Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Neustále BSOD pri novom pc

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
matt212
Návštěvník
Návštěvník

Neustále BSOD pri novom pc

#1 Příspěvek od matt212 »

čaute,

rád by som s Vami vyriešil jeden dlhodobý problém, ktorý mám po kúpe nového pc (skladaného) a inštalácii Windows 7 Home Edition 64 bit. Skoro každý deň mám minimálne jedno BSOD a niekedy dokonca aj viacejkrát za deň. Stáva sa to väčšinou pri štarte systému, ktorý sa hneď nenaštartuje, ale niekoľko rázy spadne a potom sa spustí, no po chvíli čo nabehne desktop hneď zase spadne. A potom to už ide normálne, keď sa zahreje. V tom prípade už nedostávam žiadne BSOD.

Najprv sme si mysleli, že to môže byť niečo s Daemon Tools alebo podobnými programami, no po ich odinštalovaní to bolo stále rovnaké. Takže sme tento problém vylúčili.

Potom sme si mysleli, že to bude niečo s pamäťami RAM a tak sme obe RAMky prešli testom MemTest. Robil som to tak, že najprv som nechal v slotoch obe a potom som jednu vybral a vyskúšal a potom druhú vybral a vyskúšal. Pri tom teste či už boli obe v slotoch alebo iba jedna z nich, tak našlo kopu chýb. Ale odstránil som to tak, že v BIOSe som miesto automatického nastavenia frekvencie RAM nastavil na 1333 MHz ako malo byť a spustil som potom ten test a napokon sa to vyriešilo a žiadnu chybu nenašlo. A na pár dní systém išiel v pohode a vôbec nepadal.

Tu je obsah zložky Minidump pri tomto prvom "probléme":

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/7492652/minidump-rar
Lenže po pár dňoch zase začal systém padať a vyhadzovať BSOD a bolo to presne tak ako som písal v prvých riadkoch. Predtým boli trochu iné problémy, keď som ešte nanstavil tú frekvenciu RAM. Predtým mi vypisovalo chyby pri inštalácii hry alebo pri hraní hry ma nepustilo ďalej, no teraz po oprave tej frekvencie RAM a následnej prestávke od BSOD mi robí to čo som opísal v prvých riadkoch.

Tu je obsah zložky Minidump po odstránení toho prvého problému, teda nastavení frekvencie RAM v BIOSe:

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/8158660/minidump-rar

Tu je zostava:
Základná doska: ASUS M4A88T-M/ USB3 AMD 880G, DDR3-1066, SATA3, HDMI, RAID, GBLAN, PCIe, mATX
RAM: ADATA 4GB (Kit 2x2GB) Gamers Series DDR3 1333MHz CL8 (8-8-8-24), retail
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD, Serial ATA/30 NCQ, 16MB cache, 7200RPM
DVD-ROM: LG SuperMulti SATA DVD+/-R22x, +RW 8x, +R DL 16x, SecurDisc, LS, bulk+sw, čierna
Zdroj: Seasonic SS-500ET F3 500W, 80 Plus Bronze
Skriňa: Thermaltake skrinka Element T, ATX Midi Tower, bez zdroje, 2x USB, 2x audio, č.
Chladič pre procesor: Scythe Mugen 2 rev. B, CPU chladič, socket 775, 1156, 1366, AM2+, AM3
Grafická karta: Gigabyte Radeon HD 6850 1GB GDDR5 (256 bit), D-SUB, DVI, CF
Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition, 3,2Ghz Socket AM3, BOX
Monitor: Samsung LCD SM BX2331, 23'', LED, 2ms, Mega DC, 2xHDMI, 1920x1080, lesklá č.
Windows: Windows 7 Home premium 64 bit

Bol by som rád, keby mi pomôžete a vyriešime spoločnými silami tento problém. Totiž ide o to, že rád by som používal môj pc bez akýchkoľvek problémov alebo BSOD, keďže je nový a všetko je originál, či už windows alebo hry. Takže som si myslel, že nebudú žiadne problémy.

Ďakujem Vám vopred.

motji
VIP
VIP

Re: Neustále BSOD pri novom pc

#2 Příspěvek od motji »

Dobrý večer :)
Kouknu na minidumpy a dám Vám vědět :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od matt212 »

Ďakujem moc a dúfam, že to spoločnými silami vyriešime a ak áno, tak budem veľmi rád :-)

JaRon
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od JaRon »

mam len jednu otazocku: skusal si to s nastavenim RAM - 1066 MHz :???:
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od matt212 »

Nie, to som neskúšal, keďže pri nákupe a aj v papieroch je všade napísané, že je to 1333 MHz RAM, tak som to aj tak nastavil :-)

JaRon
Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od JaRon »

tak to skus
prip. ak si mas kde pozicat RAM, odskusaj ine DDR3

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od matt212 »

Myslíš, že to bude tým, aj keď napísali 1333 MHz? Lebo ako som už písal v prvom príspevku, tak keď som to nastavil na tých 1333 MHz, tak sa mnoho problémov vyriešilo a na chvíľu nebolo žiadne BSOD a až potom začalo zase BSOD, ale tie problémy čo predtým už nie.

Napríklad mi stále vypisovalo chyby pri inštalácii originál hry alebo ma nepustilo ďalej. Nastavil som na 1333 MHz a všetko v pohode. Teraz sa to už nedeje, už mám len BSOD. Ale tak môžem to skúsiť spraviť, no ešte počkám čo povie "motji" ohľadom tých minidumpov.

EDIT: A tú RAM si bohužiaľ nemám kde požičiať, keďže všetci ešte stále majú DDR2.

JaRon
Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od JaRon »

nuz ja by som skusil tych 1066 MHz
kolega od minidumpov sa moze objavit az vecer a dovtedy mozes otestovat nove nastavenie :wink:
vratit spat to mozes hocikedy :)

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od matt212 »

Nejako sa tu zatiaľ neobjavila, ale ani som neskúšal ešte tých 1066 MHz. Len sa chcem spýtať nemôže sa tým poškodiť RAMka alebo niečo, keď uvádzajú, že pracuje na frekvencii 1333 MHz? Alebo čomu to vlastne pomôže zníženie tej frekvencie na 1066 MHz, keď uvádzajú 1333 MHz? :-)

motji
VIP
VIP

#10 Příspěvek od motji »

:o
Nejako sa tu zatiaľ neobjavila
myslíte BSOD?
Omlouvám se kolega přes Minidumpy nestíhá, ale slíbil že už na to mrkne :)

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od matt212 »

Ďakujem moc, však ja počkám :-)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#12 Příspěvek od MiliNess »

Dobrý den, nejprve bych udělal test paměti, abychom věděli, jak to teď vypadá s tou pamětí.
Stáhněte GoldMemory, vypalte ISO na CD a nabootujte z něho.
Pak spusťte test paměti (alespoň dva průchody). Pokud se objeví nějaké chyby, udělejte snímek obrazovky.

Ty pády se začaly objevovat hned po dokončení instalace Windows?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od matt212 »

Nevedel som si presne spomenúť, či začali hneď po inštalácii windows a tak som si pozrel Minidumpy a vyzerá to tak, že áno. Keďže v tom čase na začiatku decembra bol pc kupovaný a už vtedy to začalo, tak z toho tak usudzujem.

Skúsim ten program, len rád by som sa opýtal, že či s tým programom mám prejsť obe RAMky pri nastavení 1333 MHz alebo tých 1066 MHz ako mi tu niekto radil? A potom, že či najprv ich spoločne v oboch slotoch otestovať a potom každú zvlášť? Alebo na tom nezáleží až tak?

motji
VIP
VIP

#14 Příspěvek od motji »

Zkuste to na 1333 MHz a po jedné ve slotu

Obrázek

matt212
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od matt212 »

čaute, takže nakoniec som ten test na tie pamäte nespravil, lebo z nejakého zvláštneho dôvodu už ide "všetko" v poriadku a žiadne BSOD už nemám a to som nič nespravil. Takže zatiaľ to nechám tak, len tu mám trošku iný problém a to je s windows update a microsoft security essentials.

Keď dám vyhľadať aktualizácie cez wndows update tak hľadá, hľadá, hľadá a nič aj po 10 alebo 20 minútach a nič nevypíše. Dokonca mi ešte nenainštalovalo ani SP 1 a pri MSE je to podobné, tam tiež hľadá, hľadá a nakoniec napíše, že pripojenie zlyhalo. Preinštaloval som MSE, ale stále to pretrváva, tak by som sa rád s vami poradil, že v čom to môže byť. Zatiaľ všetko ostatné funguje.

Odpovědět