Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

IP konflikt v domene

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tylerd
Návštěvník
Návštěvník

IP konflikt v domene

#1 Příspěvek od tylerd »

Caute,

v mojej firemnej sieti (cca 400 pc) sa mi vyskytol nasledovny problem.
takmer kazdy den sa na 1 alebo viac pc zobrazi hlaska IP konflikt.
v DHCP konzole mi postupne obsadzuje vsetky volne adresy (volnych je stale dost) a zobrazuje ich ako "bad address", ktore na ping neodpovedali.
problem by mohol vzniknut napr. pri viacerych DHCP servroch v sieti, avsak mame iba jeden. cez nastroj dhcploc som sa aj pokusal najst ine napr. "rogue" servre. ziadne som nenasiel a nas vyzera ze funguje spravne.

vo vacsine pripadov sa problem opakuje znova na tych istych pc, len obcas pribudne nejaky novy. problemovych je zatial cca 6 compov.
tymto pc som teda pridelil volnu staticku adresu, s ktorou to chvilu fungovalo, ale problem sa zopakoval aj tak. v ipconfig-u pc so statickou adresou sa zobrazovali 2 IP adresy, z toho preferovana bola defaultne windowsom pridelena adresa: 169.254.x.x a nie mnou nastavena staticka adresa. pc som skontroloval esetom, ad-aware...avsak nic som nenasiel..
v nudzovom rezime pc nabehne bez problemov so statickou aj dynamickou adresou.

mohlo by ist o virus?
stretol sa niekto s podobnym problemom?

dakujem

vyosek
VIP
VIP

Re: IP konflikt v domene

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny den preji :)

Odpovim Vam citaci kolegu:
iwigirl píše:Dobrý den,
naše fórum funguje na bázi dobrovolnosti, rádci zde radí zadarmo a ve svém volném čase.
Z kapacitních a ani etických důvodů nesuplujeme práci bezpečnostních techniků ani lidí, kteří za tuto činnost jsou placeni.

S pozdravem
iwigirl
A jeste jeden prispevek moderatora fora
riffman píše:delame to tady vsichni zadarmo a z presvedceni a nehodlame tady podporovat lidi, co si servisem vypocetni techniky vydelavaji
Takze doporucuji se obratit na IT technika Vasi firmy.

Omlouvam se ze neprinasim lepsi zpravy, ale posledni dobou je zde mnoho useru, kteri si zde chce lecit sve firemni PC ac od toho maji placene ajtaky ve firme. A je to opravdu problem tady suplovat neci praci - ac pomahame radi...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Zamčeno