou cenu bych se tomu chtel vyhnout. Poradi prosim nekdo kde mam hledat chybu a co pripadne aktualizovat, odstranit, preinstalovat? Predem diky
On Wed 23.2.2011 9:33:06 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\022311-21481-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x70740)
Bugcheck code: 0x3D (0xFFFFF88003391F20, 0x0, 0x0, 0xFFFFF80002E7A780)
Error: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This bug check appears very infrequently.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.
Re: Modra obrazovka v pravidelnych intervalech
Hezké odpoledne
Prosím složku C:\Windows\Minidump dejte do raru a upněte zde jako přílohu. Děkuji
.
Stahněte OTL http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe
-uložte ho na plochu a spustte soubor OTL.exe.
-do bílého okna dole skopírujte tento skript:
- zaškrtněte okénko Pro všechny uživatele.
-označte okénka Kontrola na havěť "LOP" a Kontrola na havěť "Purity"
- Klikněte na tlačítko Prohledat
-po dokončení skenu se objeví logy OTL.Txt a Extras.txt, vložte je zde

Prosím složku C:\Windows\Minidump dejte do raru a upněte zde jako přílohu. Děkuji

-uložte ho na plochu a spustte soubor OTL.exe.
-do bílého okna dole skopírujte tento skript:
Kód: Vybrat vše
netsvcs
drivers32
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /s
c:\windows\*.* /U
%SYSTEMDRIVE%\*.exe
%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.
%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\*.exe /s
%APPDATA%\*.
%APPDATA%\*.exe /s
/md5start
eventlog.dll
scecli.dll
netlogon.dll
cngaudit.dll
sceclt.dll
ntelogon.dll
logevent.dll
iaStor.sys
nvstor.sys
atapi.sys
IdeChnDr.sys
viasraid.sys
AGP440.sys
vaxscsi.sys
nvatabus.sys
viamraid.sys
nvata.sys
nvgts.sys
iastorv.sys
ViPrt.sys
eNetHook.dll
ahcix86.sys
KR10N.sys
nvstor32.sys
ahcix86s.sys
nvrd32.sys
symmpi.sys
adp3132.sys
mv61xx.sys
nvraid.sys
ndis.sys
winlogon.exe
explorer.exe
userinit.exe
lsass.exe
svchost.exe
smss.exe
hal.dll
ws2_32.dll
tcpip.sys
cryptsvc.dll
Changer.sys
JakNDis.sys
isapnp.sys
cdrom.sys
/md5stop
%systemroot%\*. /mp /s
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
%systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
%systemroot%\System32\config\*.sav
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
reg query "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon" /v GinaDLL /c
reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv" /v ImagePath /c
reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BITS" /v ImagePath /c
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /3
%systemroot%\system32\*.* /3
CREATERESTOREPOINT
-označte okénka Kontrola na havěť "LOP" a Kontrola na havěť "Purity"
- Klikněte na tlačítko Prohledat
-po dokončení skenu se objeví logy OTL.Txt a Extras.txt, vložte je zde

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Tak soubory dmp z poslednich 3 padu jsem zabalil do archivu a jsou k nemu pridany i oba vysledky z programku. Bohuzel mi to nejde provezt klasickym "prohledat", vzdy se to v prubehu zasekne a nepokracuje. Prozatim jsem to nechal projet "prohledat rychle" a to uz dobehlo do konce.
- Přílohy
-
- Archive.7z
- priloha
- (54.47 KiB) Staženo 92 x
Prosím přečtěte si sz, mám dotaz ohledně IP adres, at je tu nezveřejnuji 

Tak nevim jestli to pomuze, ale zjistil jsem ze to neni po pravidelnych intervalech. Je to jen v dobe necinnosti. Pokud na pocitaci pracuji nebo hraju hru, tak vydrzi jak dlouho chci. Ale jakmile od nej odejdu, do pul hodiny se restartuje. To same ale plati pri sledovani filmu, to take zrejme povazuje za necinnost...
Kolega se v noci ještě koukne na ty minidumpy.
Ještě pro něj můžete udělat
Ještě pro něj můžete udělat
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC
Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.

Kolega se díval na ty minidumpy, potřeboval by zapnout ten verifier a nové dumpy sem vložte 

Prosim kde presne mam najit ten verifier? Navod zacina "spustit", ale znamena to spustit nejaky program ktery mam stahnout?
Ja to ted musel nechat par dni bez zkouseni, nemohu kvuli praci riskovat, ze by nenabehnul system..
Ja to ted musel nechat par dni bez zkouseni, nemohu kvuli praci riskovat, ze by nenabehnul system..
Ted tu nevidím co máte za systém - dáte start abud spustit, nebo do volného řádku napíšete ten verifier

Verifier jsem provedl presne podle navodu. K zadny chybe pri startu OS nedoslo, akorat byl nejakou chvili zpomaleny pocitac. Ve slozce minidumps se vsak zadny novy nevytvoril po nabehnuti pocitace. Zkousel jsem verifier dvakrat, ale ani jednou se nic noveho neobjevilo.
Ten Verifier stačí nastavit jen jednou. Pak je třeba čekat, až nějaký ovladač udělá chybu. Pak bude teprve vytvořen výpis paměti.
Já se večer ještě jednou podívám na ty předchozí.
Já se večer ještě jednou podívám na ty předchozí.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
V tom pripade muzu poskytnout aktualni prvni pad od spusteni verifieru (je v priloze).
Jeste znovu a detailne popisu co to dela: Pocitac vydrzi jakkoliv dlouhou nepretrzitou praci. Ale jakmile se prestane hybat s mysi nebo psat na klavesnici, bezi cca 20-40 min a pak se vzdy nahodi modra obrazovka a dojde k restartu. To znamena ze i pri poslechu muziky, pri sledovani filmu, pri necinnosti, ale i kdyz je pocitac treba uzamcen.
Zaroven mi ted prekvapil druhy vypis, memory.dmp. Pred verifierem mel cca 700 MB, ted jiz pres 2GB
Jeste znovu a detailne popisu co to dela: Pocitac vydrzi jakkoliv dlouhou nepretrzitou praci. Ale jakmile se prestane hybat s mysi nebo psat na klavesnici, bezi cca 20-40 min a pak se vzdy nahodi modra obrazovka a dojde k restartu. To znamena ze i pri poslechu muziky, pri sledovani filmu, pri necinnosti, ale i kdyz je pocitac treba uzamcen.
Zaroven mi ted prekvapil druhy vypis, memory.dmp. Pred verifierem mel cca 700 MB, ted jiz pres 2GB
- Přílohy
-
- archiv.zip
- (24.24 KiB) Staženo 79 x
Nastavte si toto:
Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->záložka Upřesnit->Spouštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace na stavit na Zkrácený výpis stavu paměti.
Soubor memory.dmp obsahuje výpis paměti jádra, eventuelně celé operační paměti. Proto je tak velký.
Mám ho raději, jelikož obsahuje velmi mnoho informací, nicméně tahat to z internetu je pakárna.
Klidně ho smažte, po tom nastavení výše se už vytvářet nebude.
Dále bych potřeboval ten minidump upnout znovu, jelikož archiv je poškozený.
Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->záložka Upřesnit->Spouštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace na stavit na Zkrácený výpis stavu paměti.
Soubor memory.dmp obsahuje výpis paměti jádra, eventuelně celé operační paměti. Proto je tak velký.
Mám ho raději, jelikož obsahuje velmi mnoho informací, nicméně tahat to z internetu je pakárna.
Klidně ho smažte, po tom nastavení výše se už vytvářet nebude.
Dále bych potřeboval ten minidump upnout znovu, jelikož archiv je poškozený.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde