rád by som s Vami vyriešil jeden dlhodobý problém, ktorý mám po kúpe nového pc (skladaného) a inštalácii Windows 7 Home Edition 64 bit. Skoro každý deň mám minimálne jedno BSOD a niekedy dokonca aj viacejkrát za deň. Stáva sa to väčšinou pri štarte systému, ktorý sa hneď nenaštartuje, ale niekoľko rázy spadne a potom sa spustí, no po chvíli čo nabehne desktop hneď zase spadne. A potom to už ide normálne, keď sa zahreje. V tom prípade už nedostávam žiadne BSOD.
Najprv sme si mysleli, že to môže byť niečo s Daemon Tools alebo podobnými programami, no po ich odinštalovaní to bolo stále rovnaké. Takže sme tento problém vylúčili.
Potom sme si mysleli, že to bude niečo s pamäťami RAM a tak sme obe RAMky prešli testom MemTest. Robil som to tak, že najprv som nechal v slotoch obe a potom som jednu vybral a vyskúšal a potom druhú vybral a vyskúšal. Pri tom teste či už boli obe v slotoch alebo iba jedna z nich, tak našlo kopu chýb. Ale odstránil som to tak, že v BIOSe som miesto automatického nastavenia frekvencie RAM nastavil na 1333 MHz ako malo byť a spustil som potom ten test a napokon sa to vyriešilo a žiadnu chybu nenašlo. A na pár dní systém išiel v pohode a vôbec nepadal.
Tu je obsah zložky Minidump pri tomto prvom "probléme":
Kód: Vybrat vše
http://www.uloz.to/7492652/minidump-rar
Tu je obsah zložky Minidump po odstránení toho prvého problému, teda nastavení frekvencie RAM v BIOSe:
Kód: Vybrat vše
http://www.uloz.to/8158660/minidump-rar
Tu je zostava:
Základná doska: ASUS M4A88T-M/ USB3 AMD 880G, DDR3-1066, SATA3, HDMI, RAID, GBLAN, PCIe, mATX
RAM: ADATA 4GB (Kit 2x2GB) Gamers Series DDR3 1333MHz CL8 (8-8-8-24), retail
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD, Serial ATA/30 NCQ, 16MB cache, 7200RPM
DVD-ROM: LG SuperMulti SATA DVD+/-R22x, +RW 8x, +R DL 16x, SecurDisc, LS, bulk+sw, čierna
Zdroj: Seasonic SS-500ET F3 500W, 80 Plus Bronze
Skriňa: Thermaltake skrinka Element T, ATX Midi Tower, bez zdroje, 2x USB, 2x audio, č.
Chladič pre procesor: Scythe Mugen 2 rev. B, CPU chladič, socket 775, 1156, 1366, AM2+, AM3
Grafická karta: Gigabyte Radeon HD 6850 1GB GDDR5 (256 bit), D-SUB, DVI, CF
Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition, 3,2Ghz Socket AM3, BOX
Monitor: Samsung LCD SM BX2331, 23'', LED, 2ms, Mega DC, 2xHDMI, 1920x1080, lesklá č.
Windows: Windows 7 Home premium 64 bit
Bol by som rád, keby mi pomôžete a vyriešime spoločnými silami tento problém. Totiž ide o to, že rád by som používal môj pc bez akýchkoľvek problémov alebo BSOD, keďže je nový a všetko je originál, či už windows alebo hry. Takže som si myslel, že nebudú žiadne problémy.
Ďakujem Vám vopred.